Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Cultură Educație

FOTO: Ansamblul folcloric ”Siretu” din Strășeni-Republica Moldova, în vizită la Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ansamblul folcloric ,,Siretu” din Strășeni, Republica Moldova a petrecut o zi de neuitat la Alba Iulia, ca oaspeți ai Bibliotecii Județene ”Lucian Blaga” Alba.

Marți, 1 august 2017 elevii din localitatea Strășeni, Republica Moldova, membri ai Ansamblului folcloric ,,Siretu” au fost pentru o zi oaspeți ai Bibliotecii Județene ,,Lucian Blaga” Alba. Proiectul a vizat familiarizarea elevilor de dincolo de Prut cu cultura, arta și tradițile din județul Alba. Programul pregătit de Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba a inclus vizitarea unei expoziții de artă populară și carte etnografică din donația prof.univ.dr. Ilie Moise, vizite în bibliotecă, la Muzeul Național al Unirii, în Cetatea Alba Carolina și la Arhiepiscopia ortodoxă de Alba Iulia.

În a doua parte a zilei, începând cu ora 18.00 la Sala Unirii, elevii au participat la lansarea cărții cu titlul ,,În umbra iubirii”, autoare Cazan Viorica și au primit cărți cu autograf din partea autoarei. În finalul evenimentului elevii au susținut un spectacolul folcloric de înaltă ținută artistic reușind să ridice în repetate rânduri spectatori în picioare.

Programul zilei s-a finalizat cu un schimb de materiale de promovare între instituțiile implicate în organizarea și derularea acestui proiect și oaspeții din Republica Moldova, respectiv Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba și Despărțământul ASTRA din Strășeni.

Activitatea face parte din Programul 4.ANIMAȚIE CULTURALĂ/4.9Lansări de carte și este dedicat evenimentelor culturale dezvoltate de bibliotecă prin derularea unor proiecte culturale care definesc biblioteca drept un centru multicultural. Proiectul 4.9 Lansări de carte este în acest caz în conexiune cu alte trei proiecte din programul de activități pe anul 2017 al Biblioteci Județene ,,Lucian Blaga” Alba, respectiv proiectele 1.3 BiblioVacanța, 7.5 Parteneriate și 4.12 Expoziții tematice.

Evenimentele sunt organizate de Consiliul Județean Alba prin Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” în parteneriat cu Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia. Organizatorul Taberei ,,Acasă la noi” este Despărțământul ASTRA ,,Vasile Moga”  din  Sebeș.

[nggallery id=4406]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea