Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

FOTO: Campania “ Let’s Do It, România – Școala mea Verde”, la Centrul Școlar de Educație Incluzivă din Alba Iulia

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Proiectul  Scoala mea Verde la Centrul de Educatie Incluziva din Alba Iulia01 Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă din Alba Iulia se află pe lista şcolilor înscrise şi acceptate  în proiectul “Şcoala mea Verde”, coordonat de echipa celui mai mare proiect de implicare din România -”Let’s Do It, România”. Acest proiect se adresează unităţilor de învăţământ a căror clădire necesită consolidare şi  reprezintă o direcţie de acţiune pentru copii şi pentru şcolile acestora. 

 Principalul obiectiv al proiectului este realizarea unei ample acţiuni pentru renovarea unităţilor de învăţământ din România. Lansat la începutul acestei luni de Echipa „Let’s Do It, România!”, proiectul „ Şcoala mea verde” are ca obiectiv principal responsabilizarea unităţilor de învăţământ faţă de mediu şi renovarea şcolilor folosind materiale ecologice.

Proiectul  Scoala mea Verde la Centrul de Educatie Incluziva din Alba Iulia02 Prima etapă, de desfăşurare de activităţi educative, ecologice şi de voluntariat s-a desfăşurat deja, în perioada 27-31 mai 2013.  În această etapă, cadrele didactice ale şcolii  au avut  misiunea de a prezenta elevilor ce înseamnă ecologia şi protecţia mediului.  Aceste prezentări au fost menite să atragă atenţia elevilor în sensul protejării mediului înconjurător.

Astfel,  elevii au participat la activităţi creative de educaţie, ecologice sau  de voluntariat sub forma unor dezbateri informative, jocuri, confecţionarea  de obiecte Proiectul  Scoala mea Verde la Centrul de Educatie Incluziva din Alba Iulia05artizanale, decorative sau de uz casnic din materiale reciclabile,  amenajarea zonei verzi din şcoală, realizarea de căsuţe pentru adăpostirea păsărilor, activităţi de informare şi prezentare despre importanţa ecologiei şi necesitatea protecţiei mediului. Tot în această etapă, a fost organizată o acţiune de educare ecologică în rândul elevilor, părinţilor şi al membrilor comunităţii, acţiune derulată în parteneriat cu Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului Alba şi cu ROMARE Alba Societate Cooperativă.

 Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă din Alba Iulia a îndeplinit toate condiţiile de înscriere, calificându-se pentru şi pentru cea de-a doua etapă. Etapa a II-a  constă în desfăşurarea activităţilor de colectare selectivă a deşeurilor: plastic, aluminiu, sticlă, hârtie, carton, baterii, corpuri de iluminat, DEEE (deşeuri electronice, electrice şi electrocasnice) stricate/ ieşite din uz. Timp de trei zile (5-7 iunie 2013), elevi, cadre didactice şi părinţi vor colecta selectiv deşeurile din anumite  zone ale oraşului, pe care le vor aduna în spaţiul ROMARE ALBA destinat colectării materialelor reciclabile.

 Acest  proiect îşi propune să încurajeze comportamentul responsabil faţă de mediu şi nu doar în rândul copiilor, ci şi al profesorilor şi al părinţilor.

„Între şcolile înscrise în proiect va exista o competiţie care la final va desemna cel puţin o unitate de învăţământ care se va bucura de o reamenajare (izolare termică, instalaţie încălzire, renovare/schimbare acoperiş, corpuri de iluminat ecologice etc)”

Această iniţiativă e creată pentru oameni, iar toţi membrii comunităţii care doresc să participe la acţiune sunt invitaţi să li se alăture elevilor  şi dascălilor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea