Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

FOTO: Campanie de conștientizare a pietonilor – ”Alba dă prioritate vieţii”

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

campanie pietoniInspectoratul de Poliţie Judeţean în colaborare cu Consiliul Judeţean Alba desfăşoară Proiectul „Alba dă prioritate vieţii”, ce are ca scop informarea pietonilor şi conducătorilor auto privind importanţa respectării regulilor de circulaţie rutieră. Proiectul se desfăşoară în 3 etape, fiecare având alt grup ţintă, astfel: etapa I destinată preşcolarilor, etapa a II-a destinată pietonilor, iar etapa a III-a conducătorilor auto.  

Azi, 21 iunie 2013, pe raza întregului judeţ, s-a desfăşurat o acţiune de informare şi conştientizare a pietonilor cu privire la riscurile la care se expun atunci când traversează drumul public fără a respecta regulile prevăzute de normele rutiere. 22 de echipaje de poliţie s-au aflat în trafic, în zonele aglomerate, în care există riscul producerii de accidente rutiere datorate indisciplinei pietonilor şi au purtat discuţii cu pietonii şi au distribuit peste 500 de pliantele realizate în cadrul acestei campanii.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Nu au scăpat nesancţionaţi cetățenii care, în ciuda prezenţei poliţiştilor în zonă, s-au angajat în traversarea străzii prin loc nepermis, în imediata apropiere a trecerilor de pietoni.

Iată câteva dintre recomandările făcute de poliţişti pietonilor:

– Să traverseze strada pe marcajul pietonal, prin dreptul indicatoarele „Trecere pentru pietoni” iar acolo unde sunt instalate semafoare, numai pe culoarea verde a acestora.

– Înainte de traversa prin locurile permise, să se asigure că în acel moment, nu se apropie vehicule sau conducătorii acestora au sesizat intenţia lor şi au oprit pentru a le acorda prioritate de trecere;

– Să nu prelungească timpul de traversare, să întârzie sau să se oprească fără motiv;

– Să fie precauţi când traversează noaptea sau în condiţii de vreme nefavorabilă;

– De asemenea, pietonii au fost informați că traversarea prin loc nepermis este contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 150 la 225 lei, iar dacă sunt surprinşi şi accidentaţi ca urmare a traversării prin locuri nepermise sau pe culoarea roşie a semaforului, poartă întreaga răspundere.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Ce facem cu ouăle vopsite rămase după Paște: Cât timp sunt sigure pentru consum

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ce facem cu ouăle vopsite rămase după Paște: Cât timp sunt sigure pentru consum Ouăle fierte și vopsite de Paște pot fi păstrate fără coajă până la 4 zile, iar cele decojite sau umplute – până la 48 de ore în frigider. Le puteți folosi în salate, gustări sau puteți face o tartă italiană de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea