Rămâi conectat

Ştirea Ta

Fă-l să te aprecieze, arată-i ce are lângă el…

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Cu siguranţă sunt momente, zile în care simţi că ai putea să lipseşti toată ziua şi partenerul tău de viaţă nici nu ar observa ori simţi că el nu vede căte lucruri faci doar pentru ca el să fie mulţumit şi fericit. Nu-i aşa? Ei bine nu eşti singura care simte asta, majoritatea femeilor simt, nu o dată, că nu sunt apreciate de către iubitul sau soţul lor. Aflaţi de cealaltă „baricadă”, bărbaţii se plâng că fac un efort deosebit să ne fie pe plac iar noi nu vedem asta… Unde e atunci adevărata problemă şi cum o putem evita? Oamenii de ştiinţă au constatat că, în general, bărbaţii au o nevoie naturală de a vâna, de a aduna şi de a supravieţui, iar noi, femeile avem dorinţa naturală de a avea grijă, de a hrăni şi de a fi atente la nevoile celor dragi nouă. În cazul în care simţi că partenerul tău nu te apreciază suficient, fă ceva, ia măsuri. Chiar dacă ei de fapt ne apreciază de multe ori uită să o şi arate… Iată câteva lucruri simple pe care ai putea să le faci să îl aduci pe calea cea bună:
lFă mai puţin – L-ai obişnuit ca zilnic să îi calci cămăşile, să îi speli hainele, să îi pregăteşti micul dejun, cina şi multe altele? Ia o pauză! Cu cât faci mai multe cu atât el te va lăsa să le faci fără să ridice un deget. Nu este vorba de egoism sau răutate, e în natura umană. Spune-i că nu îi vei mai spăla hainele pentru că ai prea multe de făcut sau pentru că vrei să-ţi petreci timpul făcând altceva şi roagă-l să se ocupe singur de asta. Pune-l pe el să gătească cina. Odată ce va începe să facă lucrurile astea va vedea cât efort cer, cât timp îţi ia şi va realiza cât de mult faci pentru el.
lIubeşte-te mai mult – Încrederea este sexy. Nu contează ce măsură porţi sau ce greutate ai, bărbaţii consideră femeile care îşi iubesc corpul foarte excitante. Acest lucru este mai uşor de zis decât de făcut. Dacă nu simţi asta prefă-te măcar pentru o zi. Poartă lenjerie sexy sau ţinuta ta preferată, fă-ţi manichiura, fă ceva care te face să te simţi sexy şi vezi ce răspunsuri vei obţine.
lFii egoistă – Este uşor să ajungi la o rutină când tu faci totul pentru ceilalţi. Nu mai ajungi să ai timp şi pentru tine şi ai resentimente. E timpul să fii egoistă şi să-ţi faci timp pentru tine. Roagă-ţi partenerul să stea cu copilul pentru o perioadă de timp astfel încât să poţi face orice doreşti. Daca poţi face acest lucru în mod regulat este un alt mod de a-ţi face partenerul să te aprecieze. El te va vedea mai mult ca pe cineva care are propriile interese.
lAi incredere în tine – În general, femeile au tendinţa de a depune mai mult efort în a sprijini şi a construi încrederea în partenerii lor, mai mult decât în ele însele. Aceasta este o mare abilitate, dar, uneori, ai nevoie de puţină încredere şi în tine şi nu de la partenerul tău. Cea mai bună bază pentru încrederea în sine este de la propria noastră persoană, decât de la partenerul nostru. Gândeşte-te la un lucru la care eşti bună sau care îţi place la tine şi aminteşte-ţi de asta zilnic până când într-adevăr vei ajunge să crezi.
lAminteşte-ţi că eşti femeie – Oamenii îşi pun diverse măşti pentru a se proteja, indiferent de motiv. De multe ori o femeie într-o relaţie serioasă va trimite un semnal care spune „eu sunt luată, aşa că stai departe”. Problema este că acest lucru poate deveni un obicei nociv şi îl poate ţine la distanţă chiar pe partener. Ea devine ocupată cu treburile zilnice, cu copiii şi cu locul de muncă şi nu mai are timp sau chef să fie feminină şi sexy. Nu uita aşadar că eşti femeie, reprezentanta sexului frumos…
lLasă-l în pace – Bărbaţilor le place să ia măsuri şi să fie proactivi, ei vor să arate că acţionează cu grijă. El lucrează din greu pentru că vrea să-ţi ofere totul şi să-ţi arate că te iubeşte, nu doar că îşi iubeşte slujba. Înţelege că aceasta este o modalitate prin care el îţi arată că te iubeşte şi lasă-l să ştie că apreciezi modul în care el oferă tot ce-i mai bun pentru tine şi familie. Acest lucru ar trebui să conducă la a-ţi arăta mai mult respect şi să încurajeze la o relaţie mai fericită.
lFlirtează şi şicanează-l – Majoritatea femeilor se pricep să flirteze, dar uită să facă asta atunci când se plafonează într-o relaţie. Femeile au infinit mai multe trucuri în mânecă decât bărbaţii atunci când vine vorba de flirt. (L.I.)


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea Ta

Festivalul „Sus, sus, sus, la moți, la munte”, fără MOȚI: ”Foarte fain, dar din păcate fără nici un moț! Nici un specialist în folclor din zonă nu a fost invitat în juriu!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Festivalul „Sus, sus, sus, la moți, la munte”, fără MOȚI: ”Foarte fain, dar din păcate fără nici un moț! Nici un specialist în folclor din zonă nu a fost invitat în juriu!”

Festivalul Național de Folclor „Sus, sus, sus, la moți, la munte”, ediția a XXXVI-a, se va desfășura în data de 1 octombrie 2023, de la ora 18:00, în piața „Avram Iancu” din Câmpeni. Deși chiar denumirea spune că evenimentul are loc în țara moților, se pare că nici un specialist în folclor din zonă nu va face parte din juriul concursului.

Maestrul Liviu Burz, tenor al Operei de Stat din Viena, originar din Câmpeni și cetățean de onoare al acestui oraș, a semnalat într-o postare pe pagina de socializare Facebook, faptul că nici un reprezentant al moților, specialist în folclor, nu va face parte din cei aleși să jurizeze concursul care se va desfășura duminică, 1 octombrie.

Elit - Gustul Desăvârșit

”Am văzut că pe data de întâi octombrie va avea loc la Câmpeni festivalul ”Sus, sus, sus, la moți, la munte”. Foarte fain, dar din păcate fără nici un moț! Din câte am înțeles, nici un specialist în folclor din zona noastră nu a fost invitat în juriu! Trist! Foarte trist!

Este festivalul orașului Câmpeni! (Totuși). Am văzut că o să vină cineva din Alba Iulia să organizeze acest eveniment! Foarte ciudat!”, a scris Liviu Burz.

Postarea maestrului din Câmpeni nu a rămas fără ecou, zeci de locuitori din zonă  susținându-i punctul de vedere.

21 de concurenți din peste 10 județe ale țării vor concura pentru obținerea Marelui Premiu al Concursului național de interpretare ,,Sus, sus, sus, la moți, la munte”. Concursul va fi jurizat de personalități marcante ale României, care, prin activitatea susținută din ultimele decenii, au contribuit și contribuie substanțial la promovarea, valorificarea și conservarea elementelor de patrimoniu cultural imaterial:

ELISE STAN, etnomuzicolog, realizator și producător de emisiuni folclorice la Televiziunea Română, membru în juriul talent-show-ului ,,Vedeta populară” – TVR1.

ROXANA GIBESCU, doctor în muzică, membru al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România, etnomuzicolog, reprezentant al Casei de Discuri Electrecord.

În recital, Grupul tradițional de tulnicărese MOAȚELE DIN CÂMPENI, ANSAMBLUL FOLCLORIC AL JUDEȚULUI ALBA, dirijor Alexandru Pal, alături de soliștii vocali ROXANA RECHE, FLORICICA MOGA, DORINA NARIȚA, NICOLAE PLUTĂ, IOANA CIOREA, MIRELA MĂNESCU-FELEA și LEONTINA FĂRCAȘ.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea Ta

VIDEO ȘTIREA TA| La un pas de TRAGEDIE, în Alba Iulia: Un șofer „kamikaze” a ignorat semnul „cedează trecerea”, la o intersecție din municipiu

Ziarul Unirea

Publicat

în

VIDEO ȘTIREA TA| La un pas de TRAGEDIE, în Alba Iulia: Un șofer „kamikaze” a ignorat semnul „cedează trecerea”, la o intersecție din municipiu

Un albaiulian s-a aflat la un pas de a accident, într-o intersecție din Alba Iulia, după ce un șofer a ignorat orice regulă a traficului și nu a oprit la semnul „Cedează trecerea”, pentru a-i oferi prioritate.

Incidentul s-a petrecut la intersecția dintre strada Vasile Alecsandri și strada Petru Maior.

Elit - Gustul Desăvârșit

Cetățeanul care s-a aflat la un pas de a fi lovit a surprins incidentul, cu ajutorul unei camere de bord, și l-a postat pe grupul INFO TRAFIC jud. Alba.

„Cedează trecerea” adică acel indicator care e cu vârful în jos…

La întâlnirea acestui indicator, conducătorul auto este obligat să reducă viteza și să se asigure că pe drumul prioritar nu circulă autovehicule, și abia apoi poate să pătrundă în intersecție”, a transmis autorul postării.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA| Pisici otrăvite cu antigel, în cartierul Lipoveni, din Alba Iulia: ”Într-o lună ne-au murit două animale”

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO ȘTIREA TA| Pisici otrăvite cu antigel, în cartierul Lipoveni, din Alba Iulia: ”Într-o lună ne-au murit două animale”

Mai multe pisici au murit în ultimele săptămâni în cartierul Lipoveni din Alba Iulia, cel mai probabil în urma otrăvirii intenționate cu antigel.

Cazul a fost semnalat de un cititor ziarulunirea.ro, care în mai puțin de o lună a pierdut două feline, ambele cu simptome de otrăvire cu antigel.

Elit - Gustul Desăvârșit

Micile animale aveau arsuri grave în cavitatea bucală, ca urmare a ceea ce pare a fi o acțiune de otrăvire concentrată.

Potrivit martorilor, ar fi vorba despre mai multe pisici otrăvite în zonă. Cel mai recent caz a ajuns în weekend la o clinică veterinară din Deva, în speranța că animalul mai poate fi salvat. Din nefericire, eforturile veterinarilor au fost în zadar, pisica nu a supraviețuit.

Nu se știe câte pisici otrăvite sunt în cartier, iar numărul felinelor să fie mult mai mare, ținând cont că în zonă trăiesc și animale fără stăpân, unele dintre ele refugiindu-se în zone greu accesibile, unde e posibil să fi murit.

Stăpânul pisicii otrăvite a declarat pentru ziarulunire.ro că în urma analizelor efectuate la clinica din județul Hunedoara a reieșit că felina a fost otrăvită într-adevăr cu antigel. În baza rezultatelor obținute, acesta urmează să depună și o plângere la Poliția Animalelor, în speranța că vor fi luate măsuri, iar vinovatul va fi tras la răspundere pentru faptele sale.

În România, uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept, constituie infracţiune şi se va pedepsi cu închisoare de la 2 la 7 ani.

Conform unor studii majoritatea cazurilor de otrăvire la animale este cauzat de consumul de antigel. Acesta poate să fie accidental, dar din păcate sunt destul de frecvente și cazurile de otrăvire voită, premeditată.

Majoritatea antigelurilor comercializate conțin etilenglicol, o substanță extrem de toxică pentru orice animal, inclusiv pentru om.

Odată ingerat cauzează insuficienţă renală ireversibilă care în cele mai multe cazuri duce la moarte în doar câteva zile.

În cazul intoxicației cu etilenglicol se pot delimita 3 faze:

-în primele ore (1-12 ore) animalul este letargic, dezorientat, amețit.
-la 12-24 de ore de la ingerare aparent își revine
-după o zi începe să mainfeste semnele insuficienței renale: consumă multă apă, urinează des și mult, vomită, devine foarte letargic. În final manifestă semne nervoase, tremură sau chiar are convulsii, după care intră într-o stare comatoasă și în final moare.

Ce este de făcut?

Dacă ați văzut animalul lingând antigel, adresați-vă imediat medicului veterinar! Primele ore sunt critice pentru salvarea animalului! Cât mai repede trebuie indusă voma pentru a elimina substanța toxică din stomac. Tratamentul cu antidot specific este eficient doar dacă este administrat în primele 3-5 ore. După trecerea acestui timp critic încep să se formeze cristalele tipice, care deteriorează ireversibil rinichii.

În cazul în care trece mai mult timp de la ingerarea “otrăvii” tratamentul este foarte dificil și în cele mai multe cazuri fără nici un rezultat, fără dializă practic nu au șanse de supraviețuire.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare