Ziarul Unirea

FOTO: albaiulianul Călin Cristea, la Oțelul Galați, în Liga a 3-a, până la vară

Albaiulianul Călin Cristea, fotbalist lansat de gruparea din Cetatea Marii Uniri, a semnat recent cu Oțelul Galați, echipă ce activează în Seria 1 a Ligii a 3-a, contractul fiind valabil până la vară, cu posibilitatea prelungirii în cazul atingerii obiectivelor.

Echipa suporterilor gălățeni se clasează pe locul secund al ierarhiei seriei respective, la 3 puncte de liderul Gloria Buzău, echipa contracandidată la promovarea în eșalonul secund. O traiectorie sinuoasă în ultimele luni pentru mijlocașul ex-unirist, în condițiile în care în vară a promovat în Liga 1 cu Dunărea Călărași (20 de partide și două goluri înscrise în ediția anterioară). A ajuns apoi la ACS Energeticianul, în Liga a 2-a, despărțindu-se după încheierea primei părți a sezonului de gruparea ce activează la Petroșani. Călin Cristea și-a reziliat contractul cu Energeticianul, ce schimbă masiv liniile în această perioadă, despărțindu-se de 13 jucători, un alt coleg de al său de la Energeticianul, mijlocașul C. Neagu ajungând la reunirea Oțelului.

ELIT

Fotbalistul ce va împlini 31 de ani în luna mai a mai jucat la Unirea Alba Iulia (cu care a promovat în 2009 în Liga 1), CS Zlatna, Metalul Aiud, Pandurii Tg. Jiu (din 2011), FC Brașov, Othellos Athienou (Cipru), Racing Beirut (Liban), CSM Rm. Vîlcea și Dunărea Călărași. Exceptând o perioadă petrecută în “alb-negru” în Liga a 5-a, în 2015, Călin Cristea nu a mai evoluat în Liga a 3-a, din campionatul 2004-2005, în care Metalul Aiud era “satelitul” Unirii Alba Iulia, ce activa în Divizia A.

Liber de contract, Călin Cristea a mai fost curtat în această perioadă de AFC Unirea Alba Iulia, Metalurgistul Cugir și Turris Oltul Turnu Măgurele, toate trei echipele activând în Liga a 3-a

foto: Oțelul Galați, site-ul oficial

Dan HENEGAR