Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Florin Roman: În 8 ani de mandat Ion Dumitrel şi-a atins limitele competenţei

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Am spus deseori că în judeţul Alba „se poate mai mult”, pentru că după 8 ani de stat în scaun la Consiliul Judeţean, foarte tăcut, dl Ion Dumitrel şi-a atins limitele. Mandatul dlui Dumitrel nu este marcat de nimic, nu rămâne înscris nicăieri cu ceva. Activitatea Consiliul Judeţean nu a fost însufleţită în 8 ani de vreo idee sau de o viziune a preşedintelui său. Lucrurile au mers cu „frâna de mână trasă”, din inerţie, pe o direcţie pe care domnul Dumitrel a preluat-o din mers de la alţii. Putem spune că 8 ani de zile el a tot încercat să găsească „mersul” lucrurilor de la Consiliul Judeţean, dar nu prea l-a găsit.
Se poate mai mult în judeţul Alba dacă un plan de dezvoltare integrată ar fi fost gândit la timpul potrivit şi ar fi purtat marca unui preşedinte cu pricepere. Judeţul ar fi avut astfel deschiderea necesară spre investiţii şi locuri de muncă noi, spre fonduri care să pună pe picioare industria şi turismul.
De un asemenea plan este nevoie. Doar că nu îl mai putem aştepta de la un om care nu a putut în 8 ani să producă o idee coerentă despre cum trebuie să se dezvolte acest judeţ. Domnul Dumitrel, ca şi alţi conducători, ne-au adormit încet cu ideea că „nu se poate mai mult”, că „asta e ţara”, că „nu vor banii să vină la noi în judeţ”. Trebuie să ieşim din somnul şi visarea acestui aşa-zis conducător. Dezvoltarea înseamnă să strângi toţi primarii la un loc, să le dai o direcţie clară şi lor şi celor care fac afaceri în judeţ, să îţi toceşti pantofii umblând după investitori, să scoţi ce are judeţul mai bun în faţă, să dezvolţi acea infrastructură de care e nevoie şi acolo unde e nevoie pentru a pune în valoare talentul şi forţa de muncă a oamenilor. Rezultatul ar fi prosperitate şi o calitate a vieţii ridicată.
În Alba există oameni pricepuţi şi cu dorinţa de a-şi lua viaţa în propriile mâini. Oraşele şi comunele din Alba nu trebuie să rămână doar nişte „dormitoare” abandonate de dl Dumitrel, pe care le mai peticeşte cu puţin asfalt şi cu bairame politice. Oraşele şi comunele trebuie strânse în câţiva poli de dezvoltare, în funcţie de specificul zonelor, de infrastructura existentă. Iar aceşti poli de dezvoltare nu trebuie să fie doar pe hârtie, ci să devină chestiuni practice în viaţa oamenilor: parcuri industriale adevărate cu utilităţi pe lângă oraşe care crează locuri de muncă, apoi trasee turistice, zone de exploatare minieră, servicii medicale de calitate acolo unde e nevoie nu la sute de kilometri, şcoli moderne şi învăţământ de specialitate care să ofere tinerilor şansa unui loc de muncă.
Treaba de mântuială şi lipsa de pricepere a dlui Dumitrel şi a şefului său de la PDL, şeful „şmecherilor” – dl Hava, s-a văzut când au dat cu oiştea în gard cu parcul industrial Sebeş. Un proiect haotic făcut, un dezastru, o ştampilă pe mandatul eşuat al dlui Dumitrel. Acolo s-a văzut lipsa completă de interes şi lipsa totală de cunoaştere despre cum trebuie „aduşi” celebrii investitori. Am văzut acolo că dl Dumitrel nu are nici un fel de noţiune despre cum se dezvoltă integrat o zonă din punct de vedere economic. Am văzut că viziunea sa economică şi despre locuri de muncă e cel mult o viziune a unui respectabil gestionar de aprozar. Rezultatul la Sebeş a fost zero, aşa cum este peste tot în judeţul Alba: nu sunt locuri de muncă şi nici nu au cum să fie create altele noi.
Pentru 2012 însă nu mai vrem un preşedinte – marionetă, un preşedinte de carton la Consiliul Judeţean. Vrem viziune, investiţii, un om capabil să discute cu marii industriaşi şi mai ales vrem muncă şi „de muncă” zi de zi în interesul oamenilor din Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației.

Unirea Ziarul

Publicat

în

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației. Grupul PPE, cea mai mare familie politică din Parlamentul European, salută simplificarea și relaxarea normelor Politicii Agricole Comune, ca urmare a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea