FOTO: Albaiulianca Andreea Fleșer, convocată la reprezentativa României Under 20 pentru Europene | Constanță sub tricolor pentru baschetbalista din Cetatea Marii Uniri

Andreea Fleșer, baschetbalista originară din Cetatea Marii Uniri, s-a bucurat de o veste extraordinară, fiind convocată la echipa națională a României Under 20, în vederea participării la Campionatul European din Kosovo.

Albaiulianca ce evoluează pe postul de coordonator de joc este o prezență constantă în “tricolor” în ultimi patru ani, în care a strâns prezențe la loturile naționale, de la echipa reprezentativă 3×3 a României (2017) și până la Campionatele Europene Under 20, de la Oradea, de anul trecut, unde România a disputat finala mică. Formată de Nicușor Marcu la LPS Alba Iulia, Andreea Fleșer a evoluat două sezoane la CSU Alba Iulia, pentru ca vara trecută, după desființarea echipei, să ajungă la Phoenix Constanța, tot pe prima scenă. “Mă bucur enorm că am această oportunitate de a juca pentru România și am fost convocată și în acest an la echipa națională. Vreau, în acest context, să mulțumesc tuturor oamenilor care au contribuit la formarea mea ca jucătoare”, ne-a declarat Andreea Fleșer.

Pe lângă baschetbalista din Alba Iulia, Phoenix Știința Constanța mai are alte două jucătoare, Teodora Armanu și Adelina Duță, la lotul național Under 20 al României pentru primul stagiu de pregătire centralizată de la Târgoviște, din perioada 7-19 iulie. Urmează jocuri de verificare cu Israel (19-22 iulie), al doilea cantonament (22-26 iulie), alte partide amicale, în Bulgaria (26-28 iulie), revenirea lângă Turnul Chindiei, iar la 1 august se va pleca la Campionatul European Under 20 de la Kosovo. “Este o onoare și o mândrie pentru baschetul din Alba Iulia care are o reprezentantă la nivelul reprezentativei Under 20”, a spus antrenorul Nicușor Marcu, cel care a contribuit la formarea Andreei Fleșer ca jucătoare, la LPS Alba Iulia, promovându-o ulterior la echipa de senioare a CSU Alba Iulia.

Dan HENEGAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...