Rămâi conectat

Sport

FOTO: albaiulienii Beniamin Tămaş şi Almond Edgar, medaliaţi cu bronz la Campionatele Naţionale de Ciclism, Amatori

Dan HENEGAR

Publicat

în

Doi ciclişti albaiulieni au cucerit medaliile de bronz în cadrul recentelor Campionate de Ciclism-amatori, desfăşurate în weekend, lângă Bucureşti, competiţie la care au participat peste 150 de sportivi din întreaga ţară. Beniamin Tamas Bicheru Cycling 4Albaiulianul Beniamin Tămaş, în vârstă de 25 de ani, legitimat la clubul Bicheru Cycling Alba Iulia a obţinut locul al treilea în etapa de fond a Campionatului Naţional de Ciclism – Amatori şi implicit a cucerit medalia de bronz, în limitele categoriei 19-29 ani. „Este primul an în care particip la Campionatele NaţionaleAm avut parte de o cursă complicată, însă în cele din urmă a ieşit bine şi am reuşit un rezultat care mă bucură”, a declarat Beniamin Tămaş. De asemenea şi Almond Edgar (Bicheru Cycling Alba Iulia) a realizat o performanţă personală şi şi-a trecut în palmares o altă medalie de bronz, situându-se pe ultima treaptă a podiumului la juniori, categoria 14-18 aniÎn weekend au avut loc, în județul Ilfov, Campionatele Naționale de Ciclism pentru Amatori, unde participanții s-au întrecut în două probe – fond și contratimp individual.

În prima probă, sâmbătă 19.septembrie, au luat startul peste 150 de rutieri, iar la contratimpul individual de duminică 20.septembrie mai mult de 100 de cicliști și-au disputat titlurile puse în joc. Din Alba Iulia au participat sportivii legitimați la Bicheru Cycling: Beniamin Tămaș și Almond Edgar Chismorie.

În prima zi, la etapa de fond organizată pe distanța de 80km cu start/finish în Balotești, rutierul Beniamin Tămaș a reușit, în urma unui sprint dintr-un grup redus, să obțină locul al 3-lea la categoria 19-29ani cu timpul de 1h:53m:50s, la doar o secundă de învingător. Almond Chismorie a suferit o căzătură în primele sute de metri în urma unui impact cu un alt ciclist și a pierdut destul de mult timp din cauza unei defecțiuni apărute la bicicletă în urma căzăturii. În ciuda rănilor suferite, el a continuat și a terminat cursa pe locul 11 la categoria sa (M 14-18ani), cu timpul 2h:52m:54s.

În a doua zi a avut loc proba de contratimp individual desfășurată pe distanța de 12.3 km pe un traseu cu un vânt lateral puternic pe care cicliștii s-au luptat să obțină cel mai bun timp.

Almond Edgar Chismorie, probabil motivat după căzătura din ziua precedentă, a realizat un timp foarte bun (19m:15s) urcând astfel pentru prima dată pe podium, ocupând locul al 3-lea la categoria sa. Beniamin Tămaș a reușit să parcurgă traseul într-un timp de 18m:57s, clasându-se astfel pe locul 12 la categoria sa.
Almond Chismorie: M-am antrenat 5000km anul acesta, având ca obiectiv principal aceste campionate. În prima zi un rutier mi-a agățat mâna de pe ghidon, astfel am pierdut controlul și am lovit asfaltul, am pierdut ceva piele atât la mâini, cât și la ambele picioare. Am fost foarte dezamăgit, dar după 10 minute am ales să continui cursa, reușind să termin sub 3 ore traseul. A doua zi, la contratimp, am fost foarte motivat și concentrat astfel am dat tot ce am putut, în ciuda rănilor avute. După finish m-am prăbușit de epuizare, dar am reușit să obțin locul al 3-lea la categorie, iar obiectivul meu a fost îndeplinit. Țin să mulțumesc echipei Bicheru Cycling pentru susținere și în special colegului meu Beniamin care și-a sacrificat încălzirea pentru a mă pregăti de start. “
Beniamin Tămaș :M-am bucurat să particip weekendul trecut la o competiție de nivel național, campionatele naționale de amatori de la București, împreuna cu colegul meu Almond Edgar, pe parcursul a două etape organizate. M-am bucurat în primul rând de susținerea echipei locale din care fac parte, Bicheru Cycling, care a fost alaturi de noi cu sponsorizare și suport moral! Prima etapă, cea de fond, a fost una în care am obținut cu ajutorul lui Dumnezeu un podium – locul 3. Faptul că am fost departajat la sutimi de secundă de locul 2 și 1 nu m-a deranjat atât de mult pe cât m-a încurajat și cred ca nivelul meu de performanță s-a ridicat la nivelul așteptărilor. Am învățat pe parcursul traseului de fond unele lucruri care cu siguranță mă vor ajuta pe viitor, despre poziția cea mai favorabilă în pluton, sprintul final, poziția în curbe și relaționarea în pluton cu ceilalți participanți. Am avut ocazia să concurez cu cei mai buni amatori din țară și am schimbat experiențe plăcute cu ei. În cea de-a doua etapă, cea de contratimp individual, am pierdut puțin datorită încălzirii, pe care nu am putut să o fac sistematic. Echipamentul nu m-a favorizat în comparație cu ceilalți concurenți, care au venit foarte pregătiți pentru această etapă. Am obținut locul 12, un timp de 18m:57s, însă am fost mulțumit și de acest lucru. Contratimpul nu este tocmai punctul meu forte, dar a fost o experiență bună, totuși. Acesta a fost printre ultimele concursuri de anul acesta și a fost o onoare să închei cu un podium, urmând să înceapă antrenamentul și pregătirea pentru sezonul următor. Cred că în toată pasiunea mea pentru ciclism contează mult antrenamentul, determinarea, motivația fizică și psihică, însă pentru mine contează mult să îl implic și pe Dumnezeu în activitatea aceasta, El fiind sursa mea principală de putere”.

[nggallery id=1020]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Start de sezon în trombă la mountain bike pentru Miruna și Radu Măda

Dan HENEGAR

Publicat

în

Miruna și Radu Măda, start de sezon în trombă la mountain bike Pentru Miruna și Radu Măda, supervizați de antrenorul Alexandru Avram și preparatorul fizic Lucian Nicolescu, sezonul de mountain bike a început în acest an în afara țării, cu un concurs în Serbia. Weekend-ul trecut, sportivii din Alba legitimați la CSM Mediaș și-au reprezentat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea