Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Evitarea depunctării, principala preocupare la CSM Unirea Alba Iulia! Adrian Vâsâi, primul nume pentru banca tehnică

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CS Municipal Unirea Alba Iulia a preluat marți, 9 august, locul în Liga 3 de la AFC Unirea 1924 Alba Iulia și va evolua în eșalonul terț în ediția viitoare după ce “alb-negrii” au fost preluați de Primăria municipiului Alba Iulia.

Și dacă în privința viitorului formația din Cetatea Marii Uniri a căpătat siguranță și liniște, după an de chin, stringente sunt problemele imediate, respectiv depunctarea cu 20 de puncte din pricina datoriilor către Alexandru Giurgiu, Adrian Bicheși și Ilie Adam (pasiv la care s-a ajuns în urma ședinței de săptămâna trecută a CNSL).

Pe termen scurt, încercăm să scăpăm de depunctare”, a comentat Mihai Dăscălescu, reprezentantul Ligii a 3-a în Comitetul Executiv, o declarație care o completează pe aceea făcută în ședința extraordinară de preluare a echipei: Există posibilitatea ca depunctarea să fie redusă, să primim o hotărâre favorabilă din partea FRF până la startul sezonului, a punctat Mihai Dăscălescu.

*Recurs respins la Comisia de Recurs!

După modelul formației cugirene care în 2020 a devenit CSO Cugir iar un an mai târziu a trecut la denumirea CS Metalurgistul Cugir, modificări aprobate de FRF, va fi și translatarea dinspre AFC Unirea 1924 Alba Iulia și CSM Unirea Alba Iulia (în 16 august este ședință de Comitet Executiv al FRF, după ce în 5 august s-a mai aprobat cesionarea activității sportive și a dreptului de participare pentru Vedița Colonești – Liga 3 și ACS Fortuna Bechicherecu Mic – feminin). Totuși în privința depunctării lucrurile sunt îngrijorătoare întrucât, în 4 august, Comisa de Recurs a FRF a respins recursul ca netimbrat pentru Adrian Claudiu Bicheși și Nicu Alexandru Giurgiu, “decizia fiind definitivă și executorie pe plan intern. Hotărârea poate fi atacată la TAS, în termen de 21 de zile de la comunicare”. Din pricina datoriilor, divizionara terță nu poate efectua transferuri momentan și riscă mărirea pasivului, la rând venind memoriile lui Valentin Sinescu (a acceptat reeșalonarea datoriilor) și Viorel Codrea. Concret, în zilele acestea ‘alb-negrii” trebuie să stingă litigiile cu Al Giurgiu, Bicheși și Adam (apelându-se la finanțatori privați), pentru a stopa depunctarea, iar prin interpretări ale regulamentului se speră să se înceapă sezonul fără puncte luate (Liga 3 debutează în 27 august, iar în 17 august e meci în Cupa României, cu CS Ocna Mureș).

*A revenit Răzvan Ivan

Numele sibianului Adrian Vâsâi, selecționerul echipei naționale Under 19 a României, prezentă recent la Campionatul European, este acum primul pe lista antrenorilor doriți (s-a vehiculat o perioadă și varianta Paul Ciucă).

Este o prioritate pentru noi, încercăm să-l convingem. Am discutat, dar a rămas să reluăm negocierile după ce știm dacă Primăria va prelua echipa”, a spus un apropiat al clubului albaiulian. Dacă va accepta propunerea, Adrian Vâsâi va colabora cu Marcel Rusu și Mircea Oprea (cuplul din primăvara trecută, cei care conduc pregătirea în acest moment).

În altă ordine de idei, apărătorul Răzvan Ivan (22 de ani, fundaș dreapta și fundaș central) a revenit la Unirea Alba Iulia. Acesta a mai jucat în două rânduri pentru albaiulieni, iar în ianuarie 2019 a fost cedat la UTA Arad, de unde a mai fost împrumutat o perioadă la “alb-negri”. De asemenea, mai sunt în probe doi portari: Cătălin Iovicin (21 de ani, Pandurii Tg. Jiu) și Darius Alexandru Mikloș (Academy Udinese București), ce vor fi testați în amicalul de sâmbătă, de la Cugir, cu Metalurgistul.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Juncan, Oniche și Cioară (Industria Galda), Cl. Marcu și Bistraie, jucătorii din Alba convocați la selecționata de fotbal amator a României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Juncan, Oniche și Cioară (Industria Galda), Cl. Marcu și Bistraie, sunt cei 5 jucători din Alba convocați la selecționata de fotbal amator a României Fundașul Alexandru Juncan (29 de ani), mijlocașul Bogdan Oniche (29 de ani), atacantul Alexandru Cioară (29 de ani), toți de la Industria Galda de Jos, plus portarul Sergiu Bistraie (20 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea