Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO| Acțiune informativ-preventivă a polițiștilor din Alba, pe DN74: Șoferii, informați despre utilizarea telefoanelor în timpul condusului și importanța purtării centurii de siguranță

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

FOTO| Acțiune informativ-preventivă a polițiștilor din Alba, pe DN74: Șoferii, informați despre utilizarea telefoanelor în timpul condusului și importanța purtării centurii de siguranță

Miercuri, 11 octombrie, polițiștii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au desfășurat o acțiune de informare a conducătorilor auto care au circulat pe DN 74, cu privire la regulile care trebuie respectate pentru ca circulația rutieră să se desfășoare în condiții de siguranță.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Participanții la trafic au aflat detalii legate de principalele cauze ale producerii accidentelor din țara noastră, iar polițiștii au insistat cu privire la neatenția la volan, care este una dintre cauzele care, în ultimii ani, este pe un trend ascendent.

Utilizarea telefonului mobil pentru convorbiri, mesaje text sau accesarea rețelelor sociale este una dintre principalele cauze pentru care șoferii își pierd atenția în timp ce conduc.

În mesajele transmise, polițiștii au subliniat și importanța folosirii centurii de siguranță şi/sau a altor dispozitive de retenție omologate, de către conducătorii auto și pasagerii din autovehicule.

Totodată, conducătorii auto au fost informați în legătură cu modificările legislative, intrate de curând în vigoare, care se referă la faptul că persoanele care, conducând fără drept, sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, provoacă accidente rutiere, soldate cu decesul vreunei persoane, vor fi condamnate cu executarea pedepsei.

POLIŢIA VĂ REAMINTEŞTE:

Prevederile legislative interzic ținerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod atât a telefonului mobil, cât și a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video, de către conducător, în timpul conducerii vehiculului aflat în mișcare.

Nerespectarea acestei norme de către conducătorul de autovehicul constituie contravenție și este sancționată cu amendă, de la 6 la 8 puncte-amendă și cu aplicarea sancțiunii complementare de 4 puncte de penalizare.

În ceea ce privește nerespectarea normei de interdicție de către conducătorul vehiculului pentru care nu este prevăzută obligativitatea deținerii permisului de conducere, contravenția este sancționată cu amenda, de la 6 la 8 puncte-amendă.

În ceea ce privește centurile de siguranță, vă amintim că acestea au fost proiectate pentru siguranța celor aflați în interiorul autovehiculelor.

Centurile de siguranță nu previn accidentul de circulație, ci joacă un rol important în reducerea gravității rănilor produse ocupanților unui autovehicul implicat într-un eveniment rutier.
Studiile au arătat că simpla prindere a centurii de siguranță mărește șansa de supraviețuire, în cazul unui accident.

Nerespectarea obligației pasagerilor aflați într-un autovehicul de a purta, în timpul deplasării pe drumurile publice, centura sau dispozitivele de siguranță omologate se sancționează cu 2 sau 3 puncte-amendă, iar conducătorului de autovehicul i se aplică și 2 puncte de penalizare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

MESAJE de PAŞTE 2024 haioase. Cele mai amuzante și „funny” urări de trimis prietenilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

MESAJE DE PASTE HAIOASE • MESAJE de PASTE 2024 amuzante. SMS-uri haioase de Sfintele Paşti • URARI și FELICITARI de PASTE hazlii Ai un prieten cu simţul umorului dezvoltat? Dacă da,  atunci nu ezita să-i trimiţi un mesaj funny în perioada sărbătorilor pascale.  Cu siguranţă îi vei aduce zâmbetul pe buze. Iată câteva exemple de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea