Rămâi conectat

Sport

Performanţă extraordinară pentru Miriam Bulgaru! Tenismena albaiuliană a câştigat primul titlu ITF Pro din carieră!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Miriam Bulgaru tenis 1Tenismena Miriam Bulgaru (17 ani), originară din Cetatea Marii Uniri, legitimată la Olimpia Bucureşti a reuşit să câştige primul titlu ITF din carieră, la Galaţi, „Viva Club Ladies’ Trophy”, anunţându-se o jucătoare de mare perspectivă pentru tenisul de câmp feminin! Miriam Bulgaru trăiește în aceste zile cele mai bune momente ale carierei ei, în condițiile în care în două săptămâni consecutive a jucat finala la turneele ITF de 10.000 de dolari de la Galați.

*Miriam Bulgaru: “Cea mai mare performanţă a mea!”

Au fost cele mai frumoase două săptămani din viaţa mea! După prima finală de acum o săptămână eram atât de fericită şi acum că a venit titlul imediat după este ceva incredibil! Am reuşit să fiu foarte bine din punct de vedere fizic, am jucat 13 meciuri la Galatţ dintre care doar unul pierdut. Sunt foarte fericită că după atâţia ani de muncă şi perseverenţă au venit şi rezultatele. Este cea mai mare performanţă a mea”, a declarat Miriam Bulgaru.

Dacă acum o săptămână pierdea finala de la ”Viva Club Ladies’ Trophy”, de data aceasta ea este campioana. Miriam a câștigat cu un categoric 6-3, 6-1 ultimul act cu Oana Simion, după ce, în drumul ei spre finală a trecut de altre trei jucătoare din România, inclusiv de favorita nr. 1, Cristina Ene.

Tenisul feminin românesc produce în continuare jucătoare de valoare. Ultimul exemplu este Miriam Bianca Bulgaru (17 ani), care a câștigat turneul ITF cu premii de 10.000 de dolari de la Galați, după ce în urmă cu o săptămână reușea să ajungă până în finală, tot la un turneu organizat de gălățenii de la Viva.

*Intră în clasamentul WTA

Născută la Alba Iulia, Miriam nu are încă loc în clasamentul WTA, fiind la primul trofeu din cariera de senioară. Pentru acest prim pas spre o carieră ce se anunță strălucită, tricolora a trecut de moldoveanca Anastasia Vdovenco, scor 6-3, 2-6, 6-1, Karola Bejenaru, 5-7, 6-3, 6-0, Elena Cadar, 6-4, 3-6, 6-0, Cristina Ene, 6-2, 6-3, și, în ultimul act, de Oana Simion, 6-3, 6-1. Miriam Bulgaru s-a calificat pentru a doua săptămână la rând în finala  unui turneu cu premii de 10.000 USD. Tot la Galaţi – la Viva Tenis Club – dar acum a avut în faţă o jucătoare româncă, pe mai experimentata Oana Simion (20 ani, 565 WTA) [3], care are în palmares un turneu ITF câştigat la Iaşi, în 2014. Şi iată că celor 7 puncte WTA obţinute de Miriam Bulgaru săptămâna trecută, li se adaugă alte 12 pentru victoria din finală. Ele se vor activa într-o săptămână, când va fi dat publicităţii noul clasament oficial, estimându-se o clasare undeva în top 800 WTA. “Vreau sa multumesc tuturor persoanelor care mi au fost alaturi de la inceputul carierei mele si mai ales cand am avut perioade mai proaste si m au sustinut! Nu cred ca este cazul sa enumar persoanele pentru ca se cunosc”, a încheiat talentata jucătoare.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Înotătorii LPS Alba Iulia la Naționale: Andrea Szebe – 3 medalii de argint, ștafetele combinate – două medalii de bronz

Dan HENEGAR

Publicat

în

Înotătorii LPS Alba Iulia la Campionatele Naționale de seniori, tineret și juniori: Andrea Szebe – 3 medalii de argint, ștafetele combinate – două medalii de bronz La Campionatul Național de seniori, tineret și juniori, înotătorii de la LPS Alba Iulia au reușit rezultate de apreciat, fiind adjudecate 5 medalii, toate în probele juniorilor II. Astfel, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea