Rămâi conectat

Actualitate

”Eu respect statul de drept și respect Constituția” – Prima reacție a președintelui Klaus Iohannis, după ce a demis-o pe Codruța Kovesi de la DNA

Ziarul Unirea

Publicat

în

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că a respectat statul de drept și Constituția – este prima sa reacție după ce a decis să o demită pe Laura Codruța Kovesi de la șefia DNA.

„Eu respect statul de drept, respect Constituția și aceste lucruri nu le spun de complezență sau de slogan. Îmi doresc pentru România o întârire a statului de drept, o întărire a democrației. Calea românească trebuie să fie calea democrației consolidate, care se bazează pe valorile noastre. (…) Atunci este evident că primul om în stat este primul om care respectă statul de drept, respectă deciziile CCR, drept pentru care am pus în aplicare decizia CCR. Nici un moment nu a fost o opțiune pentru mine să nu respect Constituția sau statul de drept. Dimpotrivă, îmi doresc ca acest pas pe care l-am făcut să fie înțeles ca și un pas în supremul respect pentru instituție”, a spus Iohannis, care se află la Bruxelles.

Președintele României a mai spus că lupta anticorupție va merge înainte.

„Dacă cineva acum se bucură că lupta anticorupție încetează sau încetinește, nu, nici vorbă. Lupta anticorupție trebuie să meargă înainte și va merge înainte. (…) DNA este un corp de profesioniști foarte bine pregătiți. DNA trebuie și va merge mai departe. Acest pas pe care l-am făcut luni nu mi-a schimbat părerea personală despre activitatea DNA și despre activitatea dnei Kovesi. A făcut o treabă foarte bună (…) Voi sprijini în continuare, poate și mai mult, lupta anticoruție”, a mai spus Iohannis.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbare importantă la cardurile de sănătate 2024: Anunțul oficial al Casei Naționale de Sănătate

Bogdan Ilea

Publicat

în

Schimbare importantă la cardurile de sănătate 2024: Anunțul oficial al Casei Naționale de Sănătate Prin intermediul unui ordin semnat de președintele CNAS și publicat în Monitorul Oficial, s-a introdus o nouă regulă referitoare la prelungirea valabilității adeverinței înlocuitoare a Cardului Național de Asigurări de Sănătate până la momentul emiterii cardului duplicat. Citește și: Cardul de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea