Rămâi conectat

Sport

FOTO: CSM Unirea Alba Iulia – Industria Galda de Jos 6-1 (4-0), în ultima rundă | „Alb-negrii”, set în derby „de Alba”!

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSM Unirea Alba Iulia s-a distrat în ultimul meci al stagiunii, o victorie netă în derby „de Alba”, scor 6-1 (4-0) cu conjudețenii de la Industria Galda, echipă retrogradată după numai un sezon.

La Zlatna, pe „Minaur”, amfitrionii de ocazie au dominat copios întâlnirea, conducând la pauză cu 4-0, meciul având un singur sens către buturile lui Suciu. Confruntarea disproporționată nu a avut istoric, simțindu-se din plin apropierea vacanței, în plus uniriștii mai lovind în două rânduri barele prin Istrate și Vomir.

A fost un sezon în care în anul Centenarului, „alb-negrii” s-au consolat amar cu titlul de campioană a play-out-ului. Venirea antrenorului Alexandru Pelici reprezintă speranța că stagiunea ce urmează va fi altceva, cu un obiectiv acoperit de fapte. Industria a suferit mult în acest campionat (două victorii din 28 de confruntări), revenind în Liga 4 rapid, din postura de „lanternă roșie”. În minutul 83, Cătălin Suciu, portarul și căpitanul oaspeților, a văzut cartonașul roșu direct, pentru injurii.

Se trage linie cu acest duel, au fost 13 meciuri în 2024, un bilanț bun, cu 10 victorii, două remize și un eșec. Mulțumesc tutoror colaboratorilor, jucătorilor, celor care au avut încredere în noi și ne susțin. Anul viitor trebuie să fie mai bun pentru Alba Iulia, iar Unirea să fie repusă pe harta fotbalului mare. Sperăm să fim inspirați în alegerea celor care vor rămâne pentru atacarea unui obiectiv îndrăzneț. Cu siguranță vom aduce jucători”, a spus Pelici.

Când am primit propunerea de a prelua Industria, am șovăit. Eram conștient de situația dificilă, nu-mi pare rău, am venit cu inima deschisă. Referitor la acest ultim meci, ne gândeam dacă să ne prezentăm, au fost 10 absenți, din diverse motive și am mizat pe jucători care au puține antrenamente. Am respectat până la urmă competiția, dar sunt trist că Baghiu a suferit o ruptură de ligamente, în plus unii echipieri au preferat să evolueze la o competiție de minifotbal, Nu știu ce va fi în continuare la Galda, viitorul depinde de alegeri, buget și voința politică„, a conchis Paul Ciucă.

*1-0, MIN. 21: MÂLNĂ, șut de la 15 metri în dreapta lui Suciu, după o fază prelungită de atac

*2-0, MIN. 23: M. BOLDEA șut de la marginea careului, în dreapta lui Suciu, prima sa reușită în „alb-negru”

*3-0, MIN. 34: VOMIR, din doi metri, după reluarea cu capul al lui Ardei

*4-0, MIN. 38: RAICEA, singur cu portarul, marchează din a doua încercare

*4-1, MIN. 59: GRECU, abia intrat în teren, a lobat peste portar, primul său gol în eșalonul terț.

*5-1, MIN. 74: INDREI, o altă rezervă, șut de la 18 metri, pe jos

*6-1, MIN. 87: R. NISTOR, după o fază prelungită de atac.

Foarte puțini spectatori pe „Minaur”, în jur de 100 de persoane. Vizitatorii au doar 4 rezerve și aliniază o formulă de start cu 6 jucători under, pentru ca în a doua repriză Stănilă să evolueze fundaș central. Uniriștii domină cu fundașii la centru startul întâlnirii

Raicea (9) – șut peste, Stănilă (11) – primul șut cadrat. Bară Istrate (14) – șut din 12 metri. C. Dănilă (17) a respins de pe linia porții reluarea lui M. Boldea, la faza următoare Fetița a șutat pe lângă

CSM Unirea Alba Iulia (locul întâi, 51 de puncte) – Industria Galda de Jos (locul 6, 15 puncte), vineri, ora 18.00, în play-out, pe Stadionul „Minaur” din Zlatna.

Disputa are miză pentru vizitatori, care pot evita „lanterna roșie” în cazul unui rezultat favorabil, coroborat cu scorul înregistrat de Viitorul Cluj, aflată cu un punct în față. Stări diametral opuse pentru combatante, „alb-negrii” au pierdut primul meci din 2024, în deplasare, la Reghin (1-3), înfrângere după 12 jocuri imbatabile, iar găldenii au câștigat întâia oară după 6 luni (2-0 cu Viitorul Cluj, în etapa anterioară).

CSM Unirea Alba Iulia este campioană a play-out-ului, iar Industria Galda de Jos va retrograda de pe a treia scenă după numai un sezon. În celelalte 3 jocuri directe, a fost o remiză pe „Cetate” (1-1) și două victorii uniriste în deplasare (7-3 în sezonul regular și 1-0 în aprilie).

CSM Unirea: Bucur – V. Stanciu (46, D. Nistor), Vomir, Ardei, Sebaș (69, Giurgiu) – Mâlnă, M. Boldea – Istrate (73, M. Codrea), Fetița/ cpt, Raicea (69, Indrei) – Roșu (61, R. Nistor); rezerve Korbl, Ciaun, Cristea, Lalici. Antrenor Alexandru Pelici.

Industria: Suciu/ cpt  – Juncan, Grosu, B. Popescu, C. Dănilă (81, Groza), Oneț (58, Grecu), Giorgiu, V. Domșa,  Baghiu (19, An. David), S. Mureșan, Stănilă; rezerve Căt. Ivașcu. Antrenor Paul Ciucă.

Arbitri Cl. Ștef, Cl. Cherteș, An. Sîncrăian (Tg. Mureș) Observatori I. Szekely (Cluj-Napoca), C. Orbonaș (Ilia)

Foto: CSM Unirea Alba Iulia


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: ACSM Codlea – CIL Blaj 1-2 (1-0), în prima manșă a barajului de promovare! Echipa din „Mica Romă”, revenire de senzație și pas important spre Liga 3!

Dan HENEGAR

Publicat

în

CIL Blaj, campioana din Alba, a reușit să întoarcă rezultatul și să învingă în deplasare pe ACSM Codlea, scor 2-1 (0-1), reprezentanta județului Brașov, în prima manșă a barajului de promovare în Liga 3. Returul se va disputa duminică, 23 iunie, de la ora 17.30, în „Mica Romă”. Blajul are oprtunitatea să revină pe a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea