Rămâi conectat

Sănătatea și natură

Exerciții eficiente împotriva stresului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

femeie-plange-computer_949c59a3e4Sportul este unul dintre factorii principali care ajută la eliminarea stresului. Activitatea fizică relaxează mintea și ajută psihicul să-și recapete forțele după o zi de muncă.  

Health.com îți prezintă cinci dintre cele mai eficiente exerciții împotriva stresului.

1. Respirația fluturelui

Respirația fluturelui este un exercițiu de respirație practicat la yoga, care ajuta la încetinirea ritmului cardiac si la limpezirea gândurilor. Stați drept, cu picioarele depărtate si țineți ambele brațe in lateral. Inspirați in timp ce ridicați genunchiul stâng înspre umărul drept si expirați când reveniți in poziția normala.

2. Boxul

La sfârșitul unei zile stresante, exercițiile mai agresive, precum boxul sau kickboxul va pot ajuta sa va eliberați frustrările intra-un mod sănătos si productiv.

3. Exercițiile cardio

Exercițiile cardia reprezintă o alta modalitate prin care va puteți reduce ritmul cardiac. Faceți orice exercițiu cu impact redus si va veți atinge scopul: încercați mersul pe jos sau joggingul timp de 20 de minute pe zi, de trei ori pe săptămâna. Exercițiile cardia încurajează organismul sa elibereze endocrine, care ajuta si la un somn bun, care, la rândul lui, reduce anxietatea.

4. Tai Chi

Tai Chi are beneficii atât pentru sănătatea mentala, cat si pentru cea fizica. O mișcare de baza se numește “Mâini noroase”. Întindeți-va mana dreapta in fata corpului, in timp ce țineți mana stânga in lateralul corpului, cu ambele palme întoarse. Apoi, ridicați brațul stâng in locul mâinii drepte. Continuați mișcarea circulara a mâinilor pentru câteva minute.

5. Întinderi

Întinderile sunt un mod excelent de a calma tensiunea acumulata. Daca aceasta este acumulata in partea de jos a spatelui, întinderile “in cruce” ajuta la decomprimarea coloanei vertebrale: Stați jos cu picioarele in fata. Ridicați piciorul stâng si plasați-l peste genunchiul drept, iar apoi întoarceți-va corpul spre dreapta.

Sursa: Health.com


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sănătatea și natură

Sănătatea și natură

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului

Mădălina Opriș

Publicat

în

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului O delicioasă și relaxantă ceașcă de ceai este binevenită oricând, dar mai ales pe 15 decembrie, ziua dedicată acestei băuturi, ce ocupă locul doi în lume după apă, într-un top al băuturilor consumate. Ziua internațională a ceaiului a fost marcată pentru prima dată în 2005, în India, ca urmare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea