Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Sport

FOTO: Busto Arsizio a câștigat Cupa CEV, într-o finală cu Volei Alba Blaj! Echipa din „Mica Romă”, o replică mult mai puternică, în returul din Italia

Dan HENEGAR

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Volei Alba Blaj a încercat minunea în returul finalei Cupei CEV, în deplasare, cu Busto Arsizio, însă italiencele au reușit să pună mâna pe trofeu după ce au câștigat două seturi.

Echipa din „Mica Romă” a condus în Italia cu 1-0 la seturi, a avut 23-22 în al treilea, însă în cele din urmă a pierdut și returul, cu scorul de 1-3.

Busto Arsizio a reușit să câștige pentru a treia oară în ultimii 9 ani al doilea trofeu european ca și importanță, deși a avut emoții în jocul retur, pe fondul unei replici dârze a opoenentelor

Echipa italiană ce a câștigat prima manșă, în minimum de seturi, 3-0, în Sala “Transilvania” din Sibiu, a avut mari emoții în manșa retur, în care Volei Alba Blaj a oferit o replică mult mai puternică decât în jocul de acasă. Blajul a condus cu 1-0 la seturi (27-25), dar le-a cedat pe următoarele două 19-25 și 23-25. În aceste condiții, Busto și-a adjudecat și ultimul set, cu 25-20, unul ce nu mai avea nicio miză, după 110 minute, în prezența a peste 4200 de spectatori.

Blajul rămâne cu satisfacția disputării a două finale consecutive, dar și cu marele regret al ratării jocului tur de la Sibiu, acel rezultat fiind determinant în deznodâmântul finalei.

*Darko Zakoc: „Am pierdut mult prin înfrângerea de la Sibiu”

În primul rând vreau să felicit Yamamay e-work, echipa, clubul și fanii lor care au creat o atmosferă fantastică. În această seară, am jucat mai bine decât am făcut în urmă cu șapte zile și mă pot mulțumi cu asta. Cu toate acestea, există o oarecare dezamăgire, pentru că am arătat că putem juca volei bun și cred că am pierdut mult în cursa pentru trofeu din cauza performanței noastre slabe de la Sibiu”, a spus Darko Zakoc.

Primul set a fost unul extrem de echilibrat, în care Blajul a avut nervii tari, jucându-se pe muchie de cuțit, cu un avantaj ce a oscilat de la o tabără la cealaltă, echipa lui Darko Zakoc revenind spectaculos într-un moment când gazdele păreau că se desprind. De la 19-21, vizitatoarele au preluat conducerea cu 24-23 și 26-25, ultimul punct al setului fiind decis în favoarea Blajului, după un arbitraj video, acordându-se o atingere de fileu, în loc de bloc-out. Și reprezentanta României a început să spere… Însă în setul secund amfitrioanele au ridicat nivelul de joc și s-au distanțat rapid pe tabelă, la 15-7, 18-9 și 23-12, Zakoc efectuând numeroase modificări, fără însă a reuși să oprească iureșul advers, Busto egalând situația pe tabelă: 25-19, în ciuda revenirii opoentelor ce au strâns scorul cu 5 puncte consecutive.

Al treilea set a fost unul incredibil: Blajul a condus cu 16-10 și se părea că domină ostilitățile, însă italiencele au avut o revenire fantastică, după ce a intrat Kaja Grobelna, la 12-17, și au preluat conducerea cu 20-18!!! Echipa din „Mica Romă” nu cedează și reușește să egaleze la 21, într-un final incendiar de set și apoi la 22, preluând conducerea cu 23-22! Busto are o altă perioadă fertilă, face două puncte la rând și a servit decisiv pentru câștigarea cupei, mingea câștigată declanșând euforia!!! Belgianca Britt Herbots – cu 22 de puncte, a fost cea mai bună jucătoare a finalei, din tabăra Blajului distingându-se Lazarevic și Zhidkova – cu câte 10 puncte.

Formația condusă de Darko Zakoc era practic în fața unei situații similare cu aceea din sferturile de finală, cu Galatasaray Istanbul, însă de data aceasta în deplasare, fiind obligată, pentru a pune mâna pe trofeu, să se impună cu 3-0 sau 3-1, să împingă confruntarea în “setul de aur” și să-l și câștige, în vreme ce gazdele au nevoie numai de două seturi pentru a cuceri a treia oară în ultimii 9 ani Cupa CEV.

Volei Alba Blaj: Lora Kitipova (4 puncte)  – Nađa Ninković (5 p), Sonja Newcombe (8 p), Ana Lazarević (10 p), Ioana Baciu (9 p), Nneka Onyejekwe/ cpt (8 p) – Marina Vujović (libero); au mai intrat Maja Aleksic (4 p), Katerina Zhidkova (10 p), Mariya Karakasheva (4 p), Ramona Rus (5 p), Aleksandra Cirovic, Viktoriya Delros (libero), . Antrenor Darko Zakoc.

foto: CEV

[nggallery id=6919]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Liga 4 | Scorul campionatului, la Blaj: Daniel Tătar, antrenor, dar și… jucător

Dan HENEGAR

Publicat

în

Liga 4 | Scorul campionatului, la Blaj Virtual campioană a Ligii 4 din Alba, CIL Blaj a mai stabilit un record stagional: scorul campionatului. Partida CIL Blaj – CS Zlatna, uvertura rundei a 26-a, s-a încheiat cu scorul de 13-0 (5-0) în favoarea amfitrionilor, vineri seară, pe Stadionul „CIL-Veza”. Șușu a marcat patru goluri, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea