Florin Roman, deputat PNL: ”Constructorii și loviți și cu banii luați”

Guvernul PSDragnea da o lovitura năucitoare firmelor de construcții, după ce a anunțat triumfalist, ca nici un salariu in acest domeniu nu va fi mai mic de 3000 lei/net, prin acordarea de facilitați fiscale, prin OUG 114.

Numai ca “guvernul tont” al Vasilcai VioricaDancila, care a menționat ca trebuie respectate prevederile ajutorului de stat a uitat sa dea și schema de ajutor de stat! Așa se face ca curg deciziile de impunere din partea ANAF către constructori.

Deși prevedea o cota redusă pentru contribuția asiguratorie pentru munca (CAM), constructorii sunt puși sa plateasca cota normala, pana la apariția schemei de ajutor de stat. Practic, PSDragnea ia banii de la constructori, bani care au mers in salarii. Asta, după ce i-au obligat sa dea salarii de minim 3000 lei/net. ANAF a modificat declarația 112 in așa fel încât sa calculeze CAM normal la 2,25 și nu la 0,3375 cât s-a angajat “guvernul tont”!
Este o noua teapa de proporții data constructorilor care oricum se confrunta cu o penurie de forța de munca calificata.

Practic, constructorii rămân și fără “facilitați”, adică și cu banii pierduți și cu obligația plății unor salarii mai mari, in baza unor promisiuni neonorate!

Florin Roman, deputat PNL de Alba

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...