Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: Aiudeanca Alexia Mărginean (TC Sun Alba Iulia) – campioană la un turneu internațional, la categoria de vârstă 14 ani

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Alexia Mărginean, talentata tenismenă din Aiud, legitimată la TC Sun Alba Iulia, a început în forță anul 2019 reușind să obțină un rezultat excelent la turneul internațional de categoria 2, vârsta 14 ani, International Championships of Romania organizat de Tenis Club București.

În vârstă de 13 ani Alexia a trecut anul acesta la categoria superioară – juniori 14 ani – și a demonstrat că jocul ei se ridică la nivelul adversarelor mai mari ca vârstă. Acest turneu de juniori este un turneu important pentru multe jucătoare din Europa, lucru confirmat prin faptul că la această ediție au participat jucătoare din Slovacia, Ungaria, Israel, Bulgaria, Moldova, Turcia, Grecia, Italia, Ucraina, Rusia, Slovenia. Munca intensă depusă la antrenamente și mentalitatea de luptătoare au adus-o pe Alexia în postura de a lupta pentru câștigarea trofeului la București și chiar să ridice cupa deasupra capului. “Sunt mândru de ceea ce a realizat Alexia la acest turneu pentru că felul în care a muncit la antrenamente, felul cum transpune pe teren indicațiile antrenorului Radu Gheorghe au arătat că și-a propus niște obiective pe care să le atingă și că merge în direcția bună. Este un mic pas pe acest drum lung care să o ambiționeze să continue atunci când va da de greu. Aș vrea să-i amintesc și pe partenerii de antrenament care au muncit alături de Alexia reușind să o ajute să progreseze cu fiecare antrenament, și anume: Lucian Pană, Dan Topor, Adi Stanciu. De asemenea, îi mulțumim antrenorului Radu Gheorghe pentru implicarea și devotamentul de care dă dovadă în pregătirea Alexiei”, a mărturisit Ovidiu Mărginean, tatăl extrem de promițătoarei jucătoare din Alba.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Pornind la drum ca fiind cap de serie 5 tenismena din Aiud a avut adversare din Ucraina, Bulgaria, Slovacia, România. Astfel, în primul meci a întâlnit o adversară din Ucraina, Sofia Paladi, pe care a învins-o cu 6-1 6-1. În turul următor, adversară a fost Angela Ganeva, cap de serie 9 din Bulgaria și pe care a învins-o în trei seturi 5-7 6-1 6-2 la capătul unui meci de aproape 3 ore. De altfel, Alexia a afirmat că acest meci a fost cel mai solicitant din tot turneul deoarece a trebuit să își folosească toate armele de care dispune pentru a putea să o depășească pe adversară.

Următorul meci a fost împotriva jucătoarei slovace Emma Tothova, cap de serie 1 și locul 15 în Europa și pe care l-a câștigat cu 6-3 6-7(4) 6-1, un meci care a durat din nou 2 ore și jumătate. În semifinalele competiției a întâlnit-o pe Maria Ciubotaru, cap de serie 14 și de care a trecut cu scorul de 6-0 6-4. Finala turneului a fost una în totalitate românească, punându-le față în față pe Alexia și Cara Meșter, cap de serie 6. Aceasta s-a încheiat cu victoria Alexiei cu scorul de 6-7(5) 6-0 6-2 la capătul unui meci în care tenismena aiudeană a jucat tactic foarte bine reușind să anihileze forța superioară a adversarei sale.

În acest context, să mai adăugăm că weekendul trecut Briana Moldovan (TC Sun Alba Iulia) s-a clasat pe locul al treilea la un alt turneu din Capitală, Trofeul de iarnă “Ilie Năstase”.

[nggallery id=6802]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

În Vinerea Mare, CSU Alba Iulia și CSM Unirea Alba Iulia – victorii nete! Metalurgistul Cugir – succes după un meci nebun, Industria Galda – un nou eșec!

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Vinerea Mare, succese concludente pentru CSU Alba Iulia (în play-off) și CSM Unirea Alba Iulia (în play-out), în jocurile din eșalonul terț. Metalurgistul Cugir se impune la Reghin, după un nou meci nebun, scor 3-2 (după ce a condus cu 2-0 și a fost egalată în 3 minute), iar „lanterna roșie” Industria Galda a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea