FOTO: albaiulianca Miriam Bulgaru, două victorii pentru România la European Summer Cups Under 18

Miriam Bulgaru Romania tenis 3 Tenismena albaiuliană Miriam Bulgaru a obţinut două victorii la simplu pentru echipa Under 18 a României, în cadrul turneului de calificare ce a avut loc la Arad. Sportiva din Cetatea Marii Uniri a făcut parte din componenţa reprezentativei noastre, alături de Ioana Mincă şi Georgia Crăciun.

„Am învins jucatoare de top cel puţin în meciul cu Spania, pe Bucsa şi am văzut adevăratul potenţial. Am foarte mare încredere în mine acum şi în forţele mele şi mă bucur că am ajuns la acest nivel sperând să-l îmbunătăţesc în permanenţă„, a declarat Miriam Bulgaru.

Miriam Bulgaru a adus două puncte la simplu României, învingând în ambele partide de simplu în care a evoluat: 6-1, 6-3 cu Cristina Bucsa (Spania) – în prima zi, 7-5, 6-0 cu Elena Babic (Croaţia) – în a doua dispută.

De asemenea, în finala mică, România a trecut cu 3-0 de Croaţia, iar Miriam trebuia să evolueze la dublu, alături de Georgia Crăciun, contra Croaţiei, însă oponentele au abandonat.

În Grupa C, de calificare pentru turneul final European Summer Cups 2016, au participat 6 echipe naţionale, Rusia, Croaţia, Serbia, Bulgaria, Spania şi România, jucându-se în sistem eliminatoriu.

După ce a avut rundă liberă, România a fost învinsă de Spania în semifinale, scor 2-1, disputând apoi cu Croaţia întâlnirea pentru locurile 3-4. Rusia şi Spania au susţinut finala, ambele câştigându-şi calificarea la turneul final.

Citeşte şi: Performanţă extraordinară pentru Miriam Bulgaru! Tenismena albaiuliană a câştigat primul titlu ITF Pro din carieră!

Legitimată la Olimpia Bucureşti, Miriam Bulgaru are un an 2016 de referinţă în carieră.  Talentata jucătoare ce va împlini 18 ani în luna octombrie a  reuşit să câştige primul titlu ITF din carieră, la Galaţi, „Viva Club Ladies’ Trophy”, anunţându-se o jucătoare de mare perspectivă pentru tenisul de câmp feminin, două săptămâni consecutive jucând finala la turneele ITF de 10.000 de dolari de la Galați. Fără clasare la începutul anului, Miriam este în prezent pe locul 782 WTA.

sursa foto: facebook

 

 

Dan HENEGAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...