Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Sport

Fostul unirist Gicu Grozav va purta „şapcă roşie”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

„U” Cluj s-a înţeles cu albaiulianul Gicu Grozav şi l-a achiţionat de la Standard Liege. Fostul jucător al Unirii Alba Iulia a ajuns la Liege în iarna anului 2010 adus de Boloni, pe când acesta a antrenat în Belgia. Fotbalistul, care poate evolua atât ca mijlocaş dreapta, cât şi ca atacant, a declarat că vine la „U” pentru a se bate la primele locuri: „Eu vreau să mă întorc acasă, în România. Universitatea Cluj este o formaţie foarte bună, cu fotbalişti importanţi, cu calităţi individuale de excepţie. La «U» joacă Claudiu Niculescu, un atacant mare de tot, l-am văzut şi când eram copil, l-am urmărit, este un super-atacant. Sunt şi alţii, lotul este puternic şi există obiective mari la Universitatea Cluj. Vin pentru performanţă la «U» Cluj, nu să fac figuraţie”, a spus fotbalistul presei clujene. Gicu Grozav are 20 de ani şi este nepotul lui Cornel Ţălnar, „şepcile roşii” dorind să-l împrumute încă de la începutul acestui an. Într-un sezon şi jumătate a jucat 16 meciuri pentru Standard şi nu a marcat niciun gol.
lInternaţional de tineret, alături de alţi albaiulieni
Gheorghe Grozav va evolua pentru un sezon sub formă de împrumut la Universitatea Cluj (cu drept de prelungire pentru încă trei ani), ardelenii având opţiune de cumpărare. Actualmente, Gicu se află la lotul naţional de tineret, sub comanda lui Emil Săndoi, pentru un meci amical cu Bulgaria (marţi 9 august), împreună cu albaiulienii Dinu Moldovan (Espanyol Barcelona) şi Ciprian Selagea (FC Bihor). La partida test cu ALRO Slatina (3-1 pentru „tricolori”), Gh. Grozav a marcat golul secund, iar Selegea a fost eliminat în minutul 8. La reprezentativa de tineret pot ajunge alţi jucători din Cetatea Marii Uniri, Nicuşor Stanciu (FC Unirea) şi Fl. Ilie (FC Timişoara), ce s-au pregătit această săptămână la „lotul mare” struniţi de Victori Piţurcă.
lFC Unirea interesată direct de tranzacţie
FC Unirea Alba Iulia, clubul care l-a lansat în fotbalul mare pe talentatul jucător aşteaptă finalizarea şi condiţiile unui transfer definitiv pe Someş. La materializarea primul transfer din istoria clubului în străinătate, în Belgia, în contract era prevăzute condiţiile următoare: 350.000 euro şi un procent de 15 la sută dintr-o vânzare ulterioară, dacă preţul jucătorului va fi mai mare de 400.000 euro. În cazul în care Gicu Grozav va fi vândut cu mai puţin de 400.000 euro, atunci Unirea ar trebui să mai încasaseze încă 25.000 euro. Deocamdată, fotbalistul ce va împlini 21 de ani luna viitoare a fost doar împrumutat de Standard la „U” Cluj, ce are opţiune de achiziţionare definitivă.
Dan HENEGAR


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Liga 3, etapa a 9-a, se apropie vacanța: jocuri interne pentru Metalurgistul Cugir și Industria Galda, deplasări pentru albaiuliene

Dan HENEGAR

Publicat

în

Liga 3, etapa a 9-a, se apropie vacanța: jocuri interne pentru Metalurgistul Cugir și Industria Galda, ultimele apariții în fața fanilor, și deplasări pentru albaiuliene. CSU Alba Iulia va intra în vacanță după acest duel de la Mediaș. Se apropie vacanța pentru conjudețenele care activează în Seria 9 din eșalonul terț. În etapa a 9-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea