Rămâi conectat

Sport

FOTO: AFC Unirea 1924 Alba Iulia – ASC Pianu 3-3 (3-0) | Lucian Tarcea, un „hat trick” pentru o remiză spectaculoasă!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

AFC Unirea Alba Iulia - ASC Pianu 26 AFC Unirea Alba Iulia a remizat în etapa a 27-a a Ligii a IV-a, scor 3-3 (3-0) pe „Cetate” cu ASC Pianu, după un meci de infarct, două reprize diametral opuse și o revenire de senzație a Pianului.

Ex-uniristul Lucian Tarcea, la 40 de ani, a fost eroul partidei, cu un „hat trick” spectaculos în a doua repriză! O răsturnare incredibilă de situație, care puțini o anticipau după primele 45 de minute.

Și după cum a curs jocul, Unirea cu o garnitură mai tânără și teoretic mai pregătită fizic, s-a sufocat pe măsura trecerii timpului, într-un mod inexplicabil.

În prima repriză meciul a fost mai lejer decât se anticipa pentru amfitrioni, ținând cont de pozițiile din clasament, jocul confirmând oarecum pasa proastă prin care trece ASC Pianu, remiză acasă cu codașa Gaz Metan Valea Lungă. Oaspeții au deplasat un efectiv redus, cu numai 3 rezerve, dar asta n-a contat până la urmă.

Prima repriză a fost la discreția „alb-negrilor” care au profitat de erorile grave din defensiva adversă și au punctat în trei rânduri prin Joldeș (12), Ad. Matei (28) și An. David (39). Partida a început cu 13 minute întârziere, din pricina faptului că oaspeții n-au avut efectivul complet.

Tânăra echipă a Unirii a fructificat la maximum oportunitățile avute, în replică ASC Pianu ratând câteva oportunități în primul mitan, când ocaziile au alternat la ambele buturi.

*”Triplă” a ex-uniristului Tarcea!

La joc a asistat în prima repriză și Dan Găldean, fosta glorie a Unirii din Liga 1, la reluare, în minutul 51, Lucian Tarcea, un alt ex-unirist,  a transformat un penalty.  Tot Tarcea (min. 75) a fructificat o acțiune prelungită de atac și a menținut suspansul în final.

O execuție magistrală a aceluiași Tarcea (82), lovitură liberă executată excelent, bară gol a restabilit egalitatea, una incredibilă, după prima repriză. Un hat trick conturat într-o jumătate de oră pentru fostul jucător al Unirii, care a parafat rezultatul final.

[nggallery id=2099]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu s-au calificat în semifinalele Cupei României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu sunt primele 3 echipe calificate în semifinalele Cupei României, faza județeană. Ultima echipă va fi decisă luni, în urma disputei dintre Hidro Mecanica Șugag și CIL Blaj. Tragerea la sorți va avea loc marți, 30 aprilie, la sediul AJF Alba. În sferturile de finală partidele au fost echilibrate, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea