Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Sport

FC Unirea Alba Iulia – Gaz Metan Severin 1-4 (0-0), în Liga a 2-a! Trupa lui Gherman umilită după pauză!

Dan HENEGAR

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

FC Unirea Alba Iulia – Gaz Metan Severin, meci contând pentru etapa a 22-a a Ligii a 2-a s-a încheiat cu un incredibil scor, 1-4 (0-0)!!! Concurenţa cu derbyul Ligii a IV-a de la Drâmbar a adus cea mai redusă asistenţă a stagiunii pe „Cetate”, puţin peste 200 de spectatori în tribune. Alba a suferit o umilinţă extremă, un eşec şocant care duce echipa lui Gherman în pragul unei tensiuni fără precedent în actualul campionat. Prăbuşirea din retur este evidentă pentru o formaţie ce a nu se regăseşte deloc şi pierde pe bandă rulantă! „Ruşine să vă fie” ar trebui să fie titlul acestui articol după cele petrecute în repriza secundă!

*”Alb-negrii” şi-au bătut joc de ocazii în actul întâi!

Trupa lui Gherman a controlat autoritar primele 45 de minute, realizând cea mai bună repriză din retur. La buturile oltenilor a fost canonadă, cu 4-5 mari ocazii în conturile amfitrionilor. Balul l-a început M. Petrescu (9) – şut din afara careului respins de Şteţca, acelaşi portar întervine salutar la „libera” lui Pleniceanu (11). „Trasoarele” lui D. Militaru (28), M. Petrescu (33) şi acelaşi D. Militaru (35) au ocolit buturile adverse. Cea mai mare oportunitate a fost irosită de Cl. Oara (35) – cap din careul mic şi reflex de senzaţie a lui Şteţca! Doar  ultimele secvenţe ale reprizei au produs emoţii spectatorilor, la o dublă ezitare Bumbac – Lasc (portarul a prins mingea în mână în carue după o pasă acasă), „indirectă” de le 7 metri irosită de Olah, şut peste!

*Ocaziile ratate cu nonşalanţă s-au răzbunat!

O echipă „moartă” în prima parte şi-a revenit şi a marcat la prima situaţie reală (58), după ce a fost aproape KO, deschizând scorul împotriva cursului jocului. Absenţa lui Pascal s-a resimţit teribil la cornerul executat de ex-uniristul Olah, pentru că Lasc a ezitat în careul mic şi Moutinho a înscris cu capul! Şi imediat au venit replicile amare din tribună: ” Noi mai batem pe cineva, anul ăsta?”, amendând al doilea eşec intern al favoriţilor. FC Unirea se află la al 5-lea meci fără succes, cu numai două puncte acumulate în respectivele etape. Alba se situează pe poziţia a 9-a, cu 28 de puncte (22-20).

*Rigo a anulat pentru ofsaid golul lui Pecarov, absenţa lui Pascal fatală!

Asistentul Monica Rigo a anulat pentru ofsaid golul lui Pecarov (69, după o deviere I. Şerban) şi Alba s-a prăbuşit în umilinţă! Gaz Metan a răzbunat eşecul din tur, a administrat cea mai aspră corecţie a acestui sezon lui Bumbac şi compania. Degringolada a continuat şi Bălace (73) – şut de la 30 de metri deviat, ce l-a prins nepregătit pe portar, respectiv Vancea (75), scăpat singur l-a driblat pe Lasc au dus scorul la un umilitor 0-3!  I. Şerban (77) – şut de la 8 metri din cădere a redus handicapul (77), dar Lasc din nou greşeşte la un corner şi Dandea (79) majorează ecartul! Unirea a terminat în genunchi, cu o contraperformanţă ce va lăsa urme! „Rezervistul” de meserie Lasc are cel puţin două goluri pe conştiinţă!

*”Este umilitor ce s-a întâmplat în actul secund, am primit cel puţin două goluri uşoare”, a explicat Gherman

Am venit cu gândul de a învinge, ştiam că nu va fi uşor. Prima repriză le-a aparţinut ca număr de ocazii, majoritatea după faze fixe. Victoria este meritată, am fost superiori ca şi posesie, mai ales în actul secund. Lupta este foarte foarte strânsă pentru această obsesie a locului 3. Am avut un mare avantaj prin absenţele lui Pascal şi S. Mureşan„, a spus Marian Bondrea. „La un asemenea scor e foarte greu să vorbeşti. E o diferenţă exagerată, comparativ cu prima repriză. Nu caut scuze, pentru că şi aceşti jucători fac parte din lotul Unirii. Lotul redus numeric şi valoric, am fost nevoit să fac improvizaţii. E inadmisibilă această cădere de la o repriză la alta. Am luat două goluri stupide, urâte, ce ne-au dat peste cap. Vom avea dificultăţi evidente şi în jocurile viitoare. Pleniceanu, Oara, N. Olteanu, Pecarov au intrat accidentaţi. Deschiderea scorului a turnat plumb în picioarele jucătorilor noştri. Am primit cel puţin două goluri uşoare, a contat foarte mult în economia jocului lipsa lui Pascal, ce dădea multă siguranţă. Vă spun cu mâna pe inimiă că niciodată nu voi face măgării, deşi s-au vehiculat multe speculaţii”, a explicat Gherman scorul neverosimil de pe „Cetate”

Unirea: Lasc – Schuller, Bumbac, I. Şerban, Bucurică (cpt.) – N. Oltean (62, Pecarov), D. Militaru, Pleniceanu, Negură (62, M. Oprea) – Cl. Oara, M. Petrescu (82, V. Florea); rezerve: Clipici – Potopea, Contor, Ciofu. Antrenor: Stelian Gherman

Gaz Metan: Şteţca – Mirescu, Bălău (cpt.), Dandea, Al. Giurgiu – Neacşa (90+1, Abba), Olah, Bălace, Al. Zaharia – Moutinho (83, D. Ignat), Vancea (87, Al. Marin); rezerve: M. Neagoe – L. Rusu, Şaim, Al. Marin, D. Ignat, Abba. Antrenor Marian Bondrea *Arbitri D. Dreve (Cluj), Monica Rigo (Cluj), Andra Hiticaş (Bistriţa).

Dan HENEGAR

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Miriam Bulgaru, meci de poveste la French Open

Dan HENEGAR

Publicat

în

Miriam Bulgaru, victorie de poveste în turul 1 al calificărilor la French Open Albaiulianca Miriam Bulgaru (CSM Unirea Alba Iulia) s-a calificat în turul 2 al calificărilor la prestigiosul turneu de tenis French Open. Marți după amiază, sportiva din Alba Iulia (204 WTA) a învins-o pe Aliona Falei (Belarus, 175 WTA). Miriam Bulgaru s-a impus […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea