Rămâi conectat

Sport

FC Unirea a ajuns într-o postură jenantă, la două puncte de retrogradare!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

În urmă cu câteva luni, la Alba Iulia poposeau „granzii” Steaua şi Dinamo, iar astăzi, pe „Cetate” e dezolare mare. Puţinii spectatori ai fostei prim-divizionare ajunsă ultima în topul asistenţei la jocurile interne, sunt de la meci la meci tot mai dezamăgiţi. FC Unirea a pornit stagiunea cu gândul de a reveni imediat pe prima scenă, însă după 11 etape se regăseşte într-o postură jenantă, cu minus 6 în clasamentul adevărului şi la numai două puncte de o umilitoare retrogradare în Liga a III-a. “Mi-e ruşine de ce se petrece acum la Unirea, de atitudinea unor jucători şi cred că eu sunt principalul vinovat pentru înfrângere. Îmi reproşez că nu am reuşit să-i fac pe fotbalişti să înţeleagă că pentru a câştiga ai nevoie şi de atitudine şi dăruire. E un moment critic al Unirii, nu ne bucură această serie nefastă, cu un punct în ultimele două meciuri pe teren propriu şi e frustant. Zăgrean e un fotbalist de care aveam nevoie la Alba Iulia. Sper să nu ne îndreptăm spre retrogradare, ar fi ceva incredibil, greu de imaginat”, a declarat antrenorul unirist Adrian Himcinschi, tehnician ce a izbutit doar o remiză în cele două runde de când a preluat Unirea. După Voinţa Sibiu, condusă de ex-uniristul Alexandru Pelici (extraordinar parcurs cu nou promovata de pe Cibin), a doua înfrângere acasă în această toamnă a avut la bază orgoliul unui alt fost unirist, atacantul Andrei Zăgrean, produs 100 la sută al clubului.
l”Nu credeam că suntem atât de jos”, afirmă Nicolae Lupu
“E un rezultat care ne duce spre nisipurile mişcătoare şi situaţia a devenit delicată pentru noi. Problemele cu banii, incertitudinea şi situaţia clubului se transmit şi jucătorilor care îşi justifică neputinţa din teren prin aceste motive de ordin financiar. Nu credeam că suntem atât de jos, modul cum ne-am prezentat ne face să ne gândim la lucruri negative. Acesta este fotbalul, întotdeauna jucătorii îşi propun să joace bine împotriva fostei echipe, dar Zăgrean trebuia să demonstreze la Alba Iulia că e fotbalist”, a precizat Nicolae Lupu, preşedintele executiv al FC Unirea Alba Iulia, echipă ce a luat un singur punct în ultimele 3 etape şi a ajuns să tremure serios din pricina unei noi retrogradări rapide, precum în 2005, când într-un sezon a ajuns din „A” direct în „C”!
Dan HENEGAR


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Experimentatul apărător Ionuț Balaur, la CSM Unirea Alba Iulia, a patra achiziție a „alb-negrilor”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Experimentatul apărător Ionuț Balaur (36 de ani) a semnat cu divizionara terță CSM Unirea Alba Iulia, care a anunțat al 4-lea transfer din această perioadă, după Blănaru (36 ani), A. Voinea (31 ani) și Jorza (24 de ani) Balaur este al treilea jucător care a lucrat în trecut cu antrenorul Alexandru Pelici și care acceptă […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea