Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Cultură Educație

FOTO: Conferinţa de încheiere a proiectului Firma virtuală, la UAB. 48 de studenţi şi-au găsit un loc de muncă stabil

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, în parteneriat cu Infor – Consorzio au organizat în sala A9 a universităţii conferinţa de încheiere a proiectului „Firma virtuală – Sistem interactiv de învăţare pentru creşterea gradului de ocupare şi adaptare a studenţilor pe piaţa muncii”. În urma proiectului, 48 de studenţi şi-au găsit un loc de muncă stabil şi 105 studenţi şi-au continuat studiile.

Obiectivul principal al proiectului îl reprezintă facilitarea inserţiei absolvenţilor de studii universitare de nivel licenţă şi masterat pe piaţa muncii, contribuind astfel la creşterea gradului de ocupare şi la reducerea şomajului.

Exerciţiul de firmă a fost efectuat pe diferite configuraţii care se adresează atât viitorilor angajaţi, cât şi viitorilor antreprenori. În cadrul proiectului, a fost creat un portal specific şi a fost personalizat şi dezvoltat un software pentru simularea activităţii de administrare a unei companii, acestea facilitând activitatea de învăţare interactivă.

Stagiul de practică s-a derulat atât la sediul beneficiarului, Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, cât şi la sediile centrale ale unor firme locale, ai căror reprezentanţi au îndeplinit calitatea de tutori de practică. În acest sens, au fost încheiate acorduri cu 6 parteneri care activează în domenii care corespund specializărilor studenţilor din grupul ţintă şi realizează produse moderne şi competitive: SC Agra`s SA; SC Bimalex Company Srl; SC Unitaturism Holding SA; SC Dektel Solutions Srl; SC Parc SA; Sc Transeuro Srl.

Grupul-ţintă al proiectului a fost reprezentat de 136 de studenţi ai Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, selectaţi din ciclurile de licenţă şi de masterat de la specializările: Contabilitate şi Informatică de gestiune – 48 studenţi, Finanţe-bănci – 21 studenţi, Administrarea afacerilor  în comerţ, turism şi servicii – 3 studenţi, Auditul şi controlul agenţilor economici – 13 studenţi, Administrarea dezvoltării regionale şi durabile – 10 studenţi, Contabilitatea şi auditul în instituţiile publice – 4 studenţi, Marketing şi promovarea vânzărilor – 31 studenţi, Sistemul informaţional contabil în asistarea deciziilor manageriale – 6 studenţi. Studenţii care au parcurs stagiul de practică au beneficiat de ore de consiliere profesională şi activităţi practice, realizate de tutori instruiţi în colaborare cu partenerul din străinătate. Activitatea de consiliere a fost organizată pe serii şi grupe de maxim 15 studenţi, fiecare grupă beneficiind de 40 de ore de consiliere profesională. La finalul stagiului de practică, studenţii au beneficiat de burse pentru prezenţa şi activitatea desfăşurată în cadrul proiectului.

Activităţile proiectului s-au derulat pe durata a 2 ani, având ca scop dezvoltarea capitalului uman, creşterea competitivităţii, creşterea gradului de inserţie pe piaţa muncii, dezvoltarea aptitudinilor individuale şi îmbunătăţirea calităţii capitalului uman, îmbunătăţirea serviciilor de orientare şi consiliere profesională, furnizarea instrumentelor necesare elaborării unui plan de afaceri realist şi fezabil, stimularea muncii în echipă, dezvoltarea spiritului de concurenţă, experimentarea la nivel virtual a operaţiunilor de start-up şi de management al unei întreprinderi, creşterea capacităţii de luare a deciziilor, monitorizarea inserţiei absolvenţilor pe piaţa muncii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea