Rămâi conectat

Actualitate

Europarlamentarul Mircea Diaconu: În Munții Apuseni este o civilizaţie a lemnului. E nebunie ce poţi să trăieşti

Ziarul Unirea

Publicat

în

Actorul și europarlamentarul Mircea Diaconu a vorbit pentru apusenitransilvania.ro despre potenţialul extraordinar pe care îl au Munţii Apuseni şi despre lucrurile absolut unice care încă se mai păstrează aici. Acesta spune că locuitorii din zonă nu ar trebui să îşi uite meşteşugurile şi nici să îşi abandoneze ocupaţiile rurale, pentru că ele pot genera o adevărată industrie de turism.

„Pe-afară e coadă mare ca să mergi să stai în casa unui ţăran din Tirol, să stai în casa lui, cu vacile, cu fânul, cum trăieşte el acolo sus în munţi… Ia gândiţi-vă la toate satele astea minunate, de pe Ampoi, de pe Arieş, toate văile astea… E nebunie ce poţi să trăieşti, ce memorie bogată poţi să ai după aia, ce amintiri, tu ca străin, care eşti cu computerul, cu tot ce vrei. Toţi cei cu computerul şi cu mouse-ul în nas tânjesc după natural, după adevăr. Iar noi acolo suntem”, a spus Mircea Diaconu.

El subliniază că în Apuseni există o civilizaţie a lemnului unică în Europa, fapt ce ar trebui exploatat turistic.

„Este o civilizaţie a lemnului. Oamenii cu pădurea, cu barda, fac orice. Este o ecuaţie absolut fabuloasă şi ancestrală. Are în spate mii şi mii de ani. Puţin în Finlanda mai există treaba asta, în rest nu există niciunde în Europa. Ce poate să facă un om cu un lemn! Păi să îl pui pe masă, să îl arăţi şi oamenii să vină de peste tot, să fie de faţă. Să vadă, să stea în curtea lor, să stea în casa lor”, a mai precizat europarlamentarul.

Totodată Diaconu e convins că un mecanism extraordinar de a aduce turistul în Apuseni e acela de a-i oferi o poveste „nebună” care să-l atragă aici.

Sursa Apusenitransilvania.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea