FOTO: Abrudeanul Andrei Nelega a câștigat Cupa României la culturism

Abrudeanul Andrei Nelega, legitimat la ACS Energy Fit Tg. Mureș a câștigat recent Cupa României la culturism și fitnes, importanta competiție națională desfășurându-se la Reghin. Sportivul din Munții Apuseni a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la categoria Men Physique +179 cm seniori.

Culturismul, sportul al etalării mușchilor, are numeroși practicanți și în județul Alba, rezultatele obținute fiind unele remarcabile, la respectiva întrecere din județul Mureș albaiulianul Cristian Crișan clasându-se pe poziția a 4-a.

ELIT

Revenind la Andrei, acesta va împlini 25 de ani în luna septembrie și s-a stabilit în municipiul Alba Iulia, după încheierea studiilor universitare.

Nelega a început să practice această ramură sportivă cu un an, în vara lui 2016, participând la două competiții, Pronutrition Grand Prix și Cupa României, principala preocupare în viitor fiind pregătirea Campionatului Național de Fitness, din luna septembrie, de la Tg. Mureș.

Andrei profesează ca și instructor de fitness, acreditat de FRCF, la o sală din municipiul reședință de județ și promite că nu se va opri aici, sugestiv fiind motto-ul ce-l călauzește în sport: “Work hard – Dream big – Make it count!”

 

Sunt bucuros de rezultatul obținut la acest concurs și îmi doresc ca în septembrie să repet perfomanța și să câștig și Openul. Va urma o pregătire mult mai intensă și sper ca munca să fie iarăși răsplătită! Țin să-i multumesc pe această cale antrenorului meu Sebastian Popovici, pentru susținerea și încrederea acordate, dar și tuturor persoanelor care au fost alături de mine pe parcursul pregătirii”, a precizat proaspătul laureat național, după cel mai important rezultat al carierei, până în prezent.

Dan HENEGAR

4 Comentarii

Plătitor de taxe 25 mai 2017 at 18:03

Sa fim serioși! Asta numai culturist nu este!

dolfi 25 mai 2017 at 20:02

cate carti a citit? mai multe decat Plesu?

alt platitor 26 mai 2017 at 15:48

termenul de „culturist „este cam aiurea dar asa s-a incetatenit…. in limba romana…, in engleza se numesc body- builderi ceea ce este mult mai sugestiv pentru ce fac acesti oameni… sa le zicem sportivi….. strict la subiect tanarul din imagine a concurat la ” Men Physique” ceea ce este putin difetit de culturism in sensul ca se urmareste o masa musculara impresionanta ci mai degraba proportiile si simetria…umeri largi, talie ingusta , etc, etc……

alt platitor 26 mai 2017 at 15:50

corectare: in sencul ca nu se urmareste o masa musculara impresionanta………..

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...