Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Fostele Cinema Dacia și Columna ar putea trece în subordinea Primăriei Alba Iulia. Cinematograful din Orașul de Jos este un adevărat focar de infecție

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Fostele Cinema Dacia și Columna ar putea trece în subordinea Primăriei Alba Iulia. Cinematograful din Orașul de Jos este un adevărat focar de infecție

Sâmbătă, 9 august, ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a declarat într-o conferință de presă susținută în fața Sălii Unirii din Alba Iulia că pledează pentru trecerea în subordinea autorităților locale a fostelor săli de cinema de stat aflate în stare de degradare, pentru ca acestea să aibă șansa de a fi reabilitate, cu condiția păstrării obiectului de activitate.

„Aici e o situaţie complexă din punct de vedere judiciar, pentru că RADEF-ul (n.a. – Regia Autonomă de Distribuție și Exploatare a Filmelor), cei de la România Film care deţin mare parte din aceste cinematografe aflate pe teritoriul României, au o situaţie judiciară complicată. Au un administrator judiciar care până acum era numit de ANAF, acum ANAF-ul şi-a pierdut calitatea de acţionar majoritar acolo şi există un Consiliu de Administraţie care numeşte acel administrator judiciar. Există şi un administrator special, care are avizul Ministerului Culturii pentru a ocupa acea funcţie.

Din acest punct de vedere, vreau să vă spun că sunt demersuri atât de la Primăria municipiului Alba Iulia, avem demersuri de la Primăria Botoșani, de la Primăria Tulcea, pentru ca aceste cinematografe să treacă în subordinea autorităților locale, cu destinația clară de a-și păstra specificul, să nu fie schimbat obiectul de activitate al clădirii respective”, a declarat ministrul Culturii.

Ministrul Bogdan Gheorghiu a spus că în ciuda situației juridice complicate, Ministerul Culturii va insista pentru realizarea acestui deziderat, iar vechile săli de cinema de stat din Alba Iulia se numără printre priorități.

„Sunt un avocat al trecerii acestor obiective la autorităţile locale, pentru că numai aşa ele pot fi reabilitate pe fonduri locale sau pe fonduri europene şi astfel se va rezolva problema. Din păcate, nu ţine doar de Ministerul Culturii, după cum v-am explicat din cauza acestei situaţii complicate judiciare de la RADEF, dar asta nu înseamnă că noi nu facem demersuri insistente, iar prioritare sunt aceste 3 obiective, vă spuneam Alba Iulia, Botoșani și Tulcea”, a mai spus ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, la Alba Iulia, unde a vizitat câteva obiective din Cetatea Alba Carolina.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

DOLIU în familia primarului din Alba Iulia: Mama lui Gabriel Pleșa a încetat din viață după o grea suferință

Ziarul Unirea

Publicat

în

DOLIU în familia primarului din Alba Iulia: Mama lui Gabriel Pleșa a încetat din viață după o grea suferință Este doliu în familia primarului de la Alba Iulia. Mama lui Gabriel Pleșa a încetat din viață vineri, 26 aprilie, după o grea suferință. Citește și: Mesaje de condoleanțe Mama primarului Gabriel Pleșa, Maria Pleșa, a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea