Rămâi conectat

Sport

FOTO: Aiudeanul Eduard Crişan (Olimpia Aiud), remarcat la lotul naţional al României Under 15

Dan HENEGAR

Publicat

în

Eduard Crisan Olimpia Aiud 1Prezent la o acţiune de selecţie a lotului naţional Under 15, aiudeanul Eduard Crişan (14 ani) s-a remarcat într-un joc şcoală al „tricolorilor”, cu două pase decisive. Convocat pentru un stagiu centralizat la Mogoşoaia, pentru a doua oară în ultima perioadă, Eduard Crişan s-a evidenţiat la testele efectuate, aflându-se în primii trei la viteză, rezistenţă şi tehnică şi are şansa să fie convocat la jocurile amicale ale României cu reprezentativa similară a Moldovei.

Născut în 18 iulie 2000 la Aiud, Edy începe tainele fotbalului, bineînţeles la echipa fainon a oraşului, Metalul Aiud, antrenat de Petru Bregaru şi Florin Ursu (actualmente la Viitorul Aiud). Unul dintre cele mai bune produse fotbalistice din ultimii ani, Eduard Crişan petrece 4 ani în curtea Metalului şi apoi pleacă la Unirea Alba Iulia, unde evoluează sub comanda lui Vasile Ursu (2009-2010). Revine la Aiud, la Metalul (2010-2011, antrenat de Valentin Drăgan, purtătorul banderolei de căpitan al olimpicilor în actuala ediţie) şi pleacă ulterior la „Ardealul” Cluj (unde este pregătit de Călin Moldovan). În 2013, se întoarce iarăşi la Alba Iulia, la Unirea sub comanda aceluiaşi Vasile Ursu, unde rămâne până în vara lui 2014, cand părintii îl aduc acasă, la Aiud si implicit la Olimpia, rămasă singura echipă din oraş.

*Remarcat la Cupa Regiunilor

Eduard CrisanÎn anul 2013, cand activa la Unirea Alba Iulia, participă la Cupa Regiunilor, unde în urma mai multor actiuni de selecţie (Sântimbru, Arad, Timişoara şi Mogoşoaia) intră în atenţia antrenorilor echipei naţionale Under 15 a României. Face pregătirea de vară cu echipa de seniori a CS Olimpia Aiud, sub comanda lui Remus Ţălnar. Evoluează în patru-cinci amicale la seniori, iar apoi începând cu Campionatul 2014/2015 la juniorii A1 ai Olimpiei Aiud, devenind de la primele jocuri unul dintre liderii formaţiei, desi evolueaza la o categorie de vârstă (’96) cu patru ani mai mare. În aceste condiţii, reuşeste ca de pe pozitia de mijlocaş central sau de bandă stânga să înscrie şase goluri în doar trei etape, fiind al doilea marcator.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea