Rămâi conectat

Ştirea Ta

Femeile vor să slăbească pentru că nu le place cum arată, bărbaţii, pentru că nu se simt în formă

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

18% dintre femei se hotărăsc să adopte o dietă dacă au luat în greutate 3 kilograme sau chiar mai puţin. Bărbaţii adoptă o dietă dacă nu se simt în formă. Dacă vor să slăbească, femeile aleg un regim alimentar sănătos, în timp ce bărbaţii se îndreaptă spre sala de forţă.
Un studiu recent derulat în Statele Unite de Synovate eNation şi finanţat de Herbalife Ltd. arată că femeile şi bărbaţii nu numai că au strategii diferite în abordarea slăbitului, dar au şi motive diferite care îi îndeamnă să ia măsuri împotriva kilogramelor în plus. Principalul factor care le motivează pe femei să facă eforturi să slăbească este aspectul fizic – aproape 40% dintre femei vor să slabeasca pentru că “Nu îmi place cum arăt”. Aspectul fizic este important şi pentru bărbaţi, dar mai important este faptul că “Nu mă simt în formă”, după cum au precizat peste 27% dintre bărbaţii incluşi în studiul american. Deşi numărul femeilor şi al bărbaţilor supraponderali este relativ egal, din studiu reiese că femeile îşi manifestă nemulţumirea faţă de greutatea corporală mult mai devreme decât bărbaţii. 3 kilograme în plus sau chiar mai puţin de atât motivează peste 18% dintre femei să ia măsuri, în timp ce bărbaţii au afirmat că de abia 10 kilograme în plus îi îngrijorează. În medie, atât bărbaţii, cât şi femeile încep să dea atenţie excesului de greutate de la 5-6 kilograme în plus. Atât bărbaţii, cât şi femeile care doresc să slăbească încep să acorde o mai mare atenţie mărimii porţiilor de mâncare consumate, însă bărbaţii plasează pe locul întâi exerciţiul fizic. Pe de altă parte, femeile preferă să adopte o alimentaţie sănătoasă, pe când bărbaţii aleg să mănânce mai puţin, dar nu neaparat mai sănătos.
Bărbaţii şi femeile ar avea multe de câştigat – şi kilograme de pierdut – dacă s-ar inspira unii din strategiile altora. “Bărbaţii ar trebui să dea mai repede atenţie excesului de greutate şi să nu aştepte să ia 10-12 kilograme peste greutatea normală”, a subliniat dr. Luigi Gratton, Vice President, Medical Affairs & Education în cadrul Herbalife Ltd. “În primul rând, este mai uşor să dai jos câteva kilograme decât 10-12; pe măsură ce excesul de greutate creşte, cresc şi riscurile pentru sănătate”, a mai explicat el. Excesul de exerciţii fizice poate dăuna sănătăţii, pe când adoptarea unei alimentaţii sănătoase creşte mult şansele de câştig în lupta cu kilogramele în plus. Femeile ar trebui să ia exemplul bărbaţilor şi să se concentreze mai mult pe rezultatul final, evitând astfel să se simtă dezamăgite dacă rezultatele nu apar mai curând decât se aşteptau. De asemenea, ele ar trebui să acorde importanţă egală alimentaţiei sănătoase şi exerciţiilor fizice. “Dacă se simt mai puternice şi mai în formă, femeile se vor concentra mai puţin pe aspectul fizic şi vor accepta mai uşor formele naturale ale corpului lor”, a încheiat Dr. Luigi Gratton.
lStudiul a fost realizat de compania de cercetare Synovate eNation pe un eşantion de 1 000 de persoane adulte din SUA; studiul are cu o marjă de eroare de +/- 3%.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea Ta

Ştirea Ta

VIDEO ȘTIREA TA: Aproape de o tragedie, după două depăşiri extreme pe un drum din Alba. Imaginile surprinse de o cameră de bord

Ziarul Unirea

Publicat

în

Aproape de o tragedie, după două depăşiri extreme pe un drum din Alba. Imaginile surprinse de o cameră de bord Un şofer a fost aproape de a provoca o tragedie miercuri, după două depăşiri extrem de periculoase făcute pe un drum cu două benzi. Imaginile au fost surprinse de o cameră de bord, pe drumul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea