Rămâi conectat

Sport

FOTO: Alba a avut doi reprezentanți la Festivalul Olimpic al Tineretului European | Antrenorul Tiberiu Tanțoș și schiorul Alexandru Bordi (CSȘ Blaj) – prezenți în Bosnia Herțegovina

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La a 14-a ediție a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE), competiție disputată în perioada 9-16 februarie, în Bosnia Herțegovina, din delegația României au făcut parte și doi reprezentanți ai județului Alba. Este vorba despre antrenorul abrudean Tiberiu Tanțoș – inclus în colectivul tehnic al loturilor naționale, dar și schiorul Alexandru Bordi, legitimat la CSȘ Blaj, în postura de debutant la asemenea nivel.

La importanta întrecere rezervată sportivilor cu vârste între 14 și 18 ani, disputată la Sarajevo și Sarajevo de Est, România a avut 30 de sportivi la șase discipline (patinaj artistic, biatlon, schi alpin, schi fond, short track, snowboard). Alexandru Bordi a făcut deplasarea la Sarajevo, alături de antrenorul său, Tiberiu Tanțoș, unde a luat startul la probele tehnice din cadrul Festivalului Olimpic al Tineretului European, o competiție extrem de importantă dedicată juniorilor, care se desfășoară din doi în doi ani.

În competițiile de schi alpin, care s-au desfășurat pe pârtiile de la Jahorina, Bordi Ioan Alexandru a obținut locul 68, la slalom uriaș, din 104 competitori, iar proba sa favorită, cea de slalom nu a reușit să o termine, abandonând în manșa secundă. „Eu personal sunt mulțumit de rezultatele sportivilor mei, mă bucur că ne-am calificat la F.O.T.E. și Bordi Alexandru a reușit această deplasare, cu o clasare modestă, adevărat, dar a fost prima lui participare la o competiție de o așa anvergură. Ne-am bucurat de atmosfera de concurs și am trăit o emoție puternică când am văzut flacăra olimpică strălucind în același loc, ca în urmă cu 35 de ani, la Jocurile Olimpice de iarnă din 1984, de la Sarajevo”, a transmis antrenorul Tiberiu Tanțoș (CSȘ Blaj).

A găzduit și țara noastră o ediție a F.O.T.E. în anul 2013, în Poiana Brașov. Reușita acestei competiții a fost un precedent, prin care România și-a creat șanse pentru a putea găzdui și alte evenimente cu renume internațional în sporturile de iarnă. Din păcate la ediția din acest an delegația României s-a comportat modest, fără nicio clasare pe podium, cel mai bine comportându-se Katalin Albert locul 11 la short track, 1500 metri.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea