Florin Cîțu susține majorarea pensiilor cu 10%: „Vom crește pensiile, dar vreau să alocăm mai mulți bani pentru investiții”

Florin Cîțu, Ministrul de Finanțe  a declarat că va susține majorarea pensiilor de la 1 septembrie 2020, cu un procent de 10%, precizând că astfel vor rămâne bani și pentru alocații și pentru investiții.

„Vom crește pensiile, dar vreau să alocăm mai mulți bani pentru investiții, să avem o economie care poate plăti pensii”, a declarat Florin Cîțu la Digi24. El spune că sunt mai multe scenarii de majorare, „fiecare cu riscul aferent”, și a precizat că varianta pe care o propune el este de 10%.

ELIT

„Propunerea mea este 10%, să avem bani și de alocații, și de investiții. Efortul va fi de 10 miliarde de lei doar pe ultimele 4 luni ale anului”, a mai afirmat Florin Cîțu. El a completat că pentru pensii există bani alocați de la buget, în schimb pentru creșterea alocațiilor copiilor nu sunt bani prevăzuți.

La începutul lunii mai, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, a declarat că „intenţia noastră este să găsim toate soluţiile prin care să se revină într-un parametru de normalitate în ceea ce priveşte cuantumul pensiilor şi criteriile pe baza cărora ele trebuie stabilite, mai exact pensiile trebuie să fie acordate pe criteriul contributivităţii”, potrivit Agerpres.

Mihail David - 2020

Întrebată dacă în situaţia actuală se mai pot mări pensiile cu 40%, aşa cum este prevăzut în lege a se întâmpla la 1 septembrie, şeful de la Muncă a explicat că ministrul Finanţelor trebuie să prezinte mai întâi situaţia încasărilor la buget şi, „dacă se impune o comunicare publică în noile repere, bineînţeles că Guvernul o va face”.

Sursa: libertatea.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...