Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: CSU Alba Iulia a învins la Sf. Gheorghe! *”Am obţinut o victorie mare”, a declarat Miroslav Popov

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sepsi - CSU Alba Iulia 1Succes extrem de important pentru CSU Alba Iulia. Echipa universitară a învins miercuri seara, scor 77-74 (17-17, 23-18, 18-23, 19-16), în deplasare, pe Sepsi Sf. Gheorghe, în urma unui meci de infarct, care a contat pentru etapa a IX-a a Ligii Naţionale de baschet feminin. Considerată o dispută a orgoliilor, dar şi foarte importantă pentru situaţia din clasament, partida s-a ridicat la nivelul aşteptărilor şi a fost echilibrată în momentele cheie, chiar dacă la conducere s-a aflat mai mult formaţia oaspete.

 Partida a debutat mai bine pentru echipa din judeţul Covasna, care, susţinută frenetic de cei circa 1400 de fani din tribune, a luat rapid un avans de 4-0 pe tabelă, apoi 8-3 la mijlocul primului sfert, iar totul părea să îi fie favorabil. Cu o vizibilă mare dorinţă de victorie, trupa lui Popov a început să se apere şi să fructifice şansele din atac, a ajuns chiar în avantaj pentru un moment, pentru ca la finalul primei pătrimi scorul să fie egal, 17-17. Sfertul al doilea a fost cu siguranţă cel mai bun pentru CSU din meci, reuşind să preia conducerea şi în câteva minute să îşi creeze un avantaj chiar şi de 10 puncte, în urma unor contratacuri şi reuşite de 3 puncte, care au pus parcă plumb în picioarele gazdelor. La pauza mare s-a intrat însă cu scorul de 40-35 pentru universitare, Sepsi reuşind să profite de aportul publiculSepsi - CSU Alba Iulia 1ui şi de câteva mici greşeli din partea adversarelor. La revenirea de la cabine, confruntarea a decurs de aceiaşi manieră, cu CSU în faţă şi echipa bosniacului Mikes în cursă de urmărire, iar avansul oaspetelor a oscilat, de la 2-3 la, din nou, 10 puncte la un moment dat, pentru ca pe final de sfert 3 Sepsi să egaleze cu o aruncare de 3 puncte a americancei Murphy, care a făcut astfel ca ultima parte să pornească de la scorul de 58-58. Cu un moral bun, cele care au trecut în avantaj primele au fost gazdele, care au reuşit două atacuri bune şi o intercepţie în apărare şi au dus scorul la 62-58, însă în mai puţin de un minut CSU a restabilit egalitatea. În continuare s-a mers cap la cap, cu universitarele mai mult în faţă cu 2 puncte, pentru ca ultimul minut să fie de infarct, cu o luptă a aruncărilor de la linia de libere, câştigată în final de fetele lui Popov, care şi-au adjudecat victoria.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

            În urma acestei dispute, CSU ajunge la succesul cu numărul 7 în campionat, rămânând cu 2 partide pierdute, le administrează adversarelor din Sf. Gheorghe cea de-a doua înfrângere stagională şi trece în faţa acestora în clasament.

            De menţionat că este cea de-a treia victorie consecutivă a universitarelor în doar 5 zile cu program infernal, după ce acestea au trecut sâmbăta trecută în Liga Naţională de Univ. CSM Oradea, respectiv luni, în CEWL, de cehoaicele de la Kara Trutnov.

Partida următoare pentru CSU Alba Iulia are loc sâmbătă, tot în deplasare, cu începere de la ora 16:30, cu CSM Satu Mare.

Statistică CSU Alba Iulia: Wumi Agunbiade – 18 puncte şi 8 recuperări, Alexandra Uiuiu – 18 puncte, 3 recuperări şi 2 pase decisive, JessicaSepsi - CSU Alba Iulia 3 Kuster – 14 puncte, 8 recuperări şi 4 pase decisive, L’Oreal Price – 12 puncte, 4 recuperări şi 2 pase decisive, Valencia McFarland – 8 puncte, 6 recuperări şi 7 pase decisive şi Larisa Toma – 7 puncte şi 7 recuperări.  Declaraţie Miroslav Popov, antrenor CSU Alba Iulia: A fost un meci echilibrat, dar noi am alergat şi am luptat pe teren timp de 40 de minute, ne-am aflat la conducere în cea mai mare parte, până pe final când au trecut şi adversarele în avantaj de 2 sau 4 puncte, pentru puţin timp însă. Am comis şi destule greşeli, dar şi aşa am fost mereu la conducere şi am obţinut o victorie mare. Îmi felicit jucătoare pentru că au luptat şi au demonstrat că şi-au dorit cu adevărat victoria în această confruntare, cu o echipă puternică. Cred că apărarea pe care am exersat-o de o săptămână încoace, atât la antrenamente, cât şi în precedentele 2 jocuri, a dat peste cap jocul ofensiv al celor de la Sf. Gheorghe. (Comunicat de presă)

Sursa foto: Sepsi Sic, facebook


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

În Vinerea Mare, CSU Alba Iulia și CSM Unirea Alba Iulia – victorii nete! Metalurgistul Cugir – succes după un meci nebun, Industria Galda – un nou eșec!

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Vinerea Mare, succese concludente pentru CSU Alba Iulia (în play-off) și CSM Unirea Alba Iulia (în play-out), în jocurile din eșalonul terț. Metalurgistul Cugir se impune la Reghin, după un nou meci nebun, scor 3-2 (după ce a condus cu 2-0 și a fost egalată în 3 minute), iar „lanterna roșie” Industria Galda a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea