Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: CSO Voluntari, noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CSO Voluntari este noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena, după a 3-a victorie din tot atâtea dueluri în finala Diviziei A1.

Dezamăgire pentru „mândria Albei”, care nu a reușit să oprească sărbătoarea formației din Voluntari, care a cucerit laurii în minimum de partide. Nu a fost nici măcar satisfacția unei victorii care să prelungească lupta pentru cel mai râvnit trofeu intern.

În al 3-lea meci a fost Volei Alba Blaj – CSO Voluntari 1-3 (25-19, 22-25, 19-25, 17-25). Într-o confruntare care a durat 107 minute, cele mai multe puncte le-au realizat Drussyla Costa – 22, respectiv Heydi Casanova – 19, raportul așilor fiind 1-3, iar cel al blocajelor 6-8.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Aflată sub presiune, Volei Alba Blaj a încercat să relanseze lupta pentru titlu, având parte de o atmosferă de senzație în „Alba Blaj” Arena, cu peste 1400 de fani alături. Tristețe pentru echipa care a dominat voleiul autohton feminin în ultimul deceniu, noua campioană declanșând fiesta tocmai în „casa” Blajului! S-a jucat cu trofeul pe masă, iar Blajul a căzut după primul parțial și nu a izbutit să întoarcă soarta ultimului act al finalei. Festivitatea de premiere, onorată de Adin Cojocaru, președintele FRV, a fost una încărcată de amărăciune pentru Volei Alba Blaj.

Volei Alba Blaj a terminat pe locul secund, alegându-se cu medaliile de argint, la finele unei stagiuni în care a suferit, adunându-se decepțiile. Iar în atari condiții, calificarea în finală poate fi considerat un rezultat de apreciat, ținând cont de fluctuațiile în rezultate și evoluții, într-un campionat mai încins ca oricând.

Un set au durat speranțele formației din „Mica Romă”, care a câștigat fără mari emoții primul parțial. În al doilea set CSO Voluntari a ridicat nivelul și a condus în permanență, emoții fiind în final când gazdele s-au apropiat în 3 rânduri la un punct (20-21, 21-22, 22-23). În al 3-lea set, cu un moral excelent gruparea din Ilfov s-a distanțat, 7-1, 9-3, 14-8 și 17-11, aflându-se la un set de cucerirea mult râvnitului trofeu. Pe val, CSO Voluntari a fructifucat momentul favorabil și s-a îndreptat spre titlu, cu 15-9, 18-13 și 22-14 în al 4-lea set.

Ajunsă în prima ligă în 2020, CSO Voluntari a mai câștigat medaliile de bronz în 2022, iar acum a dat marea lovitură sub comanda lui Caprara.

A fost ultimul meci și pentru antrenorul Stevan Ljubicic, cel care a câștigat cu echipa ardeleană ultimele două campionate. Acesta va pleca în campionatul Turciei, la nou-promovata Zeren Spor Ankara. Și astfel s-a pus punct unui sezon oscilant pentru Volei Alba Blaj, care a vrut multe dar s-a ales numai cu Supercupa României, adjudecată anul trecut, în septembrie.

Campioana Volei Alba Blaj este sub presiune, CSO Voluntari conducând cu 2-0 la general, după întâlnirile disputate în Ilfov (3-1 și 3-2) la finele săptămânii anterioare. Echipa din „Mica Romă” este obligată să câștige jocul de vineri seara, caz în care al 4-lea meci se va disputa tot la Blaj, sâmbătă, de la aceeași oră.

Volei Alba Blaj: Katarina Jović – 12 puncte, Lora Kitipova – 3, Raisa Ioan – un punct, Bogumila Biarda – 7, Drussyla Costa – 22, Nneka Onyejekwe – 8, Britt Rampelberg (l); au mai intrat Isidora Kockarević – 4, Jovana Kocić, Iarina Axinte, Iman Isanović – 3, Paula Partnoi (libero); Daria Ocenic, Andra Cojocaru (libero). Antrenor Stevan Ljubičic.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță, la inaugurarea bazei sportive de la Micești

Dan HENEGAR

Publicat

în

Răzvan Burleanu, preșdintele Federației Române de Fotbal, și Mihai Stoichiță, directorul tehnic din cadrul FRF, vor fi prezenți în miercuri dimineață la inaugurarea bazei sportive moderne din cartierul Micești din Alba Iulia. Astfel, municipiul reședință de județ va beneficia de un teren sintetic mult așteptat de ani buni, într-o primă fază inaugurarea fiind estimată la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea