Rămâi conectat

Cultură Educație

Fundația Kronospan sprijină prezența educației în orice mediu: 60.000 de euro strânși la Gala anuală de Caritate „Deschide-ți inima” pentru a sprijini accesul copiilor la educație

Andreea Ștefan

Publicat

în

În 2020, școala s-a făcut în absență. Din păcate, nimic nu a mai fost așa cum știam. Iar pentru ei, elevii și profesorii de astazi, adică baza noastră de mâine, această absență a însemnat prea multă singurătate și prea puțină apropiere umană. Astăzi, își doresc mai mult decât oricând să poată învăța ca înainte. Să poată studia în același ritm, să interacționeze fără probleme de conexiune, să se conecteaze unii cu alții cu adevărat și să aibă acces la informații care să le dea încredere în viitor.

 În urma desfășurării celei de-a 10-a ediții a Galei anuale de Caritate „Deschide-ți inima!”, organizată online la sfârșitul anului 2020, Fundația Kronospan și generoșii săi colaboratori au strâns fonduri în valoare de 60.000 EUR pentru a veni în sprijinul copiilor al căror acces la educație este problematic din cauza resurselor limitate. Suma astfel obținută a fost destinată achiziției de rechizite și laptopuri pentru 100 de elevi din județele Brașov și Alba. Tinerii au fost selectați pe baza rezultatelor obținute la învățătură și a nevoilor materiale ale familiilor de proveniență.

„La Fundația Kronospan, misiunea noastră este să servim activ oamenii și comunitățile în care compania noastră își desfășoară activitatea, prin implicarea în proiecte care promovează dezvoltarea socială, economică și culturală. În felul acesta, dorim să ne concentrăm în special asupra a ceea ce noi credem că reprezintă baza morală a unei societăți sănătoase – ocrotirea și păstrarea mediului înconjurător natural, precum și asigurarea, pentru copii, a oportunităților de educare necesare pentru succesul în viață.”, a declarat Dr. Oana Bodea, Președinte Fundația Kronospan.

Din păcate, accesul la educație pentru toți este un vis care în timpul pandemiei a devenit un coșmar real pentru mulți elevi. Soluții aparent simple, dar, iată, greu de obținut, comunicare deficitară, dezorganizare și lipsa de resurse au făcut ca acești copii să viseze lucruri atât de banale în secolul 21 – un calculator, o conexiune stabilă la internet, rechizite și cărți.

Fundația Kronospan i-a găsit pe o parte dintre ei și a venit în sprijinul acestor nevoi punctuale. Este un demers pe termen scurt, dar cu ambiții de viitor cât se poate de mari. De aceea, pentru a face mai ușori următorii ani școlari, 20 dintre cei 100 de elevi sprijiniți anul acesta (10 din județul Alba și 10 din Brașov) vor fi susținuți timp de 5 ani cu câte un pachet de rechizite în valoare de 1.000 lei, în cadrul proiectului „Școala de 10”.

Activitatea Fundației Kronospan promovează excelența, dar și accesul tuturor la educație și incluziune socială. De aceea, prin acest proiect sunt sprijiniți copii identificați prin intermediul instituțiilor locale – Inspectoratele Școlare Județene Brașov și Alba și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Brașov.

În acest moment în care educația și copiii au nevoie, poate mai mult decât altădată, de o atenție specială din partea noastră, Fundația Kronospan gândește departe, dar rămâne devotată celor de aproape și nevoilor lor imediate – pentru că o mână de ajutor întinsă este cu atât mai valoroasă cu cât vine exact atunci când este cea mai mare nevoie de ea.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Perle la Simularea la Bacalaureat 2024: ”Imperiul Otoman a inventat țările balcanice”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Perle la Simularea la Bacalaureat 2024: ”Imperiul Otoman a inventat țările balcanice” La fel ca în fiecare an, Bacalaureatul și simularea lui vin cu o coleție de perle care arată că unii dintre tinerii României Educate, cum se cheamă proiectul de țară al președintelui Iohannis, nu prea înțeles cum stă treaba cu educația: După Revoluția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea