Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| Cine sunt cei cinci elevi din Alba care au luat ZECE CURAT la Bacalaureat 2021: Poveștile lor de succes și facultățile pe care vor să le urmeze

Publicat

în

FOTO| Cine sunt cei cinci elevi din Alba care au luat ZECE CURAT la Bacalaureat 2021: Poveștile lor de succes și facultățile pe care vor să le urmeze

Rezultatele la Bacalaureatul 2021 în județul Alba au fost publicate, iar elevii și-au aflat primele note, înainte de depunerea contestaților. În acest an, cinci elevi au obținut nota maximă, de zece curat, de la trei licee din județul nostru.

Colegiul Național „Titu Maiorescu” din Aiud

La Colegiul Național Titu Maiorescu nota maximă a fost obținută de eleva Groza Camelia Roxana. Aceasta spune ca școala online a fost grea la început, până s-a adaptat toată lumea, dar după aceea a mers mai ușor.

Pentru examenul de bacalaureat, Roxana s-a pregătit singură la Limba și Literatura Română, iar la matematică și informatică s-a pregătit alături de tatăl sau, profesor de informatică.

Electrica Furnizare Discount

Tânăra își dorește să continue în domeniul de matematică-informatică în cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj Napoca.

Colegiul Național „Lucian Blaga” din Sebeș

Cristian Tomoiagă de la Colegiul Național „Lucian Blaga” din Sebeș a reușit în acest an să obțină nota maximă la examenul de Bacalaureat, de zece curat.

Pe lângă acest rezultat remarcabil, Cristian a încheiat și ciclul liceal cu media 10.

Absolventul de nota 10 dorește acum să urmeze cursurile Facultății de Informatică de la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Acesta nu a mers deloc la meditații pentru examenul de Bacalaureat, el pregătindu-se doar pentru admiterea la facultate.

COLEGIUL NAȚIONAL „HOREA, CLOȘCA ȘI CRIȘAN” DIN ALBA IULIA

OARGĂ CLAUDIA, ȘEFA DE PROMOȚIE 2021

„Încă de mică am dezvoltat o pasiune pentru matematică. La liceu, am avut prilejul să descopăr informatica, care avea să îmi marcheze profund drumul în viață, căci mi-am dat seama ceea ce îmi doresc să devin cu adevărat: programator. Din acest motiv, îmi doresc foarte mult să urmez, pe viitor, Facultatea de Matematică și Informatică din cadrul Universității «Babeș-Bolyai» Cluj-Napoca.

Un rol esențial în pregătirea pentru bacalaureat l-au avut atât profesorii de la clasă, cât și pregătirea individuală. În privința meditațiilor, am insistat mai mult pe materia din care îmi doresc să susțin examenul de admitere: matematica.

În mod inevitabil, școala online a fost o schimbare nouă atât pentru noi, elevii, cât și pentru profesori. O schimbare nu doar pe plan educativ, cât și pe plan personal, deoarece mediul virtual ne-a oferit și o lecție de viață, aceea că trebuie să apreciem mai mult lucrurile simple ce ne înconjoară. Pentru mine, nu a fost nici mai greu, nici mai ușor să mă mențin cu note mari, a fost la fel ca până acum. De acasă sau de la școală, profesorii au consituit mereu un sprijin în formarea noastră și au căutat să ne îndrume cu sfaturi demne de luat în considerare.

Ceea ce aș dori să mai adaug ar fi că, prin muncă și perseverență, putem să ne atingem visele și să tranformăm imposibilul în posibil. Personal, chiar dacă am trecut printr-o perioadă mai dificilă, nu am încetat niciodată să cred că idealurile noastre pot deveni realitate dacă avem curajul să le urmăm. Chiar dacă am trecut printr-o perioadă mai dificilă, nu am încetat să cred că întotdeauna idealurile noastre pot deveni realitate dacă avem curajul să le urmăm.”

GROZA RALUCA

„Doresc să studiez la Universitatea din Amsterdam, pe domeniul Științele comunicării. Una dintre condițiile impuse de aceștia a fost să iau peste nota 8.00 la toate cele 3 probe scrise de la BAC.

De asemenea, a trebuit să le prezint fișa matricolă și un CV personal cu activități pe care le-am făcut în afara școlii, cum ar fi voluntariatele. Aștept foarte mult să studiez acolo, pentru că este cea mai bună facultate din lume pe această specializare”

Oltean Anisia Veronica

„După bacalaureat aș dori să merg la Facultatea de Matematică și Informatică (domeniul Informatică) din cadrul Universității «Babeș-Bolyai» Cluj-Napoca. M-am pregătit în particular la informatică, în special pentru examenul de admitere, deoarece are un nivel de dificultate destul de ridicat și include tematici în plus față de programa de bacalaureat.

Școala în mediul online a reprezentat o perioadă destul de dificilă pentru mine, învățatul de acasă din fața calculatorului solicitând mai multă muncă individuală față de mersul clasic la școală. Am reușit însă să mă mobilizez și să tratez și acest mod atipic de învățare cu seriozitate, mai ales pentru că, fiind an terminal, nu am vrut să acumulez goluri în materie înainte de examene.

Nu consider că am obținut notele din acest an mai ușor, mai ales în cazul materiilor de bacalaureat, însă unii profesori au optat pentru metode diferite de evaluare (s-au înlocuit testele cu proiecte sau referate), care au facilitat obținerea unor note mai mari decât în cazul testelor de la școală”.

 

Publicitate

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| ACCIDENT MORTAL la Căpâlna: O persoană a DECEDAT, în urma unui incident cu motocicleta. Au intervenit Salvamont și ISU Alba

Publicat

în

În cursul nopții de 5 spre 6 august, serviciul de Salvamont Alba, împreună cu ISU Alba, au intervenit pentru extragerea unei persoane decedate în urma unui accident mortal de motocicletă, în satul Căpâlna din comuna Săsciori.

Din primele informații, salvatorii au intervenit în cadrul evenimentului în urma unui apel la 112.

Electrica Furnizare Discount

Persoana decedată a fost predată Serviciului Județean de Medicină Legală.

Citește mai mult

Ştirea zilei

6 august: Prima bombă de la Hiroshima. „Little boy” a ucis între 90.000 și 146.000 de persoane

Publicat

în

6 august: Prima bombă de la Hiroshima. „Little boy” a ucis între 90.000 și 146.000 de persoane

Data de 6 august, este ziua în care omenirea își aduce aminte faptul că știința și tehnologia pot declanșa catastrofe umanitare, în cazul în care apare un context cu o miză care poate genera acest lucru.

”Little Boy” a fost numele de cod al primei bombe atomice detonate în istoria umanității. Cea de-a doua avea să fie lansată peste doar trei zile, asupra unui alt oraș japonez, Nagasaki.

Electrica Furnizare Discount

Cele două bombe au fost construite în cadrul unei operațiuni care a primit numele de cod Proiectul Manhattan, inițiat de Statele Unite ale Americii și susținut de Marea Britanie și de Canada. Pentru Little Boy, bomba care a lovit Hiroshima, a fost folosit Uraniu 235, un izotop care se găsește în uraniul natural în proporție de doar 0,7%. Pentru crearea uraniului îmbogățit, au fost utilizate trei metode: electromagnetică, gazoasă și termală.

Little Boy, bomba care a fost lansată deasupra Hiroshimei

Întreaga operațiune a fost posibilă din punct de vedere teoretic datorită descoperirii fisiunii nucleare de către chimiștii germani Otto Hahn și Fritz Strassmann.

Decizia de a lansa bombele asupra Japoniei a fost luată după ce Imperiul Nipon a ales să ignore ultimatumul dat de Aliați pe 26 iulie 1945, prin Declarața de la Potsdam, în care îi cereau predarea necondiționată.

Nimeni nu știe exact câți oameni au murit în explozia bombei de la Hiroshima: estimările se situează între 90.000 și 146.000 de oameni.

Pe 15 august, Japonia a anunțat că se predă. Pe 2 septembrie, a semnat și actul oficial, aceasta fiind și data la care Al Doilea Război Mondial a luat sfârșit.

Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO ȘTIREA TA| Dorel și furtuna: Cum se mimează profesionalismul, cum se încasează cu două mâini și cum să „montezi” schela în casa beneficiarului

Publicat

în

FOTO ȘTIREA TA| Dorel și furtuna: Cum se mimează profesionalismul, cum se încasează cu două mâini și cum să „montezi” schela în casa beneficiarului

De Dorel v-am mai zis, e intreprinzător cu ștate vechi, bagă în sac două mâini și servește calitate cu un deget. E de-al nostru, local, apare frecvent și rupe gura târgului cu „realizările” lui, se remarcă și chiar dacă nu ar face asta, cine să-i și fure locul dacă el are monopolul?

Astăzi pe Dorel l-a „încercat” vremea, a bătut vântul și ploaia, cum zice un mare clasic în viață, și-a scos la iveală un fapt ce s-ar defini în Ardeal ca „râsu’, plânsul”.

De ce și-a petrecut ăla ce a inventat schela și măsurile de siguranță timpul în zadar, numai Dorel știe, fiindcă el are o metodă proprie, una ce-ți teleportează ditamai conglomeratul de fier direct în sufragerie, cum a fost și cazul, astăzi, în urma furtunilor, la blocurile „M” din Alba Iulia.

Electrica Furnizare Discount

Acum, Dorel ca Dorel, dar și restul să fie și ei veri din frați, șogori din altă țară, de-s toți chitiți să nu vadă și cetățeanul să plătească cu spor și cu nemiluita? Păi, totuși, pe care planetă ne aflăm? Am venit la încasat sau mai facem și treabă?

PS: arată bine bordura aia Dorele, zici că trebuie să chemi un frizer să o ia pe părți, pe față și pe dos, ori să vină domnul cu recepția lucrărilor și să zică odată pentru totdeauna NU !

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare