Rămâi conectat

Cultură Educație

Evaluare Națională 2020 Rezultatele FINALE ale absolvenților clasei a VIII-a din județul Alba, centralizate de către Ministerul Educației. Rata de promovabilitate, medii de 10 și înscrierea la liceu

Ziarul Unirea

Publicat

în

La proba de Limba și literatura română, 2462 de candidați (84,40%) au încheiat examenul cu note mai mari sau egale cu 5 (cinci), iar, dintre aceștia, 94 de candidați au obținut nota 10.

La Matematică, 2059 de candidați (73,33%) au primit note mai mari sau egale cu 5(cinci), iar dintre aceștia, 69 de candidați au obținut nota 10.
La Limba și literatura maternă, 101 (98%) au primit note mai mari sau egale cu 5(cinci).

Ministerul Educației și Cercetării a centralizat rezultatele finale ale absolvenților clasei a VIII-a, obținute în urma susținerii examenului de Evaluare Națională, sesiunea 2 – 27 iunie, 2020. Conform datelor obținute în urma reevaluării lucrărilor contestate, proporția candidaților cu medii mai mari sau egale cu 5 (cinci) este de 79.62% (2335 de candidați). A crescut numărul candidaților cu media generală de 10: de la 22 la 23.

Au fost depuse 139 de contestații, dintre care 74 la limba și literatura română, 64 la matematică și 1 la limba maternă-germană.
Rata de participare a fost de 2807 candidați prezenți (93,63%), dintr-un total de 2998 elevi înscriși. Un elev a fost eliminat din cauza unor tentative de fraudă, lucrările acestora fiind notate cu 1(unu).
Examenul de evaluare națională pentru elevii clasei a VIII-a reprezintă modalitatea de evaluare sumativă externă a competențelor dobândite pe parcursul învățământului gimnazial.

Media de admitere în liceu constituie criteriu pentru admiterea în învățământul liceal de stat, fiind media ponderată între media generală obținută la evaluarea națională (cu o pondere de 80%) și media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20%).

Completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a, se va derula în perioada 2 – 6 iulie și va fi urmată de repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat (10 iulie).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Perle la Simularea la Bacalaureat 2024: ”Imperiul Otoman a inventat țările balcanice”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Perle la Simularea la Bacalaureat 2024: ”Imperiul Otoman a inventat țările balcanice” La fel ca în fiecare an, Bacalaureatul și simularea lui vin cu o coleție de perle care arată că unii dintre tinerii României Educate, cum se cheamă proiectul de țară al președintelui Iohannis, nu prea înțeles cum stă treaba cu educația: După Revoluția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea