Rămâi conectat

Sport

FOTO| Alexandru Pelici, noul antrenor al clubului de fotbal Unirea Alba Iulia! Primarul Pleșa: „Echipa trece printr-un moment delicat”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Alexandru Pelici, noul antrenor al clubului de fotbal Unirea Alba Iulia! Primarul Pleșa: „Echipa trece printr-un moment delicat”

Clubul de fotbal Unirea Alba Iulia își salută noul antrenor într-un eveniment oficial ce a avut loc astăzi, 19 octombrie.

Identitatea proaspătului antrenor aduce un suflu nou echipei – Alexandru Pelici, în vârstă de 49 de ani, care a pășit în lumea fotbalului atât ca jucător, între anii 1990 și 2005, cât și ca antrenor. Cariera sa de fotbalist s-a încheiat la Alba Iulia, acolo unde și-a făcut debutul în antrenorat în 2003.

După perioada sa de debut, Pelici a explorat și alte echipe de-a lungul anilor, dar în 2023, s-a întors la echipa care i-a marcat debutul în antrenorat. În intervalul 2003-2023, Pelici a fost la timona a nu mai puțin de 20 de echipe de fotbal din România.

Noul antrenor se alătură echipei Unirea Alba Iulia după o scurtă perioadă petrecută la echipa din liga a II-a FC Argeș, unde a condus patru meciuri, înregistrând trei egaluri și o înfrângere.

În plus, în 2022, Alexandru Pelici a primit titlul de selecționer al naționalei U19 a României, consolidându-și astfel experiența în domeniul fotbalului.

Primarul Gabriel Pleșa a subliniat importanța revenirii lui Pelici la Unirea Alba Iulia, amintind că această echipă reprezintă începuturile sale în fotbal și, totodată, o datorie morală. Ambii au discutat despre perspectivele echipei atât pe termen scurt, cât și pe termen mediu și lung. Într-o notă de încredere, s-a convenit că echipa se confruntă cu un moment delicat și are nevoie de o direcție strategică clară pentru a atinge obiectivele stabilite.

Pleșa a subliniat și importanța revitalizării morale a jucătorilor, care au resimțit presiunea rezultatelor slabe recente, subliniind totuși potențialul de calitate al echipei.

Pe termen lung, strategia noului antrenor vizează extinderea bazei de selecție din cadrul clubului și dezvoltarea Academiei de juniori a echipei. Gabriel Pleșa și-a exprimat în final dorința sinceră ca Alexandru Pelici și staff-ul său să conducă Unirea Alba Iulia înapoi pe scena de vârf a competițiilor fotbalistice din România.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Miriam Bulgaru, eliminată în optimile de finală la WTA Iași după ce în turul anterior a realizat cea mai importantă victorie a carierei

Dan HENEGAR

Publicat

în

Miriam Bulgaru, eliminată în optimile de finală la WTA Iași după ce în turul anterior a realizat cea mai importantă victorie a carierei După ce în turul anterior a realizat cea mai importantă victorie a carierei (6-4, 6-2 cu Tatjana Maria, Germania, locul 60 WTA), provocând o mare surpriză, albaiulianca Miriam Bulgaru (CSM Unirea Alba […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea