Rămâi conectat

Sport

Fost antrenor de mari campioni ai boxului, reactivat la CSO Cugir

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

De curând, Clubul Sportiv Orăşenesc Cugir are la secţia de box încă un antrenor, în al cărui palmares se află câţiva campioni şi vicecampioni ai României. Este vorba de Şchiop Ştefan care revine în activitatea pugilistică cugireană după o perioadă de timp în care a activat în alte locuri. Întors de curând din Spania, acesta şi-a propus să contribuie la dezvoltarea boxului cugirean, sport revitalizat prin Clubul Sportiv Orăşenesc Cugir.

boxDe-a lungul carierei sale, Şchiop Ştefan a obţinut rezultate interne şi internaţionale foarte bune ca antrenor ai pugiliştilor: Neagu Emilian – campion naţional şi vicecampion European cat. +91 kg; Suciu Nicolae, Suciu Alin, Florea Vasilică, Barba Florin – campioni naţionali; Romaniuc Gheorgh, Ilovan Danuț – vicecampioni naţionali, Barb Florin – vicecampion naţional şi campion European la cat 81 kg. Totodată, Şchiop Ştefan a fost antrenor al campionului mondial la profesionişti Mihai Leu în anii 1984-1985. A mai activat ca antrenor în Centru Olimpic de Junior din Reşita în anii 1992-1993 având printre alţii în pregătire patru boxeri din Cugir: Floare Vasilca, Barb Florin, Suciu Nicolae şi Suciu Alin.

Având sprijinul directorului CSO, prof. Adrian Mihai, antrenorul Şchiop Ştefan intenţionează să continue bunele rezultate în cadrul C.S.O Cugir. Băieţii şi fetele care doresc să practice acest sport, se pot înscrie de luni până vineri, la sala de sport a Colegiului Naţional “David Prodan”, între orele 16.00-17.30.

În Cugir, activitatea pugilistică a fost readusă la viaţă de doi ani, prin implicarea antrenorului Constantin Gheorghe, iar rezultatele nu s-au lăsat aşteptate: o medalie de bronz la campionatele naţionale si o medalie de argint si una de bronz la Cupa Romaniei. Din spusele directorului CSO Cugir, prof. Adrian Mihai, clubul cugirean poate obţine rezultate notabile în viitor ca urmare a experienţei celor doi antrenori. Deocamdată antrenamentele au loc în sala de sport a Colegiului Naţional “David Prodan”, însă în viitor boxeri vor avea o sală specială, dotată cu ring de box. Directorul CSO a declarat că a fost realizat deja studiul de fezabilitate şi se aşteaptă finanţarea pentru amenajarea obiectivului, lucru care s-ar putea întâmpla anul viitor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea