Rămâi conectat

Sport

FOTO: Confirmare la nivel internaţional! Albaiulianul David Manu a câştigat, la dublu, Under 12, turneul internaţional de la Budapesta

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Tenismenul albaiulian David Manu, legitimat la TC SUN, a reuşit să câştige, la dublu, turneul internaţional de la Budapesta.

Românii David Manu şi Alexandru Coman au avut o evoluţie foarte bună la puternica întrecere disputată în capitala Ungariei, ce a avut la start 32 de jucători, printre cei mai buni din ţările lor, respectiv Ungaria, România, Germania, Serbia, Elveţia, Croaţia, Austria, Slovacia, Danemarca şi SUA. Ţara noastră a avut 6 reprezentanţi, 4 băieţi şi două fete, care au obţinut rezultate de apreciat.

Componenţi ai echipei României Under 12, formând echipa de dublu, David şi Alex s-au impus, într-un mod categoric, câştigând turneul printr-o prestaţie excelentă, ceea ce ne dă speranţe într-o calificare în faza finală la ediţia de vară a Europenelor ce se va desfăşura în Franţa, în luna august. Au trecut pe rând de Dominic Ducariu şi Robert Guna (scor 6-3, 6-4), Matej Dodig (Croaţia) şi Patrick Schoen (Elveţia) – victorie cu 6-3, 6-3 şi în finală de perechea croată Simon Norrman-Aleksa Pisaric, succes 6-4, 7-6 (4).

România are adversari în grupa de calificare ţări puternice precum Elveţia, Rusia, Bulgaria, Turcia, Ucraina şi Moldova dar evoluţia echipei noastre, câştigatoare a 3 turnee internationale la dublu (Bucureşti, Arad, Budapesta) şi a unui titlu de campioană naţională în ultimele două luni conferă încredere şi speranţe pentru o nouă calificare la un nou turneu final, la fel ca în editia de iarnă unde am ocupat un meritoriu loc patru.

Rezultatele de la Budapesta ale jucătorilor de dublu au fost completate la simplu de Alexandru Coman câştigător al turneului şi Mester Cara Maria (antrenată, ca şi David Manu, de Zsolt Molnar, din Cluj-Napoca ) finalista turneului. Lotul României întră într-o binemeritată vacanţă de 10 zile, după care se va reuni la sfârşitul lunii iulie, la Galaţi pentru meciurile internaţionale din cadrul Tennis Europe Nations.

În 2017, David Manu a devenit campion naţional Under 12, la Brăila, în proba de dublu masculin, la această medalie de aur adăugându-se şi medalia de bronz cucerită la individual. Legitimat la TC Sun Alba Iulia, David este antrenat de Zsolt Molnar (Cluj-Napoca) şi beneficiază de serviciile preparatorului fizic Lucian Nicolescu. A contrribuit în luna februarie la locul patru obţinut la Winter Cup de echipa României şi apoi a ocupat locul secund la Selecţia Naţională Under 12.

[nggallery id=4283]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu s-au calificat în semifinalele Cupei României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu sunt primele 3 echipe calificate în semifinalele Cupei României, faza județeană. Ultima echipă va fi decisă luni, în urma disputei dintre Hidro Mecanica Șugag și CIL Blaj. Tragerea la sorți va avea loc marți, 30 aprilie, la sediul AJF Alba. În sferturile de finală partidele au fost echilibrate, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea