Ziarul Unirea

Fostul commandant al IJJ Alba, Ioan Onac Herța, căpitanul Liviu Valentin Rusu și alți patru jandarmi, condamnați la închisoare cu suspendare. 31 de foști sau actuali angajați ai inspectoratului au fost achitați

Tribunalul Militar Cluj a pronunțat, joi, sentința în dosarul în care fostul șef al IJJ Alba, Ioan Onac Herța, căpitanul Liviu Valentin Rusu și alți 35 de jandarmi au fost trimiși în judecată de procurorii DNA Alba Iulia, pentru infracțiuni de corupție.

judecator-justitiePotrivit sentinței publicate pe portalul instanței – care nu este definitivă și poate fi contestată la o instanță superioară – toți inculpații au fost achitați în privința săvârșirii infracțiunii de înșelăciune. Col (rez.) Ioan Onac Herța, căpitanul Liviu Valentin Rusu și alți patru jandarmi au fost condamnați la închisoare cu suspendare. Restul inculpaților – 31 de foști sau actuali angajați ai inspectoratului – au fost achitați și sancționați cu amenzi administrative și obligația de a-și plătidatoriile restante la diferite bănci.

ELIT

Sentința pe scurt:

1. Dispune ACHITAREA inculpatului col. (rez.) H.I.O.. pentru săvârșirea infracţiunii de înşelăciune; dispune aplicarea unei sancţiuni cu caracter administrativ , respectiv amenda în sumă de 1.000 lei.
– Condamnă pe inculpatul col. (rez.) H.I.O. – 3 (trei) ani închisoare cu suspendarea executării sub supraveghere pe durata unui termen de încercare de 5 (cinci) ani; deduce din durata executării pedepsei timpul reţinerii şi arestării preventive din 4.12.2013-5.12.2013.

2. Dispune ACHITAREA inculpatului cpt. R.L.V., pentru săvârșirea infracţiunii de înşelăciune; dispune aplicarea unei sancţiuni cu caracter administrativ , respectiv amenda în sumă de 1.000 lei.

ADEZIUNE PLUS ALBA

– Condamna pe inculpatul R.L.V. la 3 (trei) ani închisoare; dispune suspendarea executării sub supraveghere pe durata unui termen de încercare de 5 (cinci) ani.; deduce din durata executării pedepsei timpul reţinerii şi arestării preventive din 4.12.2013-5.12.2013; obligă inculpatul cpt. R.L.V., la plata sumei de 28.602,65 lei în favoarea părţii civile INSPECTORATUL JUDETEAN DE JANDARMI ALBA IULIA cu dobânda legală prev. de O.G. nr.13/2011, calculată de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri şi până la achitarea integrală; admite în parte acţiunea civilă formulată de partea civilă B.V. şi obligă inculpatul cpt. R.L.V. în solidar cu partea responsabilă civilmente INSPECTORATUL JUDETEAN DE JANDARMI ALBA IULIA la plata sumei de 94.325 lei cu titlu de daune materiale şi la plata sumei de 10.000 Euro cu titlu de daune morale; menţine măsura sechestrului asigurator dispus prin Ordonanţa din 10.12.2013 emisă de Directia Nationala Anticoruptie –Sectia de combatere a infracţiunilor de corupţie săvârşite de militari.

3. Dispune ACHITAREA inculpatului col. (rez.) M.V.I., pentru săvârșirea infracţiunii de înşelăciune; dispune aplicarea unei sancţiuni cu caracter administrativ , respectiv amenda în sumă de 1.000 lei.
– Dispune ca inculpatul să execute pedeapsa cea mai grea de: 2 (doi) ani închisoare; dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe durata termenului de încercare de 4 ani;

4. Condamnă pe inculpatul plt.adj. B.I.R., la o pedeapsă de 1 (un) an închisoare; dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe durata termenului de încercare 3 ani.

5. Dispune ACHITAREA inculpatului plt.maj. D.T., pentru săvârșirea infracţiunii de înşelăciune; dispune aplicarea unei sancţiuni cu caracter administrativ , respectiv amenda în sumă de 1.000 lei.
– Condamnă pe inculpatul plt.maj. D.T. la o pedeapsă cu 2 (doi) ani închisoare; dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe durata termenului de încercare 4 ani.

6. Dispune ACHITAREA inculpatului plt.maj. M.N., pentru săvâr?irea infracţiunii de înşelăciune; dispune aplicarea unei sancţiuni cu caracter administrativ , respectiv amenda în sumă de 1.000 lei.
– Condamnă pe inculpatul plt.maj. M.N. la o pedeapsă de 2 (doi) ani închisoare; dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe durata termenului de încercare 4 ani.

7. ACHITA pe inculpatul plt. A.C.V.; dispune aplicarea unei singure sancţiuni cu caracter administrativ, respectiv amenda în sumă de 1.000 lei.

8. ACHITA pe inculpatul mr. B.F.C.; dispune aplicarea unei singure sancţiuni cu caracter administrativ, respectiv amenda în sumă de 1.000 lei; obligă inculpatul mr. B.F.C. în solidar cu partea responsabilă civilmente INSPECTORATUL JUDETEAN DE JANDARMI ALBA IULIA la plata sumei de 111.903,98 CHF (franci elveţieni) în favoarea părţii civile BANCPOST, cu dobânda legală calculată conform O.G. 13/2011, de la data rămânerii definitive a hotărârii şi până la achitarea integrală.

9. ACHITA pe inculpatul plt. B.M.; dispune aplicarea unei singure sancţiuni cu caracter administrativ, respectiv amenda în sumă de 1.000 lei.

10. ACHITA pe inculpatul mr.(rez.) B.L.; dispune aplicarea unei singure sancţiuni cu caracter administrativ, respectiv amenda în sumă de 1.000 lei.

11. ACHITA pe inculpatul plt.adj. B.T.S.; dispune aplicarea unei singure sancţiuni cu caracter administrativ, respectiv amenda în sumă de 1.000 lei.

12. ACHITA pe inculpatul plt.maj. B.S.A.; dispune aplicarea unei singure sancţiuni cu caracter administrativ, respectiv amenda în sumă de 1.000 lei. Obliga inculpatul în solidar cu partea responsabilă civilmente INSPECTORATUL JUDETEAN DE JANDARMI ALBA IULIA la plata sumei de 44.629,33 Euro în favoarea părţii civile ALPHA BANK .

13. Dispune ACHITAREA inculpatului plt.maj. D.C.; dispune aplicarea unei singure sancţiuni cu caracter administrativ, respectiv amenda în sumă de 1.000 lei.

14. Dispune ACHITAREA inculpatului mr.(rez.) G.GH.; dispune aplicarea unei singure sancţiuni cu caracter administrativ, respectiv amenda în sumă de 1.000 lei.

15. Dispune ACHITAREA inculpatului col.(rez.) G.O.; dispune aplicarea unei singure sancţiuni cu caracter administrativ, respectiv amenda în sumă de 1.000 lei.

16. Dispune ACHITAREA inculpatului plt.adj. G.M.; dispune aplicarea unei singure sancţiuni cu caracter administrativ, respectiv amenda în sumă de 1.000 lei; obliga inculpatul în solidar cu partea responsabilă civilmente INSPECTORATUL JUDETEAN DE JANDARMI ALBA la plata sumei de 22.979,33 lei în favoarea părţii civile ALPHA BANK şi la plata sumei de 46.226,28 lei în favoarea părţii civile BANCA TRANSILVANIA S.A.

17. Dispune ACHITAREA inculpatului plt.maj. H.N.I.; dispune aplicarea unei singure sancţiuni cu caracter administrativ, respectiv amenda în sumă de 1.000 lei; obliga inculpatul în solidar cu partea responsabilă civilmente INSPECTORATUL JUDETEAN DE JANDARMI ALBA la plata sumei de 68.926,51 lei în favoarea părţii civile VOLKSBANK.

18. Dispune ACHITAREA inculpatului plt. H.I.O.; dispune aplicarea unei singure sancţiuni cu caracter administrativ, respectiv amenda în sumă de 1.000 lei.

19. Dispune ACHITAREA inculpatului lt.col. I.A.; dispune aplicarea unei singure sancţiuni cu caracter administrativ, respectiv amenda în sumă de 1.000 lei.

20. Dispune ACHITAREA inculpatului plt.maj. M.A.; dispune aplicarea unei singure sancţiuni cu caracter administrativ, respectiv amenda în sumă de 1.000 lei; obliga inculpatul în solidar cu partea responsabilă civilmente INSPECTORATUL JUDETEAN DE JANDARMI ALBA la plata sumei de 33.584,14 Euro în favoarea părţii civile B.C.R.

21. Dispune ACHITAREA inculpatului plt.adj. M.T.; dispune aplicarea unei singure sancţiuni cu caracter administrativ, respectiv amenda în sumă de 1.000 lei.

22. Dispune ACHITAREA inculpatului plt.maj. (rez.) M.GH.; dispune aplicarea unei singure sancţiuni cu caracter administrativ, respectiv amenda în sumă de 1.000 lei

23. Dispune ACHITAREA inculpatului plt.adj. (rez.) M.GH.; dispune aplicarea unei singure sancţiuni cu caracter administrativ, respectiv amenda în sumă de 1.000 lei.

24. Dispune ACHITAREA inculpatului plt.maj. N.A.D.; dispune aplicarea unei singure sancţiuni cu caracter administrativ, respectiv amenda în sumă de 1.000 lei.

25. Dispune ACHITAREA inculpatului lt.col. N.I; dispune aplicarea unei singure sancţiuni cu caracter administrativ, respectiv amenda în sumă de 1.000 lei; obliga inculpatul în solidar cu partea responsabilă civilmente INSPECTORATUL JUDETEAN DE JANDARMI ALBA la plata sumei de 88.810,85 Euro în favoarea părţii civile ALPHA BANK.

26. Dispune ACHITAREA inculpatului plt.adj. P.T.; dispune aplicarea unei singure sancţiuni cu caracter administrativ, respectiv amenda în sumă de 1.000 lei; obliga inculpatul în solidar cu partea responsabilă civilmente INSPECTORATUL JUDETEAN DE JANDARMI ALBA la plata sumei de 49.342,29 CHF (franci elveţieni) în favoarea părţii civile RAIFFEISEN BANK.

27. Dispune ACHITAREA inculpatului plt.adj. P.S.; dispune aplicarea unei singure sancţiuni cu caracter administrativ, respectiv amenda în sumă de 1.000 lei.

28. Dispune ACHITAREA inculpatului plt.adj. P.E.; dispune aplicarea unei singure sancţiuni cu caracter administrativ, respectiv amenda în sumă de 1.000 lei.

29. Dispune ACHITAREA inculpatului plt.adj. S.E.; dispune aplicarea unei singure sancţiuni cu caracter administrativ, respectiv amenda în sumă de 1.000 lei.

30. Dispune ACHITAREA inculpatului plt.adj. S.A.P.; dispune aplicarea unei singure sancţiuni cu caracter administrativ, respectiv amenda în sumă de 1.000 lei; obliga inculpatul în solidar cu partea responsabilă civilmente INSPECTORATUL JUDETEAN DE JANDARMI ALBA la plata sumei de 228.836,34 lei în favoarea părţii civile RAIFFEISEN BANK.

31. Dispune ACHITAREA inculpatului plt. (rez.) S.C.T.; dispune aplicarea unei singure sancţiuni cu caracter administrativ, respectiv amenda în sumă de 1.000 lei; obliga inculpatul în solidar cu partea responsabilă civilmente INSPECTORATUL JUDETEAN DE JANDARMI ALBA la plata sumei de 43.126,55 Euro în favoarea părţii civile ALPHA BANK.

32. Dispune ACHITAREA inculpatului plt.maj. S.C.; dispune aplicarea unei singure sancţiuni cu caracter administrativ, respectiv amenda în sumă de 1.000 lei.

33. Dispune ACHITAREA inculpatului plt.maj. T.V.G.; dispune aplicarea unei singure sancţiuni cu caracter administrativ, respectiv amenda în sumă de 1.000 lei

34. Dispune ACHITAREA inculpatului plt.maj. T.G.M; dispune aplicarea unei singure sancţiuni cu caracter administrativ, respectiv amenda în sumă de 1.000 lei; obliga inculpatul în solidar cu partea responsabilă civilmente INSPECTORATUL JUDETEAN DE JANDARMI ALBA la plata sumei de 38.823,38 Euro în favoarea părţii civile B.C.R.

35. Dispune ACHITAREA inculpatului plt.maj. T.S.; dispune aplicarea unei singure sancţiuni cu caracter administrativ, respectiv amenda în sumă de 1.000 lei; obliga inculpatul în solidar cu partea responsabilă civilmente INSPECTORATUL JUDETEAN DE JANDARMI ALBA la plata sumei de 24.493,02 Euro în favoarea părţii civile RAIFFEISEN BANK.

36. Dispune ACHITAREA inculpatului plt.(rez.) V.S.; dispune aplicarea unei singure sancţiuni cu caracter administrativ, respectiv amenda în sumă de 1.000 lei; obliga inculpatul în solidar cu partea responsabilă civilmente INSPECTORATUL JUDETEAN DE JANDARMI ALBA la plata sumei de 42.661,80 Euro în favoarea părţii civile B.C.R.

37. Dispune ACHITAREA inculpatului plt. V.R.A.; dispune aplicarea unei singure sancţiuni cu caracter administrativ, respectiv amenda în sumă de 1.000 lei; obliga inculpatul în solidar cu partea responsabilă civilmente INSPECTORATUL JUDETEAN DE JANDARMI ALBA la plata sumei de 40.566,85 Euro în favoarea părţii civile ALPHA BANK.

Reamintim că în rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În anul 2006, la nivelul I.J.J. Alba s-a constituit o asociere de tip infracțional inițiată de inculpații Herța Ioan Onac și Moșneag Virgil care îndeplineau în acea perioadă funcțiile de inspector șef, respectiv de contabil șef al I.J.J. Alba, asociere la care au aderat, în calitate de subordonați, și trei din lucrătorii biroului financiar al unității, respectiv inculpații Dârlea Traian, Marian Nicolae și Borteș Ioan Radu.

Scopul acestei asocieri de tip infracțional a fost acela de a elibera, pentru anumite cadre militare, adeverințe false de venit, în care erau trecute sume mai mari decât cele obținute în mod real, în scopul ca titularii acestor adeverințe să le depună la bănci pentru a obține, în mod fraudulos, împrumuturi în cuantumuri mai mari decât cele la care aveau dreptul în mod legal.

Cei cinci membri ai asocierii și-au eliberat și lor înșiși adeverințe false, ce au fost utilizate, în același scop, de a obține credite în mod ilegal.

Începând cu anul 2010, nivelul veniturilor salariale a fost redus substanțial, împrejurare în care, cadrele militare din I.J.J. Alba care luaseră credite mai mari decât cele pe care le puteau obține pe cale legală, au început să aibă dificultăți reale în a-și achita ratele lunare bancare, motiv pentru care au obținut alte adeverințe false, completate și semnate de aceleași persoane, în scopul reeșalonării ratelor și a obținerii a unui nivel cât mai mic al ratei lunare, care era direct proporțional cu veniturile din adeverință.

Spre exemplu, inculpatul Herța Ioan-Onac, în calitate de inspector șef în cadrul I.J.J. Alba, a aprobat eliberarea a 101 de documente false pe baza cărora, au fost obținute credite în mod fraudulos. La rândul său, a determinat colegii subordonați să-i elibereze patru astfel de adeverințe false de care a uzat, depunându-le la unitățile bancare. Suma obținută ilegal, de către Herța Ioan Onac, în acest mod, depășește suma de 200.000 lei.

Cei care au solicitat și beneficiat, în mod fraudulos de credite bancare sunt inculpații Avram Cornel Vasile, Bara Flavius-Cornel, Barbu Marius, Beretean Lucian, Bogin Teodor-Sorin, Bruzan Silvia-Adela, Dăian Claudiu, Dârlea Traian, Ghiușan Gheorghe, Gostian Ovidiu, Gujbă Mircea, Hațegan Nicolae, Herța Ionuț Onac, Ilieș Alexandru, Macarie Alexandru, Marian Nicolae, Marinca Traian, Mărginean Gheorghe, Moșneag Virgil-Ioan, Mutu Gheorghe, Narița Adrian Dorin, Nistorescu Iulian, Pădurean Teodor, Petrușe Sabin, Popescu Eugen, Sabău Emanoil, Savu Aurel Pîrcălab, Șimedru Claudiu Traian, Stoica Călin, Țîrc Vasiu Gheorghe, Tribit Gabriel Marian, Trifoi Ștefan, Varro Ștefan, Vințan Raul Alin.

În scopul obținerii creditelor și/sau a eșalonărilor la plata lor, o parte dintre inculpați au depus la bancă cereri și adeverințe de salariu cu conținut nereal, eliberate în modalitatea descrisă mai sus de cei cinci membri ai asocierii infracționale, respectiv Herța Ioan Onac, Moșneag Virgil, Dârlea Traian, Marian Nicolae și Borteș Ioan Radu.

În cursul anului 2007, pe fondul existenței unei plângeri penale la IPJ Alba față de Rusu Liviu – Valentin, acesta s-a deplasat cu un autovehicul al Jandarmeriei, în timpul programului de lucru, și a pătruns într-un spital, pentru a-și rezolva unele probleme personale. În încercarea de a obține probe în vederea disculpării sale, a provocat o stare conflictuală.

După conflictul din spital, ca urmare a unei plângeri formulate chiar de mama sa la IPJ Alba , asupra căreia fusese notificat și șeful de la acea vreme al I.J.J. Alba, respectiv inculpatului Herța Ioan Onac, inculpatul Rusu Liviu Valentin a ascuns adevărul cu privire la desfășurarea conflictului, expunând o situație neconformă cu realitatea. Fără să ceară alte relații de la IPJ Alba (unde fusese depusă plângerea împotriva inculpatului Rusu Liviu – Valentin) și fără să facă alte investigații, inculpatul Herța Ioan Onac a întocmit și semnat o adresă în care a precizat, în fals, că la data de 02.02.2007, lucrătorul de jandarmi Rusu Liviu Valentin ar fi intrat în unitatea spitalicească la solicitarea organelor de poliție și că, de altfel, unitatea respectivă se afla în raza lui de patrulare. Astfel, în demersul de a-și proteja subordonatul, Herța Ioan Onac nu și-a respectat obligația de a sesiza organul judiciar competent cu privire la faptele comise.

În cursul anului 2006-2007, inculpatul Rusu Liviu – Valentin a pretins și primit diferite sume de bani de la o persoană, amenințând-o că, în situația în care nu-i va da banii, va posta pe internet poze compromițătoare care i-ar putea afecta imaginea și viața de familie. Totodată, prin amenințare, a constrâns-o pe aceeași persoană să întocmească un înscris din care rezulta că aceasta îi datora inculpatului suma de 45.000 lei, fapt neadevărat.

În perioada 2006-2013, profitând de funcția de comandant de grupă, inculpatul Rusu Liviu – Valentin și-a încălcat atribuțiile de serviciu, pe timpul misiunilor de pază și patrulare, de pe raza municipiului Alba Iulia, în sensul că, în toată perioada descrisă, acesta dădea ordin conducătorului auto al echipajului mobil de patrulare compus din mai mulți lucrători ai Jandarmeriei, să staționeze în mod repetat și nelegal, în diferite locații, pentru ca el să își poată rezolva probleme personale.

La data de 19 iulie 2011, opt subofițeri ce făceau parte din grupa al cărei comandant era Rusu Liviu Valentin au depus rapoarte personale inspectorului șef al I.J.J. Alba, Herța Ioan Onac privind staționările nelegale. Ca urmare a rapoartelor, deși s-a propus de către comisia de control, comandantul Herța Ioan Onac nu a sesizat nici consiliile de onoare de la nivelul unității și nici organul judiciar competent, pentru efectuarea de cercetări împotriva lui Rusu Liviu Valentin pentru aspectele penale reclamate de subordonații săi.

În cursul anului 2011, Herța Ioan Onac, deși luase la cunoștință despre o faptă de furt calificat săvârșită de Rusu Liviu Valentin în paguba unui subordonat, nu și-a îndeplinit obligația legală de a sesiza de îndată organul judiciar competent.

În anul 2006, un subordonat al inculpatului Herța Ioan Onac a întocmit un raport în care a consemnat că era nevoit să efectueze servicii mai dese din cauză că un alt coleg lipsea luni întregi de la serviciu. Acesta din urmă, fiind zugrav, avea permisiune din partea șefilor săi să lipsească în schimbul unor lucrări pe care le executa gratuit. Herța Ioan Onac nu și-a respectat obligația de a sesiza organul judiciar competent cu privire la faptele comise.

În perioada 2005-2006, inculpatul Rusu Liviu Valentin a lucrat fără forme legale la o baltă de pescuit aparținând unei societăți comerciale și s-a ocupat de aprovizionarea unui magazin al aceleiași societăți, prestând astfel activități incompatibile cu funcția exercitată. Deși a luat la cunoștință de aceste activități, inculpatul Herța Ioan Onac nu a luat nicio măsură în sensul efectuării de cercetări ori a sesizării organelor competente.

În cursul anului 2009, Herța Ioan Onac, luând la cunoștință în mod direct de săvârșirea unei infracțiuni (respectiv de lovirea ofițerului inferior în grad), comisă de un subordonat al său, nu a sesizat organul judiciar competent.

La data de 5 decembrie 2013, la propunerea procurorilor, Tribunalul Militar București a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile a inculpaților Herța Ioan-Onac și Rusu Liviu – Valentin pentru 29 de zile.

Dosarul a fost fost înregistrat la Tribunalul Militar Cluj în data de 3 martie 2014.

PRECIZARE: această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

DOCUMENT| Comuna Stremț în scenariul ROȘU, Ocna Mureș, Cetatea de Baltă și Sântimbru în scenariul GALBEN. Măsuri pentru următoarele 14 zile stabilite de CJSU Alba

În urma ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, s-a dispus menținerea în scenariul roșu a localității Stremț și în… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

FOTO VIDEO| Cum arată casa revoluționarului Axente Sever din Cricău, la 200 de ani de la nașterea sa

Astăzi, 15 aprilie 2021, se împlinesc 200 de ani de la nașterea marelui revoluționar și intelectual Axente Sever, poate cel… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

OFICIAL: Starea de alertă, PRELUNGITĂ cu încă 30 de zile: Măsurile și restricțiile care vor trebui respectate

Prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă, începând de miercuri, 13 ianuarie a fost aprobată de către Guvernul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

VIDEO| PERCHEZIȚII în Alba și alte județe din țară într-un dosar cu acuzaţii de fals de monedă: Cum opera gruparea infracţională

Ofițerii BCCO Piteşti au efectuat marţi, 12 ianuarie, mai multe percheziţii domiciliare, în judeţele Alba, Sibiu, Arad şi Bacău, într-un… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

DOCUMENT| Orașul Abrud SCAPĂ de restricții. Incidența de infectare a scăzut sub 1,5/1000 de locuitori

Datorită scăderii incidenței cazurilor de coronavirus sub 1.5 la mie, orașul Abrud scapă de restricțiile impuse prevenirii răspândirii noului coronavirus,… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

OFICIAL| 3.697 cazuri noi de coronavirus în România. Bilanțul total ajunge la 676.968 de îmbolnăviri

Marți, 12 ianuarie 2021, Grupul de Comunicare Strategică a dat publicității noul bilanț al pandemiei de COVID-19 în România. Până… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

8 Comentarii

LUPUL PAZNIC LA OI 31 martie 2016 at 22:39

Cum se poate domnilor sa fie achitati cei care au facut falsuri??

oricum seful lor merita o pedeapsa cu executare numai si numai pentru ca a mai si fost platit din banul public sa vegheze la respectarea legii ..si chiar ei au ocolit legea..

ar trebuii sa plateasca toate salariile care le-au primit fraudulos deoarece ei fiind infractori nu puteau sa fie si jandarmi..

ASTA E ROMANIA LOR ..ASTA E JUSTITIA…CONTROLATA DE EPOLETI..

HIROHITO 1 aprilie 2016 at 7:38

@LUPUL PAZNIC LA OI
VORBESTI IN NECUNOSTIINTA DE CAUZA. TI-AI PORNIT PENTIUMUL, AI DAT DIAL UP LA NET SI AI ZIS SA FACI CEVA CU VIATA TA,SA COMENTEZI FARA NOIMA LA UN ARTICOL DESPRE CARE NU AI NICI CEA MAI MICA IDEE.CARE AU FOST VINOVATI SE VEDE IN DECIZIA INSTANTEI.DECI NU GENERALIZA O POVESTE PROVENITA DE LA UN AMANTLAC ORDINAR.

Rad cu hohote 1 aprilie 2016 at 12:51

Astea nu-s condamnari serioase,auzi d-le cu ,,suspendare,,D-lor judecatori ca sa pedepsiti aspru cu inchisoare,ce caliatati trebuie sa indeplinesca infractorii ?Rusine Tribunalului Militar Cluj,va puteti desfiinta…..!

cristinutza 1 aprilie 2016 at 16:58

Sentințele sunt conforme cu realitatea. Doar că săracii subofiteri care mai sunt in activitate au executat niste ordine si au picat la mijloc. Acum si-au ratat si cariera militara si si-au distrus si vietile. Pt că cei mai mari in grad care au aderat la aceasta infractiune ori au iesit la pensie ori nu mai sunt in sistem. Si raman fraierii sa tragă ponoasele. Sa ne fereasca Dumnezeu pe toti să ajungem in fata justitiei romane pe toti.

cristinutza 1 aprilie 2016 at 17:09

Ce importanță are cu ce ban esti plătit? Important este sa nu furi din banul public. Din cate am inteles si vă rog sa cititi stirea, si-au trecut sau le-a fost trecut pe adeverinta de salariu niste venituri mai mari decat aveau pt a scoate de la bănci private credite mai mari. Problema este ca cine-i de vină ca la momentul respectiv erau salariile erau asa mici incat nu puteai sa scoti un credit suficient pt achiziționarea unei locuințe sau altceva. Si mai ales ca majoritatea dintre ei iși plătesc ratele in continuare. Asta nu scuza incalcarea prevederilor legale. Doar ca nu exista o concordanță in aplicarea sancțiunilor si pedepselor in cazuri distincte si in unele spețe cei care au greșit mai grav nu au pățit nimic.

Andrei 1 aprilie 2016 at 17:58

@cristinutza, totusi subofiterri la care faci tu referire aveau posibilitatea sa refuze ..in cel mai rau caz ii mutau la alte departamente, dar comoditatea si prostia se plateste… Totusi se putea da cu executare pt ca totusi sunt infractiuni grave, la cei trei ofiteri..
Ce pot spune e ca situatia arata exact ce se intampla in sistem si asta ma ingrozeste mai mult !

Andrei 1 aprilie 2016 at 18:11

Iar vis a vis de situatie e asa, pt simplu fapt ca Herta a tolerat comportamentul neadecvat cu uniforma de jandarm a unora, de aici se trege totul..acu sper sa se fi invatat ceva din isprava asta, pt ca sincer nu as vrea sa ma aflu in pielea lor… E o institutie de stat si nu un SRL si ca sa se dezvolte e nevoie sa se faca diferentele in urma competentelor si nu in urma favoritismelor.
Totusi, e un pas mare spre civilizatie!

Hirohito 1 aprilie 2016 at 21:07

Norma de hrana e tot venit…

Comentariile sunt oprite