Ziarul Unirea

FOTO: AFC Unirea 1924 Alba Iulia – ASC Pianu 3-3 (3-0) | Lucian Tarcea, un „hat trick” pentru o remiză spectaculoasă!

AFC Unirea Alba Iulia - ASC Pianu 26 AFC Unirea Alba Iulia a remizat în etapa a 27-a a Ligii a IV-a, scor 3-3 (3-0) pe „Cetate” cu ASC Pianu, după un meci de infarct, două reprize diametral opuse și o revenire de senzație a Pianului.

Ex-uniristul Lucian Tarcea, la 40 de ani, a fost eroul partidei, cu un „hat trick” spectaculos în a doua repriză! O răsturnare incredibilă de situație, care puțini o anticipau după primele 45 de minute.

ELIT

Și după cum a curs jocul, Unirea cu o garnitură mai tânără și teoretic mai pregătită fizic, s-a sufocat pe măsura trecerii timpului, într-un mod inexplicabil.

În prima repriză meciul a fost mai lejer decât se anticipa pentru amfitrioni, ținând cont de pozițiile din clasament, jocul confirmând oarecum pasa proastă prin care trece ASC Pianu, remiză acasă cu codașa Gaz Metan Valea Lungă. Oaspeții au deplasat un efectiv redus, cu numai 3 rezerve, dar asta n-a contat până la urmă.

Prima repriză a fost la discreția „alb-negrilor” care au profitat de erorile grave din defensiva adversă și au punctat în trei rânduri prin Joldeș (12), Ad. Matei (28) și An. David (39). Partida a început cu 13 minute întârziere, din pricina faptului că oaspeții n-au avut efectivul complet.

ADEZIUNE PLUS ALBA

Tânăra echipă a Unirii a fructificat la maximum oportunitățile avute, în replică ASC Pianu ratând câteva oportunități în primul mitan, când ocaziile au alternat la ambele buturi.

*”Triplă” a ex-uniristului Tarcea!

La joc a asistat în prima repriză și Dan Găldean, fosta glorie a Unirii din Liga 1, la reluare, în minutul 51, Lucian Tarcea, un alt ex-unirist,  a transformat un penalty.  Tot Tarcea (min. 75) a fructificat o acțiune prelungită de atac și a menținut suspansul în final.

O execuție magistrală a aceluiași Tarcea (82), lovitură liberă executată excelent, bară gol a restabilit egalitatea, una incredibilă, după prima repriză. Un hat trick conturat într-o jumătate de oră pentru fostul jucător al Unirii, care a parafat rezultatul final.

Dan HENEGAR

Te-ar putea interesa și:

După un an 2020 în “alb” și “negru”, Daniel Nicula vrea să plece de la Gaz Metan Mediaș pentru a juca mai mult

Pentru Daniel Nicula, puștiul minune crescut la Așezământul Social “Sf. Ghelasie” din Stremț, anul 2020 a fost unul cu lumini… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Industria Galda de Jos – șanse minime de a primi finanțare de la consilierii locali în acest an | Divizionara terță, foarte aproape de abandonul competițional, după aproape 7 ani!

Se prefigurează o iarnă amară pentru Industria Galda de Jos! Conform unor informații neoficiale deocamdată, aleșii locali nu intenționează să… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Ovidiu Pănăzan (powerlifting), pentru al șaselea an consecutiv desemnat cel mai bun antrenor din Alba la secțiunea sporturi neolimpice

Gala Sportului Județean 2020, una derulată doar în mediul online, din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus, i-a adus… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

FOTO, LIVE-TEXT: CSO Cugir – CS Hunedoara 0-1 (0-1)! Uriașă surpriză, „roș-albaștrii” s-au împiedicat sub Drăgana!

Uriașă surpriză sub Drăgana, un eșec cugirean tocmai într-un moment în care se visa la fotoliul de lider, după 4… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

2 Comentarii

alba 14 mai 2016 at 9:49

lucru slab. nu merita sa strici atata film pe echipa asta…

..... 14 mai 2016 at 10:41

parca ai fi dat tu banii pe el…vezi ti de treaba ta,carcotasule.

Comentariile sunt oprite