Rămâi conectat

Sport

FOTO: Crosul Europei la Alba Iulia – peste 300 de persoane au însuflețit Cetatea

Ziarul Unirea

Publicat

în

crosul-europei-2014-alba-iulia-31În 9 mai 2014, de Ziua Europei, peste 300 de participanți din județul Alba, dar și din județele învecinate au venit la Alba Iulia să alerge la Crosul organizat de Ziua Europei.

Centrul Europe Direct Regiunea Centru din cadrul ADR Centru, alături de Centrul Europe Direct Alba Iulia din cadrul Fundației PAEM Alba, cu sprijinul Primăriei municipiului Alba Iulia, au organizat un eveniment în aer liber la care au participat toți cetățenii care au vrut să facă mișcare și să se relaxeze într-un mod european. Evenimentul ”CROS de Ziua Europei” s-a desfășurat pe traseele de Vest și de Nord ale Cetăţii Alba Carolina, cu pornire din faţa Catedralei Reîntregirii din Alba Iulia.

Pe parcursul traseului de cros istoria construcției Uniunii Europene a fost ilustrată și reamintită tuturor celor care au alergat sau care i-au însoțit. Pentru a reaminti importanța acestei date, participanții au avut șase puncte intermediare personalizate cu date importante din istoria Uniunii Europene. La fiecare punct de control s-au colectat piesele unui puzzle ce a format în final harta Uniunii Europene.

Primul concurent care a trecut linia de sosire a câștigat un iPod și trofeul celui mai rapid alergător. Cupe, medalii dar și alte premii și obiecte care să le reamintească de eveniment, au primit toți participanții. Premii speciale au mai primit cel mai tânăr concurent, cel mai vârstnic cuplu, precum și cel mai informat cetățean despre istoria Uniunii Europene. Cuplul de vârstnici care cunoaște atât semnificația zilei de 9 mai, cât și importanța de a fi cetățean european, i-a impresionat pe cei prezenți prin faptul că au alergat ținându-se de mână, un simbol al unității europene premiat de către organizatori. Medalii speciale pregătite de către organizatori au câștigat și alergătoarele care au ajuns primele la linia de sosire.

În cadrul festivității de premiere, toţi participanţii au primit diplome de participare și obiecte promoționale: trolere, rucsaci, memorii USB, boxe telefon, umbrele, căni, frisbee, brelocuri.

Ziua de 9 mai are în conștiința poporului român, o triplă semnificație: proclamarea Independenței de stat a României la 9 mai 1877, victoria coaliției Națiunilor Unite în cel de – al doilea Război Mondial, dar și Ziua Europei. În acest an, ADR Centru alături de partenerii săi, a organizat o serie de evenimente prin care am dorit să ilustrăm sprijinul acordat dezvoltării noastre de Uniunea Europeană, să implicăm și cooptăm cetățenii în activitățile pe care le desfășurăm. Cu alte cuvinte, în 9 mai am sărbătorit alături de toți participanții, o zi care a adus cetățenilor din România o serie de drepturi și beneficii, o uniune prin care am dobândit dreptul de a munci în toate statele UE sau să călătorim doar cu buletinul, care a susținut prin fonduri nerambursabile dezvoltarea județului Alba și a Regiunii Centru, datorită căreia nivelul traiului de viață s-a îmbunătățit”, a declarat Simion Crețu, director general ADR Centru, unul dintre organizatorii evenimentului.

FOTO: Tudor STAN

[nggallery id=1658]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea