FOTO: 167 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu, marcați și la Liceul Tehnologic ”Ștefan Manciulea” din Blaj. ”Geniul eminescian”, recitări de poezii și prezentare power point

stefan manciulea blaj002Luni, 16 ianuarie 2017, sala bibliotecii Liceului Tehnologic „Ștefan Manciulea” din Blaj a fost ”martoră” a manifestării ce a avut în centrul atenției viața și opera marelui poet Mihai Eminescu. Într-un cadru emoționant, elevii și cadrele didactice implicate au marcat cei 167 de ani de la nașterea „poetului nepereche”.

În fiecare an, cadrele didactice de Limba și literatura română și de limbi străine se unesc pentru a derula proiectul numit „Geniul eminescian”, pentru a puncta importanța Luceafărului literaturii române. Scopul acestuia este de a completa cultura generală a elevilor cu informații suplimentare privind viața și opera lui Mihai Eminescu, de a dezvolta dragostea pentru literatură și de a evidenția importanța poetului în cadrul culturii și literaturii române.

Inițiativa proiectului a revenit următoarelor cadre didactice: Ioana Breazu, Cristina Savonea, Emilia Comșa, Eleonora Boeriu, Cecilia Frățilă și Ioana Bartoc, cărora li s-a alăturat doamna bibliotecar Arion Mărioara.

INFORMARE COVID-19

În prima parte a manifestării domnul director prof. Ioan Marcu a adresat cuvinte de mulțumire și laudă la adresa cadrelor didactice și a elevilor, care s-au implicat în desfășurarea acestui proiect. Doamna director adj. Elena Drăgan i-a felicitat pe cei prezenți și a menționat că echipa managerială susține aceste momente extrașcolare.

În acest cadru emoționant, asigurat mai ales de sensibilitatea sufletească a celor prezenți, s-au recitat poezii scrise de marele poet, de către elevii din clasele a XI-a A și a XI-a B:  Anamaria Banea – „Când amintirile…”, Oana Satmari-„Când însuși glasul”, Paula Suto-„Când însuși glasul”, Alexandru Sârbu-„ De ce nu-mi vii”, Raluca Ignat-„Adio”, Anamaria Barabaș-„ De vorbiți mă fac că n-aud”.

Un moment interesant, ca de fiecare dată, l-a constituit recitarea poeziilor eminesciene traduse în limbile engleză și franceză, de către elevele Gianina Ghejan-„The lake”, Mocan Iulia- „Le lac”.

A doua secțiune a fost dedicată transmiterii unor informații referitoare la viața și opera poetului Mihai Eminescu. Acestea au fost surprinse printr-o prezentare Power Point realizată de eleva Paula Blaj și un referat prezentat de eleva Carmen Dumbrăvean.

La finalul manifestării, toți cei prezenți s-au îndreptat spre parcul din Piața 1848 unde au depus o coroană la statuia lui Mihai Eminescu pentru a-i aduce un omagiu poetului național. (C.M.)

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...