Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Filmul unui flagrant cu polițiști și investigatori sub acoperire. Cum a fost prins un traficant de droguri care aducea canabis din Spania

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un bărbat prins în flagrant într-o benzinărie din orașul Teiuș în timp ce oferea cannabis unei persoane sub acoperire a fost condamnat definitiv la pedeapsa de 2 ani și 2 luni de închisoare cu suspendare, sub supraveghere. 

Traficantul se numește Vița Ionică și a fost prins în flagrant de către ofițerii BCCO Alba Iulia în decembrie 2016. Decizia a fost pronunțată la Curtea de Apel Alba Iulia în 29 septembrie 2017. În actul de sesizare a instanței s-a reținut că inculpatul, prin acte repetate, respectiv în data de 23.11.2016 a valorificat cantitatea de 252 grame de cannabis pentru suma de 7.000 lei unui colaborator al anchetatorilor, iar în data de 23.12.2016 a oferit spre vânzare cantitatea de 585,7 grame de rezină de cannabis pentru suma de 18.000 lei, substanțe psihotrope biosintetizate de planta cannabis, unui ofițer sub acoperire.

De asemenea, în noiembrie 2016, cu intenție, l-a determinat pe un autor necunoscut să introducă în țară, fără drept, cantitatea de 252 grame de cannabis, care ulterior a fost valorificată.

Colaboratorul organelor de urmărire penală a declarat că, începând cu luna noiembrie 2016, a fost contactat în mod regulat de inculpat din Spania cu propunerea de a găsi clienți din România care să achiziționeze diferite cantități de droguri. ”În data de 09.11.2016 inculpatul i-a comunicat că va trimite în România o mașină în care va fi ascunsă o cantitate de 300 grame hașiș. Martorul urma să ridice pachetul cu droguri la Teiuș, de la prietena inculpatului, căreia trebuia să îi plătească suma de 9.000 lei. Dacă îi va conveni marfa, inculpatul îi va aduce înaintea Crăciunului circa 3 kg de hașiș. Martorul a negociat suma iar inculpatul a fost de acord cu 7.500 lei”, se afirmă în motivarea deciziei instanței de judecată. Predarea pachetului a avut loc în 23 noiembrie.

Ulterior, polițiștii s-au pregătit pentru organizarea și constatarea flagrantului. ”În data de 23.12.2016 inculpatul a oprit autoturismul Renault Laguna în orașul Teiuș, a luat asupra sa două pachete cu rezină de cannabis și s-a deplasat în stația de carburant parcase autoturismul investigatorul sub acoperire. Inculpatul a intrat în autoturismul investigatorului sub acoperire și i-a arătat acestuia cele două pachete cu rezină de cannabis, pe care acesta le-a cântărit, moment în care au intervenit organele de poliție. În autoturismul inculpatului s-au mai găsit șase pachete ce conțin o substanță solidă cu aspect de rezină de culoare maro”, se susține în document.

Inculpatul a recunoscut acuzațiile și a precizat că în data de 22.12.2016 a plecat din Spania către România având asupra sa 6 pachete de formă dreptunghiulară care conțineau hașiș. A intrat în țară pe la punctul de frontieră Cenad 2. Ulterior, în data de 23.12.2016, s-a deplasat în localitatea Teiuș unde urma să se întâlnească cu numitul „V” cu care fusese pus în contact de „I” și care trebuia să îi da suma de 18.000 lei contra drogurilor. În momentul desfășurării tranzacției dintre inculpat și „V” au intervenit organele de  poliție. Bărbatul a cumpărat drogurile din Spania în schimbul a 500 de euro.

Curtea de Apel a mai dispus, pe lângă pedeapsa cu suspendare și confiscarea  următoarelor bunuri: 251 grame de cannabis, 584,8 grame rezină de cannabis – autoturism marca Renault Laguna și suma de 7.000 lei. S-a decis, de asemenea, distrugerea drogurilor în privinţa cărora s-a luat măsura de siguranţă a confiscării speciale. Condamnatul mai trebuie să achite cheltuieli judiciare de 6.000 de lei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Șoferiță de 21 de ani, din Vidra, prinsă la volan cu permisul suspendat: Polițiștii i-au făcut dosar penal

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șoferiță de 21 de ani, din Vidra, prinsă la volan cu permisul suspendat: Polițiștii i-au făcut dosar penal O șoferiță de 21 de ani, din Vidra, a fost prinsă la volan cu permisul suspendat. Polițiștii din Câmpeni i-au făcut dosar penal. Citește și: Tânăr din Abrud, prins de polițiști MORT DE BEAT la volan: Avea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea