Rămâi conectat

Ştirea Ta

Femeile vor să slăbească pentru că nu le place cum arată, bărbaţii, pentru că nu se simt în formă

Publicat

în

18% dintre femei se hotărăsc să adopte o dietă dacă au luat în greutate 3 kilograme sau chiar mai puţin. Bărbaţii adoptă o dietă dacă nu se simt în formă. Dacă vor să slăbească, femeile aleg un regim alimentar sănătos, în timp ce bărbaţii se îndreaptă spre sala de forţă.
Un studiu recent derulat în Statele Unite de Synovate eNation şi finanţat de Herbalife Ltd. arată că femeile şi bărbaţii nu numai că au strategii diferite în abordarea slăbitului, dar au şi motive diferite care îi îndeamnă să ia măsuri împotriva kilogramelor în plus. Principalul factor care le motivează pe femei să facă eforturi să slăbească este aspectul fizic – aproape 40% dintre femei vor să slabeasca pentru că “Nu îmi place cum arăt”. Aspectul fizic este important şi pentru bărbaţi, dar mai important este faptul că “Nu mă simt în formă”, după cum au precizat peste 27% dintre bărbaţii incluşi în studiul american. Deşi numărul femeilor şi al bărbaţilor supraponderali este relativ egal, din studiu reiese că femeile îşi manifestă nemulţumirea faţă de greutatea corporală mult mai devreme decât bărbaţii. 3 kilograme în plus sau chiar mai puţin de atât motivează peste 18% dintre femei să ia măsuri, în timp ce bărbaţii au afirmat că de abia 10 kilograme în plus îi îngrijorează. În medie, atât bărbaţii, cât şi femeile încep să dea atenţie excesului de greutate de la 5-6 kilograme în plus. Atât bărbaţii, cât şi femeile care doresc să slăbească încep să acorde o mai mare atenţie mărimii porţiilor de mâncare consumate, însă bărbaţii plasează pe locul întâi exerciţiul fizic. Pe de altă parte, femeile preferă să adopte o alimentaţie sănătoasă, pe când bărbaţii aleg să mănânce mai puţin, dar nu neaparat mai sănătos.
Bărbaţii şi femeile ar avea multe de câştigat – şi kilograme de pierdut – dacă s-ar inspira unii din strategiile altora. “Bărbaţii ar trebui să dea mai repede atenţie excesului de greutate şi să nu aştepte să ia 10-12 kilograme peste greutatea normală”, a subliniat dr. Luigi Gratton, Vice President, Medical Affairs & Education în cadrul Herbalife Ltd. “În primul rând, este mai uşor să dai jos câteva kilograme decât 10-12; pe măsură ce excesul de greutate creşte, cresc şi riscurile pentru sănătate”, a mai explicat el. Excesul de exerciţii fizice poate dăuna sănătăţii, pe când adoptarea unei alimentaţii sănătoase creşte mult şansele de câştig în lupta cu kilogramele în plus. Femeile ar trebui să ia exemplul bărbaţilor şi să se concentreze mai mult pe rezultatul final, evitând astfel să se simtă dezamăgite dacă rezultatele nu apar mai curând decât se aşteptau. De asemenea, ele ar trebui să acorde importanţă egală alimentaţiei sănătoase şi exerciţiilor fizice. “Dacă se simt mai puternice şi mai în formă, femeile se vor concentra mai puţin pe aspectul fizic şi vor accepta mai uşor formele naturale ale corpului lor”, a încheiat Dr. Luigi Gratton.
lStudiul a fost realizat de compania de cercetare Synovate eNation pe un eşantion de 1 000 de persoane adulte din SUA; studiul are cu o marjă de eroare de +/- 3%.

Publicitate

Ştirea Ta

VIDEO ȘTIREA TA| Turul județului Alba, pe role: Căldura a scos „ce e mai bun” dintr-o sportivă

Publicat

în

Turul județului Alba, pe role: Căldura a scos „ce e mai bun” dintr-o sportivă

Vremea plăcută din aceste ultime zile a „îndemnat” o femeie din Aiud să poarte din nou haine de vară și să se plimbe prin oraș într-un mod specific sezonului estival.

Așa cum se poate observa și în imaginile postate în mediul online de un internaut, femeia s-a plimbat cu rolele pe străzile din oraș sub privirile curioase ale localnicilor.

Electrica Furnizare Discount

Mai apoi, polițiștii municipiului Aiud au „agățat” sportiva sumar îmbrăcată de pe stradă și au „acompaniat-o” la plimbare, pe trotuar.

Aceeași femeie a fost filmată mai apoi și în municipiul Sebeș, purtând aceeași îmbrăcăminte, devenită o „semnătură” a sa.

Citește mai mult

Ştirea Ta

ȘTIREA TA| Haz de necaz în „scenariul roșu” la Alba Iulia: „Cununat și botezat, deja trebuie amânat. Știm de mască, sub bărbie. Gaz, curent pe datorie”

Publicat

în

Haz de necaz în „scenariul roșu” la Alba Iulia: „Cununat și botezat, deja trebuie amânat. Știm de mască, sub bărbie. Gaz, curent pe datorie”

Municipiul Alba Iulia a intrat oficial în scenariul roșu, din data de 27 septembrie ora 00.00. Măsurile care au intrat în vigoare sunt valabile timp de 14 zile.

O albaiuliancă a făcut haz de necaz și a scris o poezie care prezintă în versuri haioase situația din ce în ce mai „albastră” în care ne găsim odată cu apariția valului patru.

„Iată și scenariul roșu…
Intră de la miezul nopții.
Iar orice activitate,
E de când cântă cocoșu,
Și se termină pe șapte.
Nu mai umbli brambura,
Că s-a terminat concediul,
Și chiar în amiaza mare,
Poți da nas cu covidelul.
N-a dat buzna la congres,
Dar pe liste e-n progres.
Hotărăște el de acum,
Pân’ la cât te plimbi pe drum.
Și de n-ați mai apucat,
Cununat și botezat…
Deja trebuie amânat…
Ori vaccinat, ori testat.
Cum stăteam acum doi ani,
Numărăm frunze și bani (putini dar curați),
Nici nu-l cunoșteam pe Câțu,
Acum știm de Cuie Mâțu.
Știm de masca… Sub bărbie,
Gaz, curent pe datorie.
Știm și ce-i dezinfectatu’,
Și cum să-nghițim rahatu’.
P. S. Aceste rânduri sunt un pamflet. A le tratata prin distanțare virtuală”, a scris talentata albaiuliancă pe facebook.

Electrica Furnizare Discount

Astăzi în municipiul Alba Iulia au fost înregistrate 20 de cazuri noi și un caz de reinfectare cu noul coronavirus.

Citește mai mult

Ştirea Ta

VIDEO ȘTIREA TA| IREAL: O cireadă întreagă de vaci se plimbă nestingherită între cele două mall-uri din Alba Iulia

Publicat

în

VIDEO ȘTIREA TA| IREAL: O cireadă întreagă de vaci se plimbă nestingherită între cele două mall-uri din Alba Iulia

Atunci când crezi că le-ai văzut pe toate există loc, câteodată, de mai mult: într-un articol precedent vă relatam cum o vacă, „Joiana” , se plimba pe contrasens în centrul orașului Alba Iulia.

Ei bine, misterul a fost elucidat: „Joiana” face parte dintr-o întreagă cireadă de bovine și s-a pierdut de restul „găștii” de aparații surprinzătoare, care pesemne nu pot să se hotărască de la care centru comercial să își facă cumpărăturile și se plimbă de colo-colo nestingherite.

Electrica Furnizare Discount

Se întâmplă, tot mai des, să circuli liniștit prin Municipiul Alba Iulia și să te întâlnești cu „personaje” care mai de care. În urmă cu câteva săptămâni o turmă de „labradori de Alba Iulia” se „omeneau” pe o „pajiște” din municipiu, iar astăzi palmaresul aparițiilor inedite se completează cu o vacă, iar mai apoi cu cireada întreagă.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare