Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO | Au apărut primii vânzători de porumb fiert, la Alba Iulia: Cât a ajuns să coste un știulete în 2024 și care sunt beneficiile pentru sănătate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Au apărut primii vânzători de porumb fiert, la Alba Iulia: Cât a ajuns să coste un știulete în 2024 și care sunt beneficiile pentru sănătate

Odată cu vremea bună de afară, pe Bulevardul Trasilvaniei din Alba Iulia a apărut și prima tonetă la care se vinde porumb fiert, iar oamenii se înghesuie să cumpere mai ales pentru copii, dar și de poftă.

Dacă anul trecut bucata de porumb fiert se vindea cu 7-8 lei, anul acesta un știulete costă nici mai mult, nici mai puțin decât 12 lei. Cu toate acestea, albaiulienii ieșiți sâmbătă fie la cumpărături sau la o simplă plimbare prin Cetate, au profitat și au cumpărat chiar și de poftă.

Dacă este pregătit în condiții igienice, pe lângă faptul că are doar 97 de calorii la 100 de grame, porumbul conţine carbohidraţi care ajută la energizarea corpului şi, în acest fel, la împiedicarea procesului de depunere a grăsimilor. Chiar şi prin fierbere, acesta îşi păstrează substanţele nutritive.

Citește și: VIDEO | S-au copt primele cireșe în Alba Iulia, mai repede ca în alți ani. Cât este prețul în piață?

Specialiştii spun că vitamina E din porumbul fiert ne protejează împotriva artritei, scade nivelul colesterolului reducând astfel riscul de ateroscleroză şi, implicit, de infarct. Ajută şi la procesul de reînnoire al celulelor. Mai mult, porumbul fiert conţine şi potasiu, necesar pentru buna funcţionare a muşchilor şi a inimii.

Carbohidraţii cuprinşi în porumb dau energie şi nu permit depunerea grăsimii. Un consum moderat poate duce chiar la scăderea în greutate pentru că anumite molecule din compoziţia porumbului grăbesc degradarea grăsimilor. Totodată, vitamina A, conţinută în porumb, este un antioxidant natural foarte important pentru sănătate şi funcţionarea corectă a organismului, pentru un metabolism rapid, care te ajută să slăbeşti uşor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Un nou tur de scrutin, în Duminica Rusaliilor, la Poşaga

Unirea Ziarul

Publicat

în

Un nou tur de scrutin, în Duminica Rusaliilor, la Poşaga În două comune din România, dintre care una din Alba, va fi organizat un nou tur de scrutin pentru alegerea primarului, după ce, duminică, 9 iunie, a fost balotaj. Alegerile se vor repeta în ziua de Rusalii, în 23 iunie, a decis, miercuri, Biroul Electoral […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea