Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO: Alba Iulia a ieșit, din nou, în stradă! Sute de protestatari au cerut schimbarea sistemului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Joi seara albaiulienii au ieșit din nou în stradă, solidari cu protestele care se desfășoară în București și în alte orașe ale țării. Ei vor schimbarea sistemului și eliminarea corupției, considerând că problemele care există în România nu se vor rezolva doar prin demisiile prezentate ieri la Guvern.

protest la Alba Iulia28Potrivit anunțului postat pe rețeaua de socializare Facebook, protestatarii se vor deplasa traseul Prefectură – Centru – Moților – Stadion – Mercur – Piața Cetate – Bulevardul Transilvaniei.

Organizatorii i-au rugat pe participanți să fie civilizați și disciplinați, să aibă ”un limbaj cât de cât decent deoarece este vorba de bunul simț și respectul oferit față de cei din jur”.

CITEȘTE ȘI: FOTO, VIDEO Alba Iulia a ieșit în stradă! Peste o mie de persoane au protestat împotriva corupției și a partidelor politice

”Pe cei care sunt răuvoitori nu îi băgați în seamă, nu participați la actele lor, dacă vedeți ceva în neregulă din partea lor vă rog vorbiți cu personalul din cadrul Poliției și Jandarmeriei. Poliția și Jandarmeria încearcă tot posibilul să își facă datoria și obligația față de noi, le mulțumim și înțelegem că nu le este ușor!”, se arată pe pagina evenimentului.

protest la Alba Iulia01UPDATE ora 21.40: Marșul s-a încheiat după ora 21.30. Protestatarii au aplaudat când au trecut pe lângă Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia, iar la Monumentul Eroilor de pe Bulevardul Transilvaniei din Alba Iulia au îngenuncheat ținând un moment de reculegere pentru victimele tragediei din clubul bucureștean colectiv.

UPDATE ora 20.30: Coloana de protestatari continuă să marșăluiască pașnic, scandând lozinci precum “Păcat, păcat de sângele vărsat!”, “PSD și PNL, aceași mizerie!”, “Dacă vă pasă, ieșiți din casa”, “Nu stați la balcoane, că muriți de foame!”.

Un moment mai special a fost când manifestanții, aflați pe strada Calea Moților, au cântat imnul național „Deșteaptă-te române!” și au fluturat steaguri tricolore.

Tinerii care și-au pierdut viața sau au fost răniți în incendiul de la Colectiv au fost pomenți și în această seară la protestul din Alba Iulia, unde s-a scandat: “Păcat, păcat de sângele vărsat!” și “Colectiv!”

La un moemnt dat, un grup din coloana de manifestanți a scandat “Hava, Hava va veni și vremea ta!”.

În zona benzinăriei OMV, la vederea unui camion încărcat cu lemne ce venea din zona Munților Apuseni protestatarii au început să huiduie și să strige “Hoții, hoții!”

UPDATE: Participanții la miting s-au întâlnit la ora 19.00, în fața Prefecturii Alba. Au adus cu ei steaguri și pancarte pe care era scris: ”Ieșiți din casă dacă vă pasă”; ”Singura soluție este o nouă Revoluție”; ”De la Alba până la Mare toată lumea vrea schimbare”; ”Ne-am săturat cât ne-ați furat”; Vrem educație nu figurație”.

Au venit la protest cetățeni de toate vârstele. Ei au spus că sunt nemulțumiți de sistemul economic și social din România: ”Nu poți rezolva nimic în țara asta dacă nu dai șpagă”, a spus o albaiuliancă.

La ora 19.45 protestatarii au plecat în marș pe B-dul Tudor Vladimirescu, spre Cetate, scandând lozinci anti guvernamentale și împotriva Patriarhului Daniel.

––––––––––––––––-

Reamintim că cetățenii României au început să-și strige nemulțumirile în stradă, la început în București, apoi și în alte orașe, după tragedia produsă în Clubul ”Colectiv”, unde a izbucnit un incendiu în urma căruia au murit până în prezent 32 de persoane. Alte aproximativ 130 de persoane sunt internate în mai multe spitale din Capitală, peste 50 fiind în stare critică şi gravă. Oamenii consideră că dacă nivelul corupției nu ar fi ajuns la o cotă foarte mare incidentul putea fi evitat.

Citește și 10 tineri din Sebeș, în stradă, în semn de solidaritate cu protestele din țară, în urma tragediei din clubul Colectiv

Citește și Marș în TĂCERE cu peste 1.000 de persoane, la Alba Iulia, în memoria victimelor din club Colectiv. Tineri cu lumânări, steaguri tricolore și lacrimi în ochi

Citește și FOTO, VIDEO Rugăciuni, flori și lumânări, la Alba Iulia, în memoria victimelor din clubul Colectiv 

Citește și Mesajul transmis de Mitropolitul Clujului, Andrei Andreicuț, către preoți și credincioși, în urma tragediei din București

Citește și Numărul donatorilor de sânge a crescut și la Alba Iulia. O parte au venit special pentru victimele tragediei din București

Citește și Lumânări și la Alba Iulia, în fața Catedralei Reîntregirii Neamului, în memoria victimelor de la Club Colectiv din Capitală

Citește și Ce se va cere la protestul din Alba Iulia după demisia Guvernului Ponta și a primarului Piedone

Citește și Protest în Capitală, cu peste 20.000 de persoane, după tragedia din club Colectiv. ”Ponta, Oprea, Piedone demisia!”

Citește și Mesajul unui tânăr teolog din Alba Iulia, pentru protestatari: ”Milităm pentru un mare RAHAT fără să gândim că am devenit marionetele forurilor ce ne conduc”

[nggallery id=1237]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea