Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FC Unirea Alba Iulia se desființează!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În cadrul ședinței de astăzi a membrilor Consiliului de Administrație a Clubului de Fotbal Unirea s-a decis ca divizionara secundă să se desființeze. Actualii conducători nu doresc să platească baremul de 7.400 de lei astfel că echipa nu va fi programată la meciul de vineri cu ALRO Slatina.

S-a hotărât să se închidă porțile definitiv și irevoocabil. Nu mai sunt bani de arbitri, nu mai sunt bani de salarii. Jucătorii vor deveni toți liberi de contract. Nu mai este cale de întors. FC Unirea se va desființa pentru că nu vedem soluții de rezolvare în timp a situației cu care ne confruntăm”, a declarat Marian Sarmeș, președintele Consiliului de Administrație.

Intrată în insolvență divizionara secundă are datorii cifrate la circa 1,2 – 1,3 milioane de lei dat are și de primit 180.000 de euro.

Nu este normal să se întâmple așa. Ne chinuim de luni bune.  Nu am fost ajutați deloc. Unirea nu este echipa a 2-3 persoane este și echipa orașului și a județului. Toți trebuie să-și asume responsabilitatea pentru ceea ce se întâmplă acum”, a mai spus Sarmeș.

Pentru a evita abandonul competițional FC Unirea are nevoie urgentă de 20.000 de euro reprezentând rate contractuale și baremuri de arbitraj, bani care sunt imposibil de găsit în momentul actual.

UPDATE 1: Tot la întâlnirea de astăzi la care a participat și administratorul judiciar Florinel Oprinca acționarii Unirii au decis ca societatea să intre în reorganizare judiciară. Până la ora 15.00 când este programat antrenamentul, președintele Mihai Dăscălescu le va transmite jucătorilor și antrenorilor situația exactă, existând perspectiva ca aceștia să plece liberi de contract.

UPDATE 2: Cornel Țălnar – „Mi s-a rupt o parte din suflet”
E ruşinos de ce se întâmplă, păcat că Alba Iulia rămâne fără fotbal. Ştiu că se chinuie de câteva luni. Nu-mi vine să cred, e păcat de jucătorii pe care i-au crescut. Mi s-a rupt o parte din suflet, îmi vine să plâng când mă gândesc unde s-a ajuns. Cei care am fost implicaţi în fotbal trebuie să luăm atitudine, pentru că e inadmisibil„.

UPDATE 3: Jucătorii Unirii au refuzat să se antreneze
Invocând problemele financiare acute (3 rate neachitate) jucătorii iniriști nu au efectuat antrenamentul de astăzi, ședința de pregătire fiind înlocuită de refacere.

Nu ne-am antrenat astăzi pentru că nu ni s-au plătit drepturile”, a spus revoltat unul dintre jucători.

Astfel, în timp ce în vestiar fotbaliștii se ”refăceau” cu câte o bere, antrenorul Stelian Gherman a încins o partidă de  tenis cu secunul Adrian Himcinschi.

Dan HENEGAR


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă

Dan HENEGAR

Publicat

în

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă O nouă etapă în eșalonul terț, un nou derby „de Alba”, la Galda de Jos, între Industria și CSM Unirea Alba Iulia. Metalurgistul Cugir joacă în fața fanilor cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea