Rămâi conectat

Ştirea zilei

Firma Luxor LTD SRL are cea mai bună ofertă pentru contractul de întreținere și amenajare a spațiilor verzi din Alba Iulia

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Societatea comercială Luxor LTD SRL, firmă ce a câștigat mai multe licitații la serviciile de întreținere și amenajare a spațiilor verzi din Alba Iulia în ultimii 15 ani, are cele mai mari șanse să obțină contractul și pe următorii patru ani.

Firma are cea mai bună ofertă în cadrul procedurii de achiziție publică organizată de primărie pentru un contract cu valoare estimată de aproape 5 milioane de euro corespunzător unei perioade de 4 ani, între 2018 – 2022.

În total, în cadrul procedurii au fost depuse un număr de șapte oferte. Administrația locală nu a făcut, încă, publică oferta câștigătoare pe motiv că procedura a făcut obiectul unei plângeri la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC), iar decizia poate fi contestată în instanța de judecată. Contestația a fost depusă de către societatea Sport Turism SRL Constanța, a cărei ofertă s-a clasat pe ultimul loc.

Reprezentanții firmei au solicitat reevaluarea ofertei câștigătoare, depuse de Luxor LTD SRL, precum și a celorlalte cinci clasate în ordinea următoare: Ro-Verde Landscaping SRL Corbeanca (judeţul Ilfov), Total Cleaning SRL Alba Iulia, Catalpa SRL Sfântu Gheorghe cu terţ susţinător Pomacost SA Constanţa, Polaris Holding SRL Constanţa și Asocierea SC MT GreenPro SRL – SC KF Cons SRL din Sibiu. În 27 februarie 2018, CNSC a respins contestația firmei din Constanța pe motiv că este ”lipsită de obiect”.

Potrivit documentaţiei, autoritatea contractantă va încheia un acord-cadru pentru perioada celor 4 ani şi intenţionează să încheie minimum 4 contracte subsecvente, pentru fiecare an. Valoarea maximă estimată a celui mai mare contract subsecvent poate fi de 5.490.794 de lei, fără TVA. Documentaţia a fost publicată pe SEAP în 29 septembrie 2017 şi are o valoare estimată a contractului de 21,96 milioane de lei (circa 4,8 milioane de euro). Luxor LTD aparține omului de afaceri Vasile Todea, fost consilier local (PDL) în Alba Iulia și fost director al APM Alba, retras din politică în urmă cu mai mulți ani. Firma câștigătoare a contractului va derula atât activitățile de întreținere și amenajare a spațiilor verzi, precum și cele de aplicare a tratamentelor fitosanitare şi de administrare a îngrăşămintelor chimice.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea