Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Fabrica de înghețată Alpin 57 Lux de la Sebeș își poate relua activitatea. DSP Alba a constatat îndeplinirea măsurilor dispuse de igienizare generala și dezinfecție în unitate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

DSP Alba a anunțat că, în urma controalelor efectuate de inspectori, s-a constatat îndeplinirea măsurilor dispuse, iar fabrica de înghețată Alpin57 Lux de la Sebeș își poate relua activitatea. Sâmbătă, alte trei persoane, contacti direcți, rude ale angajaților testați pozitiv, au fost confirmate la rândul lor cu COVID-19.

În urmă cu aproximativ o săptămână, la firma din Sebeș a fost depistat un focar de COVID-19, după ce 27 de angajați ai fabricii de înghețată Alpin 57 Lux au fost confirmați pozitiv cu coronavirus. Suspendarea temporară a activității operatorului economic s-a numărat printre primele măsuri luate de DSP până la finalizarea anchetelor și până la efectuarea operațiunilor de igienizare generala și dezinfecție în unitate.

Reamintim că focarul de COVID-19 de la Sebeş este cel mai mare din judeţul Alba cu peste 80 de persoane testate pozitiv. Totul ar fi plecat de la un pacient internat la Spitalul Municipal Sebeş, o femeie testată, ulterior, pozitiv cu noul coronavirus și care se află, în continuare, sub tratament.

Femeia a infectat cinci angajaţi ai spitalului din Sebeş: trei asistente, două infirmiere şi un registrator. În urma verificărilor realizate ulterior, DSP Alba a aplicat amenzi de peste 50.000 de lei, dintre care 30.000 de lei unităţii medicale şi 22.400 de lei pentru trei cadre medicale considerate responsabile.

Amenzile au fost determinate de nerespectarea unor condiţii obligatorii cum ar fi circuitele funcţionale pentru COVID-19, a spaţiilor de echipare, dezechipare şi decontaminare a personalului, colectare şi depozitare necorespunzătoare a deşeurilor medicale, precum şi nerespectarea procedurilor generale de curăţenie şi dezinfecţie în unitatea sanitară. Managerul spitalului a precizat că a fost vorba despre un factor psihologic, ce a dus la o relaxare prematură a personalului.

Una dintre asistentele testate pozitiv este soţia unui poliţist, care, la rândul său, a fost infectat. Cinci colegi ai acestuia au fost izolaţi la domiciliu, dar, în final, la Poliţia Municipiului Sebeş nu a mai fost descoperit un alt caz. Toţi poliţiştii şi angajaţii au fost testaţi pentru COVID 19.

De la spital, virsul a ajuns, tot prin intermediul unor contacţi, la fabrica de îngheţată Alpin57 Lux. Un număr de 53 de angajaţi ai societăţii au fost confirmaţi pozitiv. De asemenea, alte 20 de persoane, din familiile celor care lucrează la fabrica de îngheţată, au ajuns la spital cu acelaşi diagnostic. Doar în municipiul Sebeş sunt, în prezent, 33 de cazuri active. Restul cazurilor ce au legătură de la Sebeş provin din comunele limitrofe municipiului. În total, este vorba despre 79 de cazuri.

Operatorul economic a fost sancţionat cu amendă contravenţională în cuantum de 10.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor igienico-sanitare, totodată specialiştii epidemiologi au stabilit ca principală cauză a infectărilor, nepurtarea echipamentelor de protecţie de către angajaţii unităţii, deşi angajatorul le-a pus la dispoziţie şi au fost instruiţi în acest sens.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Complex cu teren multisport și locuri de joacă pentru copii, construit la Alba Iulia, printr-o investiție de peste 3 milioane lei: A fost semnată autorizația de construire

Ziarul Unirea

Publicat

în

Complex cu teren multisport și locuri de joacă pentru copii, construit la Alba Iulia, printr-o investiție de peste 3 milioane lei: A fost semnată autorizația de construire Un complex cu teren multisport și locuri de joacă pentru copii va fi construit la Alba Iulia, Printr-o investiție de peste 3 milioane de lei. Vineri, 26 aprilie […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea