Rămâi conectat

Sport

FOTO: Adunarea Generală a AJF Alba a votat 16 echipe în Liga a IV-a *CSO Cugir, Șurianu Sebeș și ASC Pianu primite în al 4-lea eșalon

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Adunare AJF Alba august39În Adunarea Generală Extraordinară a AJF Alba de astăzi, reprezantanții echipelor din județ au votat pentru un număr de 16 echipe în Liga a 4-a (34 pentru, 4 împotrivă, 4 abțineri).

Totalul voturilor dă 42, deși la începutul ședinței au fost numărați 64 de membri.

A fost prima întâlnire oficială a „fotbalului amator” după alegerile desfășurate în 8 iunie. Propunerea reprezentantului Daliei Sport ca „din sezonul competițional 2015-2016, echipele solicitante pentru un loc vacant în Liga a IV-a să aibă un an activitate în competițiile AJF„, a fost aprobată prin votul celor prezenți. Logica face ca în consecință, Șurianu Sebeș să fie acceptată direct în al 4-lea eșalon, deși este abia înființată. Situaţie utopică: dacă în vara viitoare vor fi vreo 17-18 doritori?!…

*Componența Ligii a IV-a, subiect de discuții

Cum și Performanța Alba Iulia și Colorado Șpring doresc să-și modifice statutul și denumirea, în mod real numai 11 echipe aveau dreptul din punct de vedere al criteriului sportiv să participe în Liga a IV-a!

Sub semn de întrebare erau Performanța Ighiu, Euro Șpring, ASC Pianu, CSO Cugir și Șurianu Sebeș. „Dacă mergem pe criteriul sportiv, am avea 13 echipe, cu tot cu Performanța și Șpring. A fost și varianta cu 12 echipe și play-off„, a explicat Sorin Corpodean.

Biroul Executiv al AJF Alba a decis ca în ediţia următoare a Ligii a IV-a să fie acceptată prezenţa a încă trei echipe, ASC Pianu (Liga a V-a, Seria a 3-a, locul al doilea), Şurianu Sebeş (înfiinţată în această vară) şi CSO Cugir (Liga a V, Seria a 3-a, locul 5 în sezonul precedent), acest lucru fiind supus votului membrilor afiliaţi, în Adunarea Generală a AJF Alba de sâmbătă, 2 august.

*Programul turului, în 9 august la Supercupă

„Trăim o perioadă de schimbări atât la nivel național, cât și în Alba. Este un moment de cotitură în fotbalul nostru „, a spus Corpodean.

64 de membri afiliați au fost prezenți, lipsind vicepreședintele Ovidiu Hulea și trezorierul Ioana Marin, plecați în concediu. „Situația din Liga a IV-a de anul trecut, cu Perla Jidvei și Sportul Sebeș a fost fără precedent în mandatul meu„, a concluzionat Corpodean.

*Șurianu Sebeș, Unirea Alba Iulia și Viitorul Spicul Daia 2014 Daia Română, afiliate

Liga a IV-a va debuta în 23/24 august, în același weekend va fi prima etapă a Cupei României (participă Liga a V-a), iar ultimul eșalon competițional va începe peste o săptămână. Țintarul turului Ligii a IV-a se va stabili în 9 august, ora 17.00, înaintea Supercupei AJF între Industria Galda de Jos și Inter Ciugud.

Se dorește ca echipele de copii și juniori să fie scutite de plata taxelor de afiliere și legitimare. În plus, se intenționează organizarea unui campionat de old-boys (peste 35 ani), în luna septembrie.

*AJF Alba își rezervă dreptul de a completa Liga a IV-a

„AJF Alba își rezervă dreptul ca în limita locurilor vacante/ disponibile  – pentru respectarea numărului de 16 echipe participante în Liga a IV-a să înscrie echipe de Liga a V-a care solicită aceasta și îndeplinesc condițiile cerute, prezentând garanții materiale pentru a participa”, este noul paragraf regulamentar.

Adunare AJF Alba august37Dacă numărul de echipe solicitante este mai mare decât numărul locurilor vacante se va organiza un turneu play-off sau meci de promovare. Înlocurile vor fi aprobate de Biroul Executiv al AJF Alba.

S-a luat această hotărâre pentru ca al 4-lea eşalon, stagiunea 2014-2015 să aibă la start un număr de 16 echipe, după ce în sezonul precedent au fost numai 14, dintre care FC Cugir şi Arena Alba Iulia s-au retras pe parcurs. În consecinţă va fi un campionat modificat substanţial, cu 6 nume noi, CIL Blaj, FC Miceşti şi Colorado Şpring – nou-promovate, ASC Pianu, Şurianu Sebeş şi CSO Cugir şi 10 combatante din sezonul anterior, deoarece şi Metalul Aiud va coborî în Liga a 5-a. Startul turului se va da în 23-24 august, o săptămână mai târziu decât era prevăzut iniţial.

*Supercupa AJF, pe “Cetate”

De asemenea, partida din Supercupa AJF, ce va deschide sezonul, Industria Galda de Jos – Inter Ciugud, se va desfăşura în 9 august, pe Stadionul “Cetate” din Alba Iulia, iar echipa de seniori a Unirii Alba Iulia se va înscrie în Liga a 5-a.

[nggallery id=2143]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Înotătorii LPS Alba Iulia la Naționale: Andrea Zsebe – 3 medalii de argint, ștafetele combinate – două medalii de bronz

Dan HENEGAR

Publicat

în

Înotătorii LPS Alba Iulia la Campionatele Naționale de seniori, tineret și juniori: Andrea Zsebe – 3 medalii de argint, ștafetele combinate – două medalii de bronz La Campionatul Național de seniori, tineret și juniori, înotătorii de la LPS Alba Iulia au reușit rezultate de apreciat, fiind adjudecate 5 medalii, toate în probele juniorilor II. Astfel, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea