Rămâi conectat

Sport

FOTO: Câştigarea campionatului de către Volei Alba Blaj a declanşat fiesta în „Mica Romă” *Echipa lui Zakoc a (re)scris istoria voleiului

Tudor Stan

Publicat

în

Cu mic, cu mare, blăjeni şi totodată „albanezi” ai judeţului, oaspeţi de seamă şi reprezentanţi ai sportului practicat la fileu au luat parte astăzi, la rescrierea istoriei voleiului feminin şi a sportului din România. Blajul, acel orăşel cu puţin peste 20.000 de locuitori este un nou reper pe harta României, cel care dă campioana în voleiul feminin în acest sezon, care tocmai s-a încheiat.

 Şi dacă tot am ajuns să răsfoim file ale istoriei, nu trebuie să omitem că Darko Zakoc s-a aflat pentru a 22-a oară într-o finală de campionat şi a reuşit să câştige cel de-al 16 titlu din cariera sa. Blajul se alătură colecţiei impresionante a tehnicianului din Serbia, care a mai adus primul trofeu din istorie, la încă 4 echipe pe care le-a pregătit de-a lungul carierei. Şi dacă este să revenim la ceea ce s-a întâmplat cu puţin timp în Sala „Timotei Cipariu” din Blaj, să ajungem din nou la scrierea istoriei, menţionăm că Blajul este cel mai mic oraş care dă o campioană în volei, în vreme ce la sporturile pe echipe din România, recordul blăjenilor este bătut de Unirea Urziceni, formaţie care dus  campionatul de fotbal într-o urbe cu 15.000 de locuitori. Ultima minge jucată în acest sezon la Blaj a fost de fapt un serviciu în afara terenului a unei adversare, moment în care sala din Blaj a luat foc, fiesta a început şi… istoria a fost scrisă!

* După câştigarea tilului, a zâmbit şi Zakoc

Darko Zakoc, cel care a preluat banca tehnică a formaţiei Volei Alba Blaj, după prima etapă a campionatului, este un nume cunoscut pentru voleiul feminn din România. Cu toate că a fost obişnuit cu câştigarea acestui titlu, sârbul nu a evitat să zâmbească, gest foarte rar făcut de tehnician în „Mica Romă”, semn că acest trofeu este unul important în cariera sa. „Am avut un adversar tare, dar arma noastră a fost una de natură psihologică. Am avut noroc, ne-am revenit în setul al doilea şi într-o atmosferă fantastică am intrat în istorie prin acest mare succes. Este al 16-lea titlu pe care îl câştig în cariera mea de antrenor şi mă bucur la fel ca şi la precedentele, pentru că pe fiecare copil pe care îl ai, îl iubeşti la fel ca şi pe ceilalţi. Blajul este cea de a 5-a echipă care câştigă primul tilu din istorie cu mine pe bancă”, a declarat Darko Zakoc, antrenorul campioanei Volei Alba Blaj.

 Joi, în Parcul „Avram Iancu” din Blaj va avea loc un eveniment dedicat celebrării câştigării campionatului de către Volei Alba Blaj. Cei prezenţi vor avea parte de un concert susţinut de Hara şi Blackstar, precum şi multe alte surprize.

[nggallery id=397]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Faza finală a Cupei Satelor U13 la fotbal, duminică, la Daia Română: Elogii pentru organizatori

Dan HENEGAR

Publicat

în

Duminică, la Daia Română, faza finală a Cupei Satelor U13 la fotbal Duminică 31 martie, la Daia Română, se va desfășura faza finală a Cupei Satelor U13 la fotbal. Ziua de fotbal juvenil de la Daia Română va începe la ora 11.30 cu semifinala Crăciunelu de Jos – Ciugud, urmată, la ora 12.10, de semifinala […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea