Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Ex-uniristul Sebastian Culda, sub comanda lui Mihai Manea! CS Ocna Mureș se întărește serios, cu 8 achiziții realizate în această iarnă

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Fostul unirist Sebastian Culda va juca în primăvară sub comanda lui Mihai Manea, la CS Ocna Mureș, ultima clasată în Seria a 4-a a eșalonului terț, împrumutul său de la prim-divizonara Astra Giurgiu fiind o adevărară lovitură pe piața transferurilor.

Culda (22 de ani) revine în județul Alba (pe care l-a părăsit în vara anului 2017), după ce a traversat o perioadă zbuciumată: a plecat la încheierea turului de la Metaloglobus București (unde l-a dorit aiudeanul Bogdan Andone), în această iarnă pregătindu-se și cu Dunav Ruse (Bulgaria) sau ACS Poli Timișoara (Liga a 2-a), unde nu a rămas însă, din diverse motive. “Pot spune că ne-am mișcat bine în privința întăririi lotului, aveam nevoie de jucători cu experiență și am căutat să aducem fotbaliști în toate compartimentele”, a menționat antrenorul Mihai Manea. CS Ocna Mureș a adunat un singur punct în prima parte a stagiunii, iernând în postura de “lanternă roșie”, cu șanse reduse de a evita retrogradarea.

*L. Dan, Angeru și Bedelean, în “alb-albastru”

Principala preocupare a ocnamureșenilor în această pauză invernală a fost întărirea efectivului, “Soda dragă” reușind până în prezent opt achiziții. Foștilor uniriști F. Morar (și-a reziliat contractul) și Cl. Marcu (împrumutat până la vară) se mai adaugă din aceste zile un alt echipier “alb-negru”, apărătorul junior Laurențiu Dan (fiul fostului arbitru Lucian Dan). Fundașul aiudean a debutat în Liga a 3-a în partida Unirea Alba Iulia – Industria Galda din toamnă, scor 2-0 și a început pregătirile cu Unirea Alba Iulia (echipă ce a pierdut 10 jucători în pauza competițională).

A revenit și M. Brie de la Olimpia Aiud (unde a plecat în schimb Csegoldi), în ofensivă contându-se pe aportul experimentatului atacant Paul Muntean (Sportul Petrești), golgheterul Ligii a IV-a (pe lista de așteptare este și Coltor). Alți doi foști componenți ai Industriei Galda întregesc lista achizițiilor: mijlocașul Raul Bedelean (a evoluat în tur sub comanda lui Paul Ciucă) și portarul Adrian Angeru (șase luni la Industria în sezonul trecut, iar din vară la FC Universitatea Craiova 1948 – echipa lui Adrian Mititelu), amândoi jucători utili la capitolul juniori.

Într-o primă fază, campania de achiziții a vizat nume precum Trifa, Olălău, Ad. Câmpean sau Tineiu, însă din varii motive mutările nu s-au concretizat, iar CS Ocna Mureș s-a reorientat spre alte piste, reușind, încet, încet, să-și creioneze în efectiv cu care să emită pretenții la puncte în primăvară!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă

Dan HENEGAR

Publicat

în

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă O nouă etapă în eșalonul terț, un nou derby „de Alba”, la Galda de Jos, între Industria și CSM Unirea Alba Iulia. Metalurgistul Cugir joacă în fața fanilor cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea